1/24/2012

Cinnamon Rolls- קינמוניות

בס"ד


January's challenge on Have The Cake is Cinnamon Rolls.
At first, my intention was to step aside and wait for next month's challenge
but talking with my good friend Winnie, I've changed my mind and decided to make cinrolls
that will be tasty for me too- and there's nothing more appropriate than Chocolate!
I must say the result is amazing :)

Ingredients:
For the dough:
T dry yeast
4 cups flour
2 L eggs + egg yolk
½ t salt
½ cup canola oil
½ cup white sugar
¼ cup warm water

For the filling:
30G milk chocolate, grated
1/8 cup white sugar
T ground cinnamon
12.5G butter

For the Topping:
112.5G butter
1 ¼ cup packed brown sugar

Preparation:
Mix the dry ingredients of the dough, add the liquids and knead until you form an elastic
and smooth dough. Set aside to rise – my dough hasn't risen much and I guess it's
because of my yeasts or the lack of willingness in my side to wait :)
Meanwhile, make the topping by melting the butter and then adding the brown sugar.
Spread in a baking pan- You can use two small pans as I did (one round and the other a rectangle)
or you can use small-medium baking pan.
Mix the filling ingredients together, except the butter.
Roll the dough to form a thin rectangle. Melt the butter and spread over the dough.
Spread the filling on top of the butter and make a roll. Cut the roll into rings.
Place the rings on the pan we made earlier. Heat oven to 175C and bake for 20 minutes.
When the cinnamon rolls is out from the oven, wait for about 5 minutes
and then turn it on a plate. Doesn't it look gorgeous? Yummy :)
 האתגר החודשי של Have the Cake  היה להכין סינרול (=cinnamon rolls).
בתחילה לא חשבתי להשתתף, כי אני לא מאוהבי הקינמון אבל אחרי דיבורים עם וויני המקסימה,

בסוף החלטתי ללכת על זה ואם כבר קינמון, אז כדי שיהיה לי טעים- הוספתי שוקולד :) אילתרתי משהו ע"י עיון קל במתכונים אחרים והרי לכם התוצאה.
אני חייבת להגיד שאני מאוד אהבתי את התוצאה - לדעתי היה נראה לי מקצועי.
המרכיבים:
לבצק:
כף שמרים יבשים
4 כוסות קמח
2 ביצים L + חלמון
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים חמימים
למילוי:
30 גרם שוקולד חלב מגורר
1/8 כוס סוכר לבן
כף קינמון
12.5 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
112.5 גרם חמאה
1/4 1 כוסות סוכר חום

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק היבשים יחדיו, מוסיפים את הנוזלים ולשים עד שמקבלים בצק חלק,אחיד וגמיש. מניחים בצד לתפיחה - הבצק, לפחות לי, לא תפח יותר מדי (אולי בגלל השמרים ואולי כי כבר רציתי להכין). בינתיים שהבצק תופח, מכינים את הציפוי ע"י המסת החמאה על האש. לאחר שהחמאה נמסה, מורידים אותה מהאש ומערבבים לתוכה את הסוכר החום. מפזרים את התערובת בתבנית אפייה- אפשר לעשות כמוני-אחת עגולה קטנה ואחת מלבנית קטנה או שאפשר אחת מלבנית או עגולה קטנה-בינונית. מערבבים את חומרי המילוי יחדיו, למעט החמאה. מרדדים את הבצק למלבן דק. ממיסים את החמאה ומורחים על המלבן. מפזרים מעל את תערובת המילוי. מגלגלים את המלבן לרולדה וחותכים אותה לטבעות. את הטבעות מניחים על הציפוי שיצקנו בתבנית. מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים כ-20 דקות. לאחר האפייה, מוציאים את התבנית מהתנור, מחכים כ-5 דקות ואז הופכים את התבנית על צלחת. נכון שזה יפה? :)
בתאבון :)





 

2 comments:

  1. Hi Michal

    I am happy to pass on the "Liebster award" to your wonderful blog!
    Please do take out time to stop by and collect your award.
    See you here:
    http://winnish.blogspot.com/2012/02/blog-post_21.html


    Winnie

    ReplyDelete
  2. Those rolls look so mouth-watering and i really like all the step by step instructions...it will really help when i give these a shot soon :)

    ReplyDelete