5/07/2015

סדנת בישול ברילה ועומר מילר - Cooking with Barilla & Omer Miller

Yum
בס"ד
omer miller barilla עומר מילר ברילה
יוצא לנו לאכול פסטה די הרבה, וגם בטיולים שיצאנו אליהם, אכלנו די על בסיס קבוע.
אני במיוחד אוהבת את הפסטה שלי לא אל דנטה (סלחו לי) כשהיא שוחה ברוטב,
ועדיף רוטב עגבניות (פחות אוהבת את הפסטות ברוטב שמנת).
מה איתכם? איך אתם אוהבים את הפסטה שלכם?
לרגל השקת המוצר החדש מבית ברילה - פסטה מפלדינה, הוזמנו לסדנת פסטה בהנחיית השף עומר מילר.

We eat pasta a lot, even when we're travelling.
I love Pasta, and especially pastas that are loaded with sauce, preferred tomato sauce.
Barilla has launched a new product - Pasta Mafaldine.
 


הפסטה החדשה היא פסטה ארוכה ומסולסלת, שמתאימה למגוון מנות ביניהן גם לזניה.
הצורה של הפסטה המגיעה עם שוליים מסולסלים, אמורה לעזור בתפיסת כמות גדולה יותר של רוטב.

The pasta is long and curly, and goes well with many dishes, including lasagna.
The curls in the pasta are supposed to hold much more sauce than usual.
 
פסטות ברילה barilla pasta

מקור הפסטה הזו הוא מנאפולי, איטליה ובעבר היא נקראה "פטוצ'לה ריקה".
הנאפוליטנים (לא השוקולדים :-) ), הקדישו את הפסטה הזו לנסיכה שלהם מפאלדה מסבויה והחליפו את שם הפסטה ל-"מפלדינה" לכבודה.
מחיר המוצר בין: 12.90-14.90 ש"ח לאריזת 500 גרם.

The origin of the pasta is from Napoli, Italy and its early name was "Patuchella Rica".
The napoleons have dedicated the pasta to their princess Mafalda of Savoy, thus changing the name to Mafaldine.
פסטה מאפלדינה pasta mafaldine

בסדנה הכנו 4 מנות שונות עם הפסטות והרטבים של ברילה, וביום ראשון
יעלה קמפיין חדש המשלב את שני האחרונים.

We prepared 4 dishes with the pasta and sauce of barilla with the chef Omer Miller.
The 4 dishes are;
 
4 המנות שהוכנו הם:
ספגטי בולונז דייגים-
מנה נחמדה מאוד, אבל לא למי שמפחד מחריף (אלא אם כן, תפחיתו מהחריפות)

Fish Spaghetti Bolognese  -
Nice dish, but if you don't love spicy food, than this is not the dish for you.
Fish Spaghetti Bolognese
Fish Spaghetti Bolognese on pasta


לזניה חצילים, עגבניות, ביצים קשות, תרד ורוטב פומודורו-
מנה כל כך טעימה, אני כנראה אכין אותה לשבועות.

Eggplant, tomato, hard boiled eggs, spinach and pomodoro sauce lasagna-
Amazing dish, very recommended. Planning to make it for Shavuot.
lasagna with tomato, spinach and eggs
step by step eggplant lasagna

פנה בקרם עגבניות וודקה -
מנה שפחות אהבתי, אך הרבה התלהבו ממנה.
למי שמתכוון לנהוג, שימו לב שמנה זו מכילה אלכוהול והוא אינו מספיק להתאדות.
Vodka and tomato cream pasta-
Many have loved this dish, but It was just okay for me.
Please be noticed, that this dish contain alcohol that doesn't evaporate.
Vodka and tomato cream pasta
Vodka and tomato cream on pasta

פסטה קישואים -
מנה שלא הספקתי לטעום, אבל נראית מעולה.
Zucchini pasta -
Which looks nice, but I didn't have the chance to try.
 
Zucchini pasta
פסטה קישואים Zucchini pasta

המתכונים להנאתכם:
The recipes for you to try and enjoy:
ספגטי בולונז דייגים:
500 גרם ספגטי
500 גרם דג לוקוס, קצוץ ידנית
2 כוסות רוטב עגבניות פומודורו, ברילה
1 בצל סגול פרוס לחצאים
10 שיני שום פרוסות ומטוגנות
1 שומר קצוץ לקוביות
1 גזר קצוץ לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
חצי כוס יין לבן
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה ומסננים.
במחבת רחבה, מחממים שמן ומאדים בצל, גזר, שומר, סלרי ושום על חום נמוך.
מוסיפים את הלוקוס. מאדים קלות ומוסיפים רוטב עגבניות.
מבשלים 15 דקות ומגישים את הרוטב עם הדגים על הפסטה.

