5/04/2015

סדנת בישול בריא לילדים - healthy cooking workshop

Yum
בס"ד
Knorr breadcrumbs
שבוע שעבר הייתי בסדנת בישול בריא לילדים של קנור מבית יוניליוור בבית הספר של דן גורמה.
קנור השיקו לאחרונה את המוצר "שניצל ולתנור", שזה תערובת פירורי לחם
לאפיית שניצל בתנור, כך שמקבלים מוצר בריא יותר, עם כ-30% פחות שמן לעומת שניצל
מטוגן (לפי השוואה לערכי שניצל מטוגן בתוכנת "צמרת" משרד הבריאות 2008),
ללא חומר משמר וללא מונוסודיום גלוטומט.

I was invited to an healthy cooking workshop for kids with Knorr.
Knorr have launched a new product called "Bread crumbs -  for baking schnitzel
in the oven".
The new product doesn't contain any preservatives or MSG.

כשחושבים על אוכל בריא, הוא תמיד נתפס כמשהו לא טעים, לעומת
האוכל המהיר כפיצה והמבורגר שנחשב לטעים, ומעין חטא.

בתור אחת שגם כן מנסה לשמור על אכילה בריאה ולא מוגזמת,
אני עדיין ארשה לעצמי לאכול גם מהדברים הטעימים.
לדעתי, בשביל שדרך חיים ודיאטה יהיו מאוזנים, צריך לשלב את כל המאכלים
במינון הנכון.

We started the workshop with the lecture from Psychotherapist Anabella
Shaked, which explained us what is an effective parent.
 
 
cooking workshop

בסדנה, אנאבלה שקד שהינה פסיכותרפיסטית (שזה מישהו שמטפל במצוקות נפשיות)
הסבירה לנו איך נהיים הורים אפקטיביים.
הרי כולם הורים טובים, וכולם רוצים שהילד שלהם יהיה בעל:
עצמאות, בטחון עצמי, מאושר, בריא ועוד.
מעניין לדעת שדווקא בשנות החמישים יותר דאגו לבריאות הילדים, מאשר בדור שלנו.

She said that parents are good, but that doesn't mean they are effective.
Every parent wants the best for his kids, wants them to have self esteem and be
healthy and independent.
If the parent doesn't give the kid the chance to overcome struggles, such as
shyness or lack of confidence, the parent isn't effective because he doesn't
help their kid confront their problems, rather than taking the easy way and
calling one of the parents.

אך הורה טוב, לאו דווקא יהיה הורה אפקטיבי.
בשביל זה, צריך לבדוק:
1. האם הפעילות שלי מקרבת או מרחיקה מהמטרה.
    למשל: אם הילד ביישן, והאמא מבקשת שילך לשכנים לבקש מוצר שחסר בבית.
              הילד יתחנן אליה שהיא תלך, ובסוף היא הולכת.
              האם היא הצליחה להגיע למטרה שאליה היא רוצה? שהילד יפסיק להתבייש?
              התשובה כמובן לא.
2. האם ההתנהגות של הילד הולמת?
3. איזה מסקנות הילד מגבש על עצמו או על העולם?
   בימינו קשה לסרב לבקשות הילדים, וכך הילד מרגיש שהוא מרכז העולם וזה כמובן טעות.

So how do you make yourself be an effective parent?
First of all, Let your kids feel that they are loved and does help.
Tell them how was your day, so they'll know that you are also matter,
and they are not the center of the world.
One of the ways making them feel wanted and helping, is cooking
with them.
They will feel beneficial, capable, close to you and have self-discipline.

אז מה כן צריך לעשות על מנת להשיג את המטרות שלנו?
1. לאפשר תחושת שייכות, שהילדים ירגישו שהם רצויים ותורמים.
2. תחושה חברתית, נתינה הדדית - שגם הילדים יתעניינו בהורים.
    למשל, אמא שלי שתחיה נוהגת לשתף אותנו כבר מהילדות בדברים שעוברים עליה,
    וכך כולנו גדלנו בצורה כזו שאכפת לנו ממנה ומהזולת.
3. לפתח שיתוף פעולה.
    כשמשתפים את הילדים, למשל, בהכנת האוכל, הם מרגישים שותפים וזה תורם
    לקרבה, מסוגלות, הרגשה שהם תורמים ופיתוח משמעת עצמית.
veggies with dip

מומלץ לשתף את הילדים בחווית הבישול, ועוד יותר לחשוף אותם לאוכל שונה ובריא
כבר בילדות, כך האוכל "הלא טעים", לא יתפס כך יותר.


Then we heard from the dietitian and epidemiologist Udi Barkan, who taught us
that when eating healthy, you should use Strong tastes from different dried and
fresh herbs, Vinegars and oils and also try and reduce the salt and sugar.

השף, דיאטן קליני והאפידימיולוג אודי ברקן, שכבר מגיל 17 הינו חולה סכרת,
הסביר לנו מהי תזונה בריאה ואיך לשלב אותה במטב הביתי.
כמובן שכולנו יודעים שהאוכל הבריא הוא: ירקות ופירות, מוצרי חלב רזים,
דגנים מלאים, דגים ועוף דלי שומן, קטניות ושמנים מהצומח.

על מנת לבשל בריא, יש לנסות להפחית את כמות המלח והסוכר, להשתמש בחומרי
טעם חזקים כעשבי תיבול טריים ויבשים, שום בצל, חומץ בטעמים שונים ועוד.

