4/27/2015

לביבות לחם עוג'ה - ooja bread latkes

Yum
בס"ד


ooja bread latkes
 לביבות לחם הנקראות עוג'ה, לפי מתכון של פסקל פרץ רובין.
 הלביבות מאוד קלות להכנה ומאוד טעימות.
במתכון מצויין להשתמש בלחם, אבל גם חלה או לחמניות ילכו טוב, כמו שאני השתמשתי בחלה.
 תשתדלו שהלביבות לא תהיינה עבות מדי, שכן אז יכול לקרות מצב שהאמצע לא מתבשל והוא יהיה ביצתי,
 לא מבושל ולא נחמד.
 
 
Ooja bread latkes are very easy to make and taste so good.
If you don't have plain bread, use buns or challah, as I did.


מרכיבים ל 6-8 מנות:
3 פרוסות לחם, מושרות במים וסחוטות
4 ביצים
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
 שמן לטיגון

אופן ההכנה:
 שמים את הלחם בקערה, מוסיפים ביצים ותבלינים ומערבבים.
 מחממים שמן במחבת ויוצקים מהתערובת למחבת בעזרת כף.
 משטחים, במידת הצורך, ללביבות ומטגנים משני הצדדים.
 
 בתאבון :-)
 
Ingredients:
3 slices of bread, soaked and squeezed
4 eggs
1/4 tsp. spicy paprika
1/4 tsp. salt
1/4 tsp. black pepper
1 tsp. cumin
Oil for frying
 
Preparation:
Place the bread in a bowl and mix with the eggs and seasoning.
Heat a pan with oil and pour with a Tbsp. from the mixture.
Flatten the latkes, so they will be cooked well inside.
Fry on both sides and Enjoy!