Fish spaghetti Bolognese:
500 gram (17.636 ounce) spaghetti
500 gram (17.636 ounce) grouper, chopped
2 cups pomodoro sauce, barilla
1 red onion, sliced to halves
10 garlic cloves, sliced and fried
1 fennel, cubed
1 carrot, cubed
1 celery chopped
1/2 cup white wine
Preparation:
Cook the pasta according to the package and strain.
Heat large skillet with oil and saute the onion, carrot, fennel, celery and garlic on low heat.
Add the grouper and saute a bit. Add the pomodoro sauce and cook for 15 minutes and serve on top of the pasta.

לזניה חצילים, עגבניות, ביצים קשות, תרד ורוטב פומודורו
שכבה ראשונה:
1 חציל גדול
רבע כוס שמן זית
מעט מלח גס
פורסים את החצילים לעובי 1 ס"מ, משמנים קלות ומפזרים מלח גס.
מסדרים על נייר אפייה ואופים ב-180 מעלות ל25-30 דקות.

שכבה שנייה:
6 עגבניות תמר קלופות
12 עלי מרווה
12 עלי בזיליקום
3 שיני שום
לתיבול: שמן זית, מלח גרוס, פלפל שחור, פלפל שאטה גרוס.

פורסים את העגבניות לחצי. מסדרים על נייר אפייה ומניחים על כל עגבניה בזיליקום, מעליו מרווה ומעליו פרוסות שן שום. מתבלים במלח גס, פלפל שחור, מעט שמן זית, מעט שאטה גרוס.
אופים על 180 מעלות למשך חצי שעה. מברישים שוב בשמן זית ואופים עוד חצי שעה.

שכבה שלישית:
5 ביצים קשות מבושלות במי מלח וקלופות
לקרם תרד:
1 ק"ג תרד, 50 גרם פרמזן, 1 שן שום
מלח, פלפל שחור
1 כוס מים
50 גרם חמאה
מאדים את העלים בחמאה, וקוצצים עם השום והמלח והפלפל. מוסיפים פרמזן.

רוטב עגבניות פומודורו, ברילה
חמאה לשימון התבנית
מוצרלה

מרכיבים את שכבות הלזניה:
בתבנית פיירקס משומנת בחמאה, מניחים כמות נדיבה של רוטב פומודורו.
עליו מניחים דפי לזניה, פרוסות חצילים ובצדדים מניחים רבעי ביצים ופרוסות
מוצרלה. מוסיפים עוד רוטב עגבניות ואז דף לזניה.
מעל מסדרים את קרם התרד, העגבניות הצלויות, מוצרלה ודף לזניה.
מעל רוטב עגבניות, מוצרלה, חתיכות חמאה ופרמזן.
אופים שעה, מוציאים ומגררים מעל מוצרלה.

Eggplant, tomato, hard boiled eggs, spinach lasagna
First layer:
1 large eggplant
1/4 cup olive oil
a bit of coarse salt
 
Slice the eggplant into 1 cm slices (0.393 inch), lengthwise.
Grease slightly and sprinkle with coarse salt.
Line in a pan with a baking paper and and bake in 180c/356F for 25-30 minutes.
 
Second layer:
6 palm tomatoes, peeled
12 sage leaves
12 basil leaves
3 garlic cloves
For seasoning: olive oil, coarse salt, black pepper and shatta pepper.
 
Cut the tomatoes into halves and place on a baking pan with baking paper.
Place on each tomato at this order: basil, sage, garlic clove, season with coarse salt, black pepper, a bit live oil and shatta pepper.
Bake in 180C/356F for half an hour. Take out of the oven and drizzle with more olive oil and bake for another 30 minutes.
 
Third layer:
5 hard boiled eggs
for the spinach cream:
1 kg spinach (35.2 ounce), 50 gram parmesan (1.763 ounce) , 1 garlic clove
salt and pepper
1 cup water
50 gram butter (1.763 ounce)
 
Saute the spinach in the butter and chop with the garlic and season with salt and pepper.
Add parmesan.
 