כשרוצים להרגיל ילדים לאכול בריא, חשוב לעשות זאת בהדרגה ולדאוג
שיהיה מרקם מעניין, כמו בשניצל לדוגמא שיש קריספיות מבחוץ ועסיסיות בפנים.
בבישול בריא חשוב שיהיה טעם, מרקם ומראה.

It is very important for kids to eat something with texture, taste good and appeal
to them.
 
cooking workshop with Knorr

עברנו לחלק המעשי והכנו מספר מתכונים בריאים, שבחלקם השתמשנו עם המוצר החדש
של קנור - פירורי לחם לאפיית שניצל בתנור.
הפירורים מתאימים לכל מיני מאכלים, ולאו דווקא רק לשניצל.
וכעקרון, בשקית פירורי לחם לאפייה קנור, יש כ-180 גרם, המספיקים ל6-9
יחידות שניצל.

We tried making some healthy dishes and one of the dishes that was really tasty
in my opinion is Veggies with seasoning and the new product of Knorr.

אני הולכת לתת לכם שני מתכונים שגם מתאימים להכנה עם הילדים,
האחד זה מתכון שהכנו בסדנה של השף אודי ברקן והשני זה מתכון שהמצאתי.

I'm going to give you the recipe that I enjoyed from the workshop
and a recipe I've created on my own.
 
fried veggies


fried vegetables

המתכון הראשון -
דלעת וקישואים פריכים בטחינה, שומשום, כמון, נענע ולימון.

מרכיבים ל-30 מנות:
10 קישואים פרוסים (ניתן להחליף לחצילים)
1 ק"ג דלעת חתוכה לפרוסות
1 כוס טחינה גולמית
1 כף דבש
חצי כוס מים
כוס עלי נענע קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
כפית זעתר יבש
חצי כפית כמון טחון
קליפה מגוררת ומיץ משני לימונים
פירורי לחם קנור שניצל ולתנור
100 גרם שומשום

אופן ההכנה:
מחממים תנור למצב גריל.
מערבבים את הטחינה עם שאר החומרים, למעט הירקות, פירורי הלחם
והשומשום.
מערבבים בקערה נפרדת את פירורי הלחם והשומשום.
מכניסים את פרוסות הירקות לקערת הרוטב ומערבבים היטב.
מעבירים את הירקות לקערת פירורי הלחם ומצפים היטב.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופי כ-15 דקות עד שמזהיב היטב.
 
Recipe 1 of Udi Barkan - Krispy pumpkin and zucchini in tahini and seasoning

Ingredients:
10 sliced zucchinis
1 kg sliced pumpkin (2.204 pound)
1 cup raw tahini
1 Tbsp. honey
1/2 cup water
1 cup finely chopped mint leaves
2 garlic cloves, minced
1 tsp. dried hyssop (za'atar)
1/2 tsp. ground cumin
juice from two lemons and lemon zest
schnitzel bread crumbs for the oven Knorr
100 gram sesame (3.527 ounces)

Preparation:

Preheat oven to grill.
Mix the tahini with the rest of the ingredients, except from the veggies, the bread
crumbs and sesame.
In a different bowl, mix the sesame with the bread crumbs.
Mix the veggies in the sauce and then dip in the bread crumbs mixture.
Place in a pan covered with a parchment paper and bake for 15 minutes.

corn pie פשטידת תירס

המתכון השני הוא מתכון לפשטידת תירס טעימה וקלה להכנה:

המרכיבים:
550 גרם קופסת תירס (משקל לפני סינון)
3 כפות קמח רגיל
1 ביצה L
1 כף מיונז
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק קנור
מלח ופלפל לפי הטעם

לבצק:
50 גרם מזולה בטעם חמאה, שתהיה רכה מעט
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים

לקראסט:
כ-1/4 שקית פירורי לחם שניצל לתנור של קנור

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
במעבד מזון, מערבבים יחדיו את הקמח, המלח והחמאה.
מוסיפים את המים ומערבבים לקבלת גושי בצק.
אוספים את הגושים לבצק אחיד ומרדדים על נייר אפייה לגודל תבנית 27X18X7.
שמים בתוך התבנית ועוברים להכנת המילוי.
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ויוצקים על הבצק.
שופכים מעל מתערובת פירורי הלחם, לא להגזים בכמות אלא לעשות שכבה
אחידה ודקה, כי התערובת עצמה מאוד מתובלת.
אופים בתנור כ-45 דקות ומגישים.

Recipe 2 I've created is Corn pie:

Ingredients:
Filling:
550 gram canned corn (19.4 ounce weight before straining)
3 Tbsp. flour
1 L egg
1 Tbsp. mayonnaise
3 Tbsp. Knorr sweet chili sauce
salt and pepper to taste

Dough:
50 gram Mazola butter flavored , soft (1.763 ounce)
1 cup flour
1/2 tsp. salt
1/4 cup water

Crust:
about 1/4 package of Knorr schnitzel bread crumbs for the oven.

Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
In the food processor, mix the butter with the flour and salt.
Add the water and mix to form chunks of dough.
Take the dough and gather it into a smooth dough.
Roll it on a parchment paper into a rectangular to match the size of a pan (27X18X7cm).
Place in the pan and Mix in a different bowl the filling ingredients.
Place in the pan and sprinkle with the bread crumbs.
Don't add many bread crumbs, because they have a very strong seasoning.
Bake for about 45 minutes and enjoy.

Knorr and mazola