5/21/2015

קישוט אגרטל אכיל - Edible vase decor

Yum
בס"ד
 
 
קישוט אגרטל אכיל edible case decoration
 
ראיתי במגזין "מרווה לצמא" מתכון לאגרטל אכיל שעשוי כולו מפצפוצי אורז.
ממש אהבתי את הרעיון, ורציתי להכין אותו בדרך שלי.
אז בסוף יצא אגרטל אכיל ויפה העשוי מפצפוצי אורז ומוס שוקולד, עם פרחי מרשמלו וכדורי פצפוצי אורז מצופים בשוקולד מריר.
רעיון ממש מקסים לקישוט שולחן החג.

 I saw in a magazine, a vase made out of rice krispies.
I really loved the idea, and wanted to make it my own way.
Eventually, I made a very pretty edible vase made out of rice krispies and chocolate mousse with marshmallow flowers and rice krispies balls covered with chocolate.


קישוט אגרטל לחג edible decor for holiday
 
אגרטל אכיל לחגים edible vase for the holidays

 
המרכיבים:
3 כוסות פצפוצי אורז
60 גרם מזולה או חמאה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מייפל טהור
160 מ"ל קצפת צמחית במתיקות מעודנת
100 גרם שוקולד מריר
צבע מאכל אדום או מיצוי מי סלק
 
בקבוק 750 מ"ל  מי עדן ריק מנוזלים
שיפודים
 
אופציות:
מרשמלו, סוכריות גומי, כדורי פצפוצי אורז, שוקולד מומס ועוד.
 
אופן ההכנה:
שמים בסיר את המזולה, הסוכר והמייפל. מבשלים עד רתיחה, ואז מורידים מהאש ומערבבים עד להמסה מוחלטת.
מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב.
בבקבוק ישנם פסים, חותכים או גוזרים בפס הכי גבוה.
ממלאים את הבקבוק בכשליש מתערובת פצפוצי האורז.
ממיסים שוקולד מריר ומניחים בצד.
מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת יציבה ואז מקפלים אליה את השוקולד המומס.
מעבירים באמצעות כף או שקית זילוף את מוס השוקולד לבקבוק, לא חייב להשתמש בכל המוס (אפשר אח"כ לאכול ממנו או להוסיף ליתרת פצפוצי האורז שלא היה בהם שימוש וליצור כדורי פצפוצי אורז).
לוקחים כ-5 כפות מתערובת פצפוצי האורז ומוסיפים אליה צבע מאכל או מי סלק.
מעבירים את התערובת האדומה לבקבוק, תוקעים שיפודים ומקפיאים עד שקופא לחלוטין, לפחות 4 שעות או ללילה.
לאחר מכן מוציאים את האגרטל מהבקבוק, על ידי גזירת הבקבוק.
ניתן לגזור את כל הבקבוק או להשאיר את התחתית, כך שלא תצטרכו לדאוג לצלחת.
מניחים על השיפודים כל מה שרוצים, אפשר סוכריות גומי, מרשמלו, כדורי פצפוצי אורז ועוד.
 
*לכדורי פצפוצי האורז, פשוט לקחתי את התערובת שנותרה לי מפצפוצי האורז ועירבבתי עם ככף מהמוס שוקולד שנותר לי, ערבבתי וגלגלתי לכדורים והקפאתי
לאחר שמניחים על השיפודים, מזלפים שוקולד מומס וזהו.
 
Ingredients:
3 cups rice krispies
60 gram / 2.11 ounce margarine / butter
1/4 cup sugar
1/4 cup pure maple syrup
160 ml  / 5.41 ounce sweetened whipping cream
100 gram / 3.527 ounce dark chocolate
Red food coloring or beetroot extract
 
750 ml / 25.36 ounce empty bottle
skewers
 
options: marshmallow, gummy bears, rice krispie balls, melted chocolate and more.
 
Preparation:
In a pot, bring to a boil the margarine, sugar and maple syrup.
Then tale off the stove and stir until well blended.
Add the rice krispies and mix.
Take the bottle and cut its upper 1/5 with scissors or a knife.
Fill 1/3 of the bottle with the rice krispies.
Melt the chocolate and set aside.
Whip the whipping cream to steady foam and then fold in the chocolate.
Transfer the chocolate mousse with a tablespoon or a piping bag, into the bottle - you don't have to use the entire mousse (you can eat it or use it to make rice krispies balls).
Take about 5 Tbsp. of the rice krispies mixture and mix with the food coloring or beetroot extract.
Transfer into the bottle, stick skewers inside and freeze.
Freeze for at least 4 hours or for a night.
When ready, take the vase out of the bottle by scissors.
You can cut the entire bottle or leave the bottom, so you won't have to worry about a plate to serve it.
Take whichever addition you want and stick on the skewers.
Drizzle with melted chocolate and serve.

*To prepare the rice krispies balls, I just took what's left from the rice krispies mixture and mixed it with about 1 tablespoon from the chocolate mousse. I formed it into balls and freezed.

יצירת קישוט אכיל edible case creationקישוט אגרטל לחג vase decoration edible