5/19/2015

עוגת גבינה ריבת חלב ולוטוס - Dulce de leche lotus cheesecake

Yum
בס"ד
עוגת גבינה ולוטוס -  lotus cheesecake


שופרסל סוף סוף הוציאו מוצרים חדשים של המותג מתחום החלב, וזו באמת סיבה למסיבה.
הפעם בקהילת שופרסטאר קיבלנו מוצרים המתאימים לשבועות, כגון:
גבינה צהובה, גבינה צהובה מגוררת, חלב 1% ו-3%, שמנת מתוקה 38%
ושוקו שופרסל.

As a member of the shuferstar community, we get to try
products of the Shufersal brand - Israeli retailer.
This time we got to try their new line of dairy products:
grated cheese, cheese, 1% & 3% milk, whippig cream and chocolate drink.


מוצרי חלב שופרסל Shufersal dairy products

מצאתי את החלב, השוקו והשמנת המתוקה.
בינתיים התנסתי בשמנת והיא באמת מעולה, וגם יותר זולה, מחירה
5.50 ש"ח, לעומת המתחרים שעולם כ-6.30-6.70 ואולי יותר.
אז הכנתי עוגת גבינה עם ריבת חלב וביסקוויט לוטוס, וזה יצא פשוט מעולה!
ההכנה מאוד קלה ואין צורך באפייה.

I tried their whipping cream and it was really good and also very cheap compared to other brands.
So I made Dulce de leche cheesecake with lotus biscuits, that
came out just great!
The preparation is extremely easy and there's no baking involved.
 
צעד צעד עוגת ריבת חלב step by tep dulce de leche cake


המרכיבים:

לבסיס:
19 עוגיות לוטוס קטנות

למלית:
225 גרם גבינת שמנת נפוליאון
200 גרם ריבת חלב
1/4 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה 38% שופרסל (250 מ"ל)

לקישוט:
עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:
אני מרפדת תבנית 30X30 באלומיניום ואז נייר אפייה,
כך יותר קל לי, אם אני רוצה להוציא את העוגה מהתבנית (אבל בזהירות).
מסדרים את הביסקוויטים בתבנית.
מערבבים היטב את גבינת הנפוליאון עם ריבת החלב.
מקציפים את השמנת לקצף יציב, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שנטמע.
לוקחים כ-1/3 מהקצפת ומערבבים לתוך תערובת ריבת החלב.
את יתרת הקצפת מקפלים לתערובת ריבת החלב ויוצקים מעל הביסקוויטים.
מיישרים את התערובת ומעבירים למקרר לפחות ללילה.
לפני ההגשה, מומלץ לתקוע ביסקוויט על העוגה ולהגיש.
חג שבועות שמח :-)

Ingredients:
 
Base:
19 small lotus biscuits
 
Filling:
225 gram / 7.9 ounce cream cheese
200 gram / 7 ounce Dulce de leche
1/4 cup sugar
250 ml / 8.45 ounce whipping cream
 
Decoration:
Lotus biscuits
 

Preparation:

I cover a 30X30cm pan with foil and then with parchment paper, so I can take the cake out of the pan easily (but still be very careful).
Arrange the biscuits on the pan.
Mix together the cream cheese and Dulce de leche.
Whip the whipping cream until steady and then add the sugar
and mix until blended.
Take 1/3 of the mixture and mix into the Dulce de leche mixture
and then fold the rest of the whipped cream in.
Transfer onto the biscuits and smooth the surface.
Place in the refrigerator for the night and when serving,
decorate with a lotus biscuit.
Happy Shavuot!
 
עוגת גבינה cheesecake