8/18/2014

Cream cheese and blueberry Trifle

בס"ד
 

Will you believe me if I say, I have never tried blueberries till now?
Well it's true!
I read an article about the benefits of eating blueberries, so I decided to buy some.
As far as I know, in my area you can only get frozen blueberries or blueberries filling.
I bought each of them and first tried the blueberries filling.
I know how cranberries taste like, but didn't think blueberries will have that sourish taste too.
I 've decided to make a nice and easy going trifle with cream cheese and blueberries for these warm days, and it came out really good.
So without further ado, let's have some trifle :-)
 
 

Ingredients:
biscuit crumbs
about 100ml cooking cream/ regular cream (= 3.4 oz.)
225 gram cream cheese (= 7.9 oz.)
1/3 cup sugar
blueberries filling
*Measurements were made with 200 ml plastic cup. 

Preparation:
Mix together the cream cheese, sugar and cream.
Fill jars with some of the cream mixture, add a bit of biscuit crumbs 
and put a teaspoon, or as much as you like, of the blueberries filling.
Repeat last steps till finished with biscuits on top.
 

12 comments:

  1. Yet to try blueberry truffle..looks delicious

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot Saras! you should give it a try :-)

      Delete
  2. Sounds great. May i order one to go?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol of course you can :-) Thank you!

      Delete
  3. Looks stunning and absolutely delicious.Great party favor.

    ReplyDelete
  4. Thanks a lot Saras! you should give it a try :-)

    ReplyDelete
  5. טעים וקל להכנה, ההגשה חמודה, חושבת על הגרסא הטבעונית.

    ReplyDelete
    Replies
    1. מעניין לראות מה תכיני עם זה בצורה טבעונית.
      יש מישהי שאני מכירה שהייתי שמחה להכין לה משהו כזה בצורה טבעונית, גם בלי קמח כמובן.

      Delete
  6. בדר"כ במתוקים מחליפה גבינת שמנת בטופו רך טחון עם קרם קוקוס ושמנת לבישול בקשיו טבעי שהושרה במים וטחון עם מים טריים. אעדכן לגבי תחליף קמח.

    ReplyDelete
    Replies
    1. העניין עם הטופו שאנחנו לא הכי אוהבים אותו ולגבי התחליף שמנת, נשמע ממש מעולה! תודה רבה על ההצעה!

      Delete
    2. גם אני לא משתגעת על טופו, ומשדלת לטשטש אותו ע"י טעמים אחרים, השמנת מהקשיו מדהימה לכל תבשיל אבל לא להקצפה, צריך רק להשרות את הקשיו מספר שעות , תלוי בחוזק הבלנדר.

      Delete

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!