4/27/2015

אצבעות שוקולד - chocolate fingers

Yum
בס"ד

nutella cornflakes fingers

המתכון הבא לקוח מחוברת מתכונים שהוציאה חברת פלאפון לפני כמה שנים.
המתכון הזה הוא פשוט תענוג אמיתי - קל הכנה, יפה וטעים!.
מעט קשה לחתוך את האצבעות, לכן מומלץ להשתמש בסכין חיתוך טובה ולהרטיב במים חמים
לפני כל חיתוך, בהצלחה!
For the English recipe, click here.


המרכיבים:
 500 גר' מחית אגוזי לוז, נוגט, נוטלה
250 גר' קונרפלקס (השתמשתי ב-240 גרם קורנפלקס- חצי קורנפלקס דבש וחצי קלוגס עם סוכר)
200 ועוד 200 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות ליקר, קוואנטרו או אייריש קרים (ויתרתי)

אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים נוגט, מפוררים פנימה את הקורנפלקס ומערבבים.
 ממיסים 200 גר' שוקולד עם החמאה, מוסיפים לקערה מערבבים.
מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 20 על 30 ס"מ ושוטחים התערובת.
מצננים במקרר.
ממיסים במיקרוגל את 200 הגר' הנוספים של השוקולד עם השמנת והליקר, מערבבים.
מצננים מעט ויוצקים על הקורנפלקס.
מצננים היטב, עדיף במקפיא, חותכים לאצבעות בגודל שני ס"מ על 3 ס"מ.
שומרים במקרר או במקפיא.

בתאבון :-)