Pomodoro sauce, barilla
butter for greasing the pan
mozzarella
 
Assemble the Lasagna:
Grease a pyrex oval pan and pour pomodoro sauce generously.
Place lasagna leaf on top, then eggplant slices, quarters of hard boiled eggs and mozzarella.
Add more pomodoro sauce and place lasagna leaf on top.
Pour the spinach cream on top, then the roasted tomatoes and again mozzarella and lasagna leaf.
Pour on top pomodoro sauce, mozzarella, slices of butter and parmesan.
Bake for an hour and serve with grated mozzarella on top.
 
פנה בקרם עגבניות וודקה:
500 גרם פסטה פנה
2 שיני שום כתושות
3/4 כפית פלפל אדום כתוש או לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 צנצנת רוטב עגבניות ארבייטה, ברילה
3 כפות וודקה
1/2 כוס פרמג'אנו רגאנו מגורד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמנת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כ-5 עגבניות קלופות וחתוכות
כ-30 עגבניות שרי
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
במחבת גדולה על חום בינוני, מחממים שום עם פלפל כתוש בשמן למשך 30 שניות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים מוסיפים את הרוטב ועגבניות השרי ומערבבים שוב.
מוסיפים את הוודקה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים באופן חלקי עם מכסה ומבשלים כרבע שעה, על מנת לצמצם את הרוטב.
מוסיפים את השמנת, פרמזן, פטרוזיליה, מלח ופלפל, ועוד שבבי פלפל אדום ומצמצמים עוד חמש דקות.
בצלחת, יוצקים מעט שמן זית. מניחים את הפסטה ויוצקים מעל מהרוטב.
מפזרים מעל פרמזן ובתאבון.

 Vodka and cream tomato on penne pasta
500 gram penne pasta
2 garlic cloves, minced
3/4 tsp. red pepper flakes
2 tsp. olive oil
1 jar arbiata tomato sauce, barilla
3 Tbsp. vodka
1/2 cup parmegano regano, grated
1/4 cup parsley, chopped
3 Tbsp. whipping cream
1/2 tsp. salt
1/2 tsp. ground black pepper
About 5 tomatoes, peeled and sliced
About 30 cherry tomatoes
Preparation:
Cook the pasta according to the package.
Heat oil with the garlic and pepper flakes in a large pan, on a low-medium heat.
Cook for 30 seconds and then add the sliced tomatoes and stir.
Add the tomato sauce, cherry tomatoes and stir again.
Add the vodka and bring to a boil.
Lower the heat and cook with a lid that covers almost the entire pan for 15 minutes, to reduce the sauce.
Add the cream, parmesan, parsley, salt and pepper and a bit more pepper flakes and reduce for 5 minutes.
Drizzle olive oil in a plate, add the pasta and on top the sauce.
Sprinkle with parmesan and enjoy.
 
פסטה קישואים:
500 גרם פסטה מלפדינה
6 קישואים בלאדי קטנים, פרוסים לחצי לאורכם
חצי כוס חמוציות
חצי כוס שמיר
1 כוס יוגורט
רבע כוס שמן זית
2 בייבי שומר
תימין
פרמזן
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על החבילה (שמרו מעט מהמים בצד להמשך המתכון)
מחממים במחבת 4 כפות שמן זית, ומניחים את הקישואים על הצד החתוך שלהם.
צורבים קלות עד להשחמה, ומפזרים מעט עלעלי תימין.
מוציאים מהמחבת. מוסיפים שמן זית למחבת ומוסיפים שומר פרוס, חמוציות וקישואים.
מוסיפים פסטה מבושלת ומעט ממי הבישול.
מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים שמיר ופרמזן ומגישים על קערית יוגורט.

Zucchini pasta:
500 gram pasta malfadine
6 small baladi zucchini, sliced in half lengthwise
1/2 cup cranberries
1/2 cup dill
1 cup yogurt
1/4 cup olive oil
2 baby fennels
Thyme
Parmesan
Preparation:
Cook the pasta according to the package (keep a bit of the cooking water).
Heat 4 Tbsp. of olive oil and place the zucchinis on their sliced side.
Sear until they brown and sprinkle with thyme leaves.
Take out of the pan. Add the extra olive oil to the pan and add sliced fennel, cranberries and zucchinis.
Add the pasta and a bit of the water from the pasta.
Season with salt and pepper, add the fennel and parmesan and serve on a bowl of yogurt.