4/30/2015

מאפה אצבעות שוקולד חלווה טבעוני - Vegan Halva chocolate finger pastry

Yum
בס"ד
halva pastry

אני רציתי שהמאפה הזה יראה כמו אצבעות, אבל זה יצא יותר כמו אצבע של ענק אימתני, אבל היי זה עדיין אצבע :-) .
אני מאוד אוהבת חלווה (ומומלץ חלווה ומיד אח"כ לשתות מים, לא תאמינו כמה שזה טעים), ולכן שמחתי מאוד לקבל את אצבעות החלווה החדשות של אחווה בטעם וניל, עם תוספת פיסטוק, עם פולי קקאו ועם שקדים.
I had to name this pastry fingers, although it is quite a large finger, right?
But a giant's finger is still a finger :-)
I got to review a new Halva product from Achva factory - Halva fingers that comes in various tastes and is under 100 calorie per a finger.

halva fingers
pisrachio halva fingers
 
במארז תמצאו 7 אצבעות שכל אצבע מכילה עד 99 קלוריות.
מחיר מומלץ לצרכן למארז בין 8-10 ש"ח, כשרות: פרווה, בד"ץ העדה החרדית ירושלים.

I love halva (Especially when eating halva and then drinking water
- so good) and these halva fingers are so good.
 
אצבעות חלווה

האצבעות מאוד טעימות, ובמשך כמה זמן חשבתי מה אפשר להכין שיהיה מיוחד,
והתוצאה היא זו - מאפה אצבעות ענק במילוי שוקולד ואצבעות חלווה.
הכנה ממש קלה והמאפה? פשוט תכינו, זה טעים כל כך.
מהמתכון יצאו לכם 3 אצבעות שמנמנות וטעימות.

I wanted to make something special and came up with this mouthwatering pastry.
If you don't have any halva fingers, use regular halva and cut into chunks.
You won't believe how good this is.
 
מאפה חלווה שוקולד chocolate halva pastry

המרכיבים:
1 כוס + 2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים
3 אצבעות חלווה בטעמים שרוצים
3 שורות (שמכילות 4 קוביות) של שוקולד מריר
4 קוביות שוקולד מריר (להמיס רק אחר האפייה)
 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
לשים את כל החומרים יחדיו לבצק אחיד.
מרדדים את הבצק לאורך של כ-24 ס"מ וגובה 12 ס"מ.
הבצק לפעמים מתכווץ, אז כדי שיתאים לגודל האצבע פשוט רדדו עוד טיפה.
חותכים את הבצק לשלוש חלקים שווים, ומרדדים שוב כי הבצק התכווץ.
מניחים את שורת קוביות השוקולד הראשונה על הבצק, כך שנשאר מעט בצק
לסגירה על השוקולד.
מעל השוקולד מניחים את אצבע החלווה וסוגרים מעל את הבצק.
מגלגלים למעין רולדה קטנה וממשיכים עם יתרת הבצק.
אופים כ-20 דקות.
בסיום האפייה, ממיסים את השוקולד המריר ומזרזפים על האצבעות -
כלומר, שמים שוקולד מומס על המזלג ומתחילים להזיז את המזלג
מעל האצבע קדימה-אחורה.
לא תאמינו כמה שזה טעים ופשוט.
בתאבון :-)

Ingredients for 3 large fingers:
1 cup + 2 Tbsp. flour
1 tsp. baking powder
1/4 cup sugar
1/4 cup canola oil
1/4 cup tap water
3 halva fingers
3 rows (4 cubes each, or as long as the halva finger) of bittersweet chocolate
4 cubes bittersweet chocolate (Melt after baking)
 
Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, Turbo.
Knead together the dough ingredients.
Roll to a rectangular, about 24CM (9.4 INCH) length, 12CM (4.7 INCH) height and cut into 3 equal parts.
If the dough shrinks (and it probably will), just roll again, so it will fit the fingers.
Place a chocolate row on one of the parts, leaving a bit of an edge
so you'll be able to cover the chocolate with the dough.
Place on top of the chocolate, the halva finger and cover with the dough.
Roll into a roulade and continue with the rest of the dough.
Bake for about 20 minutes.
Melt the chocolate and drizzle on top of the fingers.
Enjoy!

step by step halva pastry
halva pastry with chocolate drizzle