5/07/2015

גראטן תפו"א גורדון רמזי - Gordon Ramsay potato gratin

Yum
בס"ד

גראטן תפו"א גורדון רמזי - Gordon Ramsay potato gratin

עוד מעט שבועות, וזה פינוק שאני אוהבת להכין לחג הזה.
לחג הגבינות, אין כמו להכין גראטן תפוחי אדמה עם מגוון גבינות.
ממש טעים וממש קל להכנה.
המתכון הוא של גורדון רמסי עם שינויים ממש קלילים.
For the English recipe, click here.


מרכיבים:
מעט שמן זית לשימון התבנית
200 מ"ל חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
עלה דפנה
1 שום קלוף
1 קילו תפוחי אדמה
200 גרם גבינת צ`דר
מלח ופלפל לפי הטעם
גראטן תפוחי אדמה גורדון רמזי - Gordon Ramsay potato gratinpotato gratin step by step

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מזלפים שמן בתבנית ומורחים על כולה.
מחממים במחבת את השמנת,החלב, עלה הדפנה והשום עד שנוצרות בועות בהיקף הסיר.
ברגע שנוצרו הבועות, מכבים את האש ומניחים להתקרר. לאחר הקירור, מעבירים דרך מסננת להוצאת עלה הדפנה ושן השום.
חותכים את תפו"א במנדולינה ומתחילים בהרכבת המנה:
מפזרים בתחתית התבנית 1/3 מכמות הגבינה, מעל מפזרים חלק מתפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות.
ממשיכים להרכיב כך את שאר השכבות (גבינה,תפו"א,תיבול), עד שלבסוף מסיימים בגבינה.
יוצקים לתבנית את השמנת עם החלב, בצורה כזו שהנוזלים מכסים כ-2/3 מהשכבות.
מפזרים עוד מעט גבינה ואופים בין 35-40 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים או עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים עם סכין את רכות תפוחי האדמה)
כמה הערות שלי:
אני לא השתמשתי בעלה דפנה ושמתי במקום שן שום קלופה, שן שום כתושה מהמקפיא.
בנוסף, זה היה נראה לי מעט מדי תפוחי אדמה ולכן הכפלתי את כמות התפוחי אדמה והוספתי בנוסף עוד קשקבל מגורדת בין כל שכבה ושכבה.
לא הכפלתי את כמות הנוזלים במתכון ולדעתי הייתי צריכה, לכן מי שמכפיל את כמות התפו"א שיכפיל גם את כמות הנוזלים.
לא הייתה לי גבינת צ`דר מגורדת ולכן חתכתי את הגבינה שלי לקוביות.