12/07/2011

מיני סופגניה - Extremly small Sufganiya

Yum
בס"ד



donut

אני לא רוצה לקרוא לה סופגניה כי אין בה חמאה ולא חלב ואפילו אין בה ריבה. למרות שאין בה את כל הדברים האלה היא עדיין כ"כ טעימה ואוורירית ואם רוצים ניתן למלא אותה בשוקולד.

Sufganiyot recipe just for Chanukah.
We eat Sufganiyot and other fried food because of the "Pach Ha'Shemen Miracle".
The Yevanim defiled every jug of oil that was used to lit the Menora in Bet Hamikdash, except for one little jug that they haven't seen.
This jug was supposed to last for one day only, but instead it lasted in a miraculous way for 8 whole days!



המרכיבים:
1/4 כף שמרים יבשים
2 כוסות חד פעמיים קמח לבן*
90 מ"ל מים  +/ -
1/4 כף מלח
2 כפות סוכר
שמן לטיגון עמוק
למילוי:
כל סוג שוקולד שמתחשק או כל מילוי אחר/ בלי מילוי בכלל
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והשמרים יחדיו. מוסיפים את המלח  והסוכר ומתחילים להוסיף את המים באיטיות תוך כדי לישה עד שכל הבצק מתאחד. להוסיף בזהירות את המים בכדי שלא ייצא בצק דביק מדי. לשים עד לקבלת בצק חלק אחיד ומעט דביק. נותנים לבצק לנוח חצי שעה. לאחר החצי שעה, מחלקים את הבצק לכדורים ואם רוצים משטחים כל כדור, ממלאים אותו בשוקולד או כל מילוי אחר וסוגרים לכדור. מניחים לבצד לנוח רבע שעה ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה. מגישים כמו שזה או עם אבקת סוכר או שוקולד מומס ונהנים :-).
* מדובר בכוס חד פעמית שמכילה 180 מ"ל




Ingridients:
1/4 Tbs dry yeast
2 cups all purpose flour
+/- 90 m"l water
1/4 Tbs salt
2 Tbs sugar
Oil for deep frying

For the filling:
Any kind of chocolate bar cut into chunks
Preparation:
Mix the flour and the yeast. Add the salt and sugar and mix well.
Little By little add water and knead to form a smooth and unsticky dough.
Let the dough rest for 30 minutes. Later, divide the dough into small balls.
Flatten each ball and put a chunk of chocolate un the middle.
Close the ball again over the chocolate chunk.
Let it rest for 15 minutes and deep fry it. Serve as it is or with melted chocolate or icing sugar.
The measuring cup was a 180 m"l disposable cup.
 
sufganiya

sufganiyot