1/01/2012

עוגיית שוקולד קוקימן - chocolate cookie

Yum
בס"ד
chocolate cookies

לפעמים מחפשים להכין משהו קליל ומתוק. הצימקאו אומנם לא בריא ולפני אפייה בכלל לא טעים אבל לאחר האפייה - טעם שמדי פעם פשוט שווה להכניס אותו הביתה.
המתכון היה נסיון לשחזור עוגיות הקוקימן הטעימות, ויצאו עוגיות מעולות!
 
In Israel, there's a cookie that answers the name "Cookieman" - a chocolate cookie with chunks of chocolate scatterd in it.
Nowadays, it's quite hard finding this cookie so i've decided to make a "Cookieman" of my own.
In order to make this scrumptious cookie, i used Tzimkao. I know it's not healthy and pre baking it's not even tasty, but sometimes you just need to compromise or otherwise the cookie won't be the same- trust me.


המרכיבים:
כוס קמח תופח - 80 גרם (מדובר על כוס ח"פ)
חצי כפית מלח - 4 גרם
85 גרם מחמאה פרווה מומסת
סוכר- 90 גרם
ביצה - 1 L
50 גרם שוקולד מריר מומס
100 גרם צימקאו קצוץ

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות. כשהמחמאה עוד חמה, מערבבים לתוכה את הסוכר, הביצה והשוקולד המומס. מערבבים לבפנים את הקמח והמלח. מוסיפים את שברי הצימקאו ומניחים כפיות לא גדושות מהתערובת על משטח עם נייר אפייה. אופים בין 9-14 דקות, תלוי בגודל העוגיה ולפני שאוכלים חייבים לתת להן להתקרר, למרות שגם ככה זה טעים :)
 
Ingridients:
80g self-raising flour
4g salt
85g low fat margarine paste
90g sugar
1 L egg
50g dark chocolate-melted
100g Tzimkao- crushed

Preparation:
Heat ovet yo 180C. Melt the margarine and mix with the sugar. the egg and the melted
chocolate. Sift in the flour and salt and add the Tzimkao. Mix well and put about a
spoon of the mixture on a baking paper - leaving few cm's for spread.
Bake between 9-14 minutes and before you start munching -you should try eating it when the cookie is set.

cookie