12/08/2011

פינוק שוקולד - Chocolate Indulgence

Yum
בס"ד
chocolate dessert
 
לפני כמה שנים היינו בונציה בפעם הראשונה והתהלכנו ברחובותיה כשירד גשם בלי הפסקה.
אני מאוד אוהבת גשם, אך היה מעט קשה להנות מהחוויה כשלא היה לנו מטריה.
ביקרנו שם במאפיה כשרה וקנינו קינוח הדומה לקרמבו בצורתו אך שונה במרקמו. החלטתי לנסות לשחזר את אותו קינוח. כמובן שהתוצאה יצאה שונה אך מאוד טעימה.

About two years ago, i've been in Venice for the first time.
We walked around the streets when it rained non-stop.
Although i love rain, it was a bit hard to enjoy the visit because we didn't have any umbrella and we were completly soaked.
One of the things that somewhat improved our visit was a small Kosher bakery.
We bought something sweet that looked like a Crembo (Tea Cake) on the outside but on the inside it was utterly different.
I've decided to recreate this Crembo and the result wasn't the same but was absolutely tasty.


 

המרכיבים ל-16 פינוקי שוקולד:
למאפינס של "על השולחן":
2.5 כוסות קמח-350 גרם
1/2 כוס קקאו -70 גרם
1/2 כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה *
2/3 1 כוס סוכר - 320 גרם
2 ביצים טרופות
3/4 כוס שמן - 180 מ"ל
2/3 כוס מים או חלב - 160 מ"ל

למוס:
212 מ"ל קצפת צמחית של ריץ'
200 גרם שוקולד מריר

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת המוס. מקציפים את הקצפת לקצפת יציבה. ממיסים את השוקולד במיקרו ומקפלים את השוקולד לקצפת.
מכניסים למקרר וממשיכים בהכנת המאפינס.
למאפינס:
מנפים יחדיו את הקמח,הקקאו,המלח ואבקת האפייה. מערבבים פנימה את הסוכר. יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ויוצקים לבפנים את הביצים הטרופות, השמן והמים או החלב. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 15-20 דקות** עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
מניחים למאפינס להתקרר. לאחר שהמאפינס התקררו, מיישרים את המאפינס ע"י הורדת הראש שלהם. את החלקים שהורדנו מניחים בקערה. את תחתית המאפינס מניחים בצד. מפוררים את החלקים שהורדנו מהמאפינס (רק את הראשים) ומערבבים אותם עם המוס.
עכשיו מגיע החלק המאוד מלכלך. לוקחים מתערובת המוס, יוצרים מעין צורת קרמבו ומניחים על תחתית מאפינס. ממשיכים כך עם כל התערובת.
מכניסים את הקרמבואים הלא מצופים למקרר למשך שעה. כעבור שעה, ממיסים שוקולד ומוסיפים לו מעט שמן ומצפים בעזרת כף את הקרמבואים.
בתאבון ושבוע טוב :-)

הערות:
* לא היה לי אבקת אפייה ולכן שמתי במקום מעט אבקת סודה לשתייה מכיוון שהשתמשתי בקקאו של עלית.
** זמן אפיית המאפינס בתנור שלי ערך יותר מ-20 דקות.
 
Ingredients for 16 chocolate indulgences:

For the Muffins (taken from "on the table" Israeli food magazine):
2.5 cups flour (350g)
1/2 cup cocoa (70g)
1/2 ts salt
1 pack baking powder (10g = 0.352 oz.)*
1 2/3 cup of sugar (320g)
2 eggs beaten
3/4 cup oil (180 m"l)
2/3 cup of water or milk (160 m"l)

For the mousse:
212 m"l (7.16 o.) whipped cream
200g ( 7 oz.) dark chocolate

For the coating:
200g ( 7 oz.) dark chocolate
canola oil

Preparation:
We start with the mousse:
Whip the cream for a solid cream. Melt the chocolate on a microwave and fold the chocolate to the whipped cream. Let it cool in the fridge and continue with the muffins.
To the Muffins:
Sift together flour, cocoa, salt and baking powder. Add the sugar and mix
together. Create an hole in the middle of the dry ingredients and pour in the eggs, oil and milk (or water). Mix just untill well blended.
Fill a muffin pan with the mixture- just 2/3 of the way.
Heat oven to 180C / 356F and bake for 15-20 minutes or untill a toothpick iserted to the middle of the muffin comes out with a moist crumbs.
Let the muffins cool and then take off their mushroom heads.
Put the "heads" in a bowl and crumble it. Mix the crumbled "heads" with the mousse.
Now comes the dirty part: shape with the mousse a Crembo like hill using your hands and place it on each bottom of a muffin. Continue with all 16 muffins.
After done, let the Crembos rest in the fridge for an hour.
Melt the chocolate and add about 2-3 spoons of canola oil.
Coat each Crembo with the melted chocolate using a spoon.
Good Luck :)

Couple of notes:
* I used baking soda instead of Baking powder because i didn't have any at the time
- You can make this switch only if you use a cocoa powder that has a great amount
of acidity so that the baking soda can neutrilize it's acidity.
**The baking time of the muffins in my oven took beyond 20 minutes.

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק הטעימה "טעמים" - לחצו כאן והצטרפו.
chocolate crembo
chocolate treat

chocolate indulgence

Sharing with: