5/07/2015

טאטן שרי ובולגרית - cheese and tomato Tatin

Yum
בס"ד
מאפה טאטן עגבניות שרי cherry bulgarian tatin

טארט טאטן הוא המצאתן של האחיות סטפני וקרוליין טאטן, בעלות המלון טטין.
 באחת הפעמים במלון, אחת האחיות רצתה להכין פאי תפוחים והתחילה בשלבי ההכנה הרגילים של בישול
התפוחים בחמאה וסוכר. לאכזבתה הרבה (לפחות באותו רגע), היא הריחה שהתבשיל נשרף ,
ולכן החליטה לכסות אותו בבצק ולהכניס לתנור. 
לאחר שהיא הוציאה את הטארט מהתנור, היא החליטה להפוך אותו, כך שהפירות המקורמלים מופנים
כלפי מעלה.
את הטארט הזה היא הגישה לאורחי המלון והם התלהבו ממנו מאוד, וכך נוצר הטארט טאטן.
 

Tart Tatin is the invention of the two Tatin sisters: Stephanie and Caroline,
who were the owners of the Tatin hotel.
One of the sisters waned to bake an apple pie and started in the usual
procedure of cooking the apples in butter and sugar.
For her disappointment , it burned so she decided to cover it with a dough
and bake it.
When she took it out of the oven, she decided to flip it so the caramelized
fruit are on top and serve it.
The guests all loved it, thus the tart Tatin invented.
 

אז למה סיפרתי לכם את זה?
קודם כל אני מאוד אוהבת לגלות עובדות חדשות, ולכן חשבתי שאולי גם אתכם.
ודבר שני, את המתכון מצאתי כאן והכנתי עם שינויים קלים, וממה שראיתי במתכון אין חמאה,

ולכן חשבתי שמתאים לקרוא למתכון טאטן, בגלל החלק העליון של המאפה.

 
Why did I tell you about this?
Well, I love discovering facts, so I thought I'd share it with you and when
 making this recipe, I've decided to change it a bit and because there's no
 butter in it, I thought to name it Tatin, because of its topping that
somewhat resembles to a Tatin.


bulgarian tatin pastry
המרכיבים:
לבצק:
100 מ"ל חלב פושר
1 ביצה L
1 כפית מלח
1 כף סוכר
300 גרם קמח רגיל
8 גרם שמרים יבשים

לקישוט:
קוביות בולגרית
עגבניות שרי
אבוקדו פרוס לטבעות דקות, מרוח במיץ לימון ומעט מלח

לויניגרט:
1 שן שום כתושה
2 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
שמים בקערה קמח מעורבב עם שמרים. מוסיפים את הסוכר, המלח, החלב והביצה ולשים לבצק חלק ואחיד.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת להתפחה של כשעה- שעה וחצי.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הויניגרט ע"י ערבוב כל החומרים יחדיו.
משטחים את הבצק ומורחים עליו מעט מהויניגרט. מעל מניחים אבוקדו, מעליו קוביות בולגרית ומעל עגבניות שרי.
מורחים שוב בויניגרט ואופים בתנור כ-35 דקות.
מיד לאחר היציאה מהתנור, מורחים שוב בויניגרט ובתאבון :)
* אני שמתי אבוקדו רק על חלק מהטאטן, מכיוון שלא כולם אצלנו אוהבים אבוקדו.
 

Ingredients:
100 ml lukewarm milk (3.38 oz)
1 L egg
1 Tbsp. sugar
300 gram flour (10.58 oz)
8 gram dry yeast (0.282 oz)
 
Decoration:
Bulgarian cheese, cubed
Cherry tomatoes
Sliced avocado, brushed in lemon juice and a bit of salt
 
Vinaigrette:
1 minced garlic clove
2 Tbsp. lemon juice
4 Tbsp. oil
salt to taste
 
Preparation:
Mix in a bowl flour and yeast.
Add the sugar, salt, milk and egg and knead until you get a smooth
and unified dough.
Place in a greased English cake pan and set aside to double its volume,
for about 1 - 1 1/2 hours.
Preheat oven to 180C/356F.
Mix together the vinaigrette ingredients.
Flatten the dough and brush a bit with the vinaigrette.
Place the Bulgarian cubes, avocado and cherry tomato on top
and brush with the vinaigrette again.
Bake for about 35 minutes and when it's out of the oven, brush again
with the vinaigrette.
*If you don' like avocadoes, you can leave it.
cherry tomatoes tatin