5/12/2015

עוגת חמאה ובראוניז - Brownie butter cake

Yum

 בס"ד
עוגת חמאה ובראוניז - Brownie butter cake


For the English version, click here.
וואוו, זה מה שיש לי להגיד על העוגה הזו.
נתקלתי בה בבלוג הזה, ולאחר שהכנתי פשוט וואוו, כל כך עשירה וטעימה, מומלצת ביותר.

המרכיבים:
לשכבת בראוניז:
140 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר חום
1 ביצה
35 גרם קמח
לשכבת החמאה:
120 גרם חמאה
100 גרם סוכר
2 ביצים
120 גרם קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
50 מ"ל חלב
 
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את שכבת הבראוניז:
ממיסים שוקולד וחמאה יחדיו. מערבבים פנימה את הסוכר ולאחריו את הביצה.
מקפלים פנימה את הקמח ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
אופים 15 דקות.
מכינים את בלילת החמאה:
מקציפים הסוכר והחמאה (אני ערבבתי במעבד מזון). 
מוסיפים לבפנים את הביצים, אחרי כל אחת לערבב.
מקפלים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת.
מוסיפים את החלב ומערבבים.
ברגע שהבראוניז מוכנים, יוצקים מעל את בלילת החמאה, מורידים את טמפרטורת התנור ל-160
ואופים עוד כ-25-30 דקות.
בתאבון :-)

עוגת חמאה בראוניס