5/05/2015

בריוש פסטו וגבינה -Pesto and cheese brioche

Yum
בס"ד
בריוש פסטו וגבינה

For the English version, click here.
מאותו בלוג שהכנתי את הבריוש התורכי, עכשיו הגיע זמנו של הבריוש טורטליני.
יצירת הצורה הייתה נראית לי ממש מיוחדת, ופשוט הייתי חייבת להכין אותו.
ראיתי במקום אחר שניתן למלא את הבריוש הזה, ולכן החלטתי ללכת על מילוי של ממרח פסטו עגבניות וזיתים
וגבינה מגוררת.
הבריוש יצא כל כך עשיר וטעים ועם המילוי ביחד - פשוט מעולה! .
יש לי רק מיקסר ידני שאיתו אי אפשר להכין בצקים, ולכן הרבה פעמים הבצקים שלי לא יוצאים מוצלחים, כי בלישה
ידנית צריך לעבוד והרבה.

בריוש פיצה

אבל בבצק הזה, אפילו שהייתה עבודה, הרגשתי שהוא הולך לצאת מצויין וברוך השם הוא אכן יצא כך.
ממש התלהבתי מזה שיצא לי בריוש פשוט מדהים.
אז אחרי הרבה תשבוחות, קבלו את המתכון:
שלב שלב בריוש פסטו גבינה

המרכיבים:
550 גרם קמח
70 גר אבקת סוכר
10 גרם שמרים יבשים
2 ביצים L
100 גרם חמאה מומסת
200 מ"ל חלב
1/2 כפית מלח

להזהבה:
1 חלמון
במתכון 20 מ"ל (עדיפות לשים 1/4 כוס ) חלב
*שימו לב שכמות תערובת ההזהבה תוקנה (אני טעיתי בתחילה).

למילוי:
ממרח פסטו עגבניות וזיתים של שניידרס
גבינה מגוררת


אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את הסוכר הקמח והמלח. מוסיפים את השמרים ומערבבים.
מערבבים בצלחת את החלב, הביצים והחמאה המומסת.
יוצרים גומה בתערובת הקמח, יוצקים את הנוזלים לבפנים ובעזרת כף מתחילים לערבב את הקמח עד שהתערובת קשה ולא ניתן לערבב עם הכף.
מתחילים ללוש ידנית כ-10 דקות.
מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכמה חתיכות ועובדים עם חתיכת בצק אחת כל פעם.
מרדדים את הבצק ליריעה דקה וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
מסיימים לקרוץ הכול ומורחים בממרח הפסטו ובגבינה המגוררת.
מקפלים כל עיגול לחצי ואז שוב לחצי ומניחים בתבנית משומנת, כך שהצד הפתוח מופנה למעלה.
שמתי את העיגולים המקופלים בתבנית 26, אולם התבנית הייתה מעט גדולה מדי, ולכן השארתי בהיקף פחות עיגולים
והעברתי את האחרים למרכז, כך שלאחר התפחה בכלל לא נראה שחסרים בהיקף עיגולים.
מברישים את העיגולים בתערובת החלמון והחלב ומניחים מעל מגבת ומתפיחים כחצי שעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים שנית את העיגוליםם ואופים בין 25-30 דקות.
בתאבון :-)
חתיכת בריוש ממולאת