5/10/2015

קסטה קוואקר תות וניל - Strawberry vanilla ice cream

Yum
בס"ד
 
קסטה קוואקר תות וניל - Strawberry vanilla ice cream

לכבוד שבועות, קיבלתי מלייק אנד שר את הקוואקר של QUAKER עם הריבה החדשה של יד מרדכי ותבנית של סולתם רדד.
זאת הפעם הראשונה שיוצא לי להתנסות בקוואקר הזה, והוא הלך פשוט מעולה
בתור גלידת קסטה עם עוגיות קוואקר ומילוי גלידת ריבת תות לייט של יד מרדכי.
 
For Shavuot, I've received from Like and Share (a group on Facebook that sends products to review) QUAKER oats with the new jam of Yad Mordechay and a pan of Soltam radad.
This is the first time I try Quaker oats, and it came out just great as an ice cream sandwich containing two Quaker cookies and light strawberry jam ice cream.
 


שיבולת השועל נחשבת כ"דגן על" ומכילה רכיבים חשובים כברזל, סידן,
מגנזיום, סיבים תזונתיים ועוד.
המתכון פרווה ומתאים לטבעוני, ואולי חלקכם שואלים למה שנצטרך מתכון
פרווה?
התשובה כמובן היא שבחגים, אפילו בשבועות חג החלב, נוהגים לאכול בשר,
כי "אין שמחה אלא בבשר ויין".

Oats are considered super grain and they contain valuable ingredients, such as:
iron, calcium, magnesium, fiber and more. 
This recipe is Pareve and suitable for vegans.
 
קוואקר וריבה quaker and jam
 
עוגיות קוואקר quaker cookies

את העוגיות אפיתי בתבנית הPROION החדשה של סולתם רדד בגודל 30X30 ס"מ.
התבנית בעלת תכונות רבות כ: עמידות גבוהה מפני שריטות, פני שטח אפייה קל לניקוי וציפוי מונע הידבקות.
את העוגיות הנחתי ישירות על התבנית בלי שום ספריי שמן, ואחרי אפייה העוגיות
פשוט גלשו על התבנית ובכלל לא נדבקו.
 

I've baked the cookies in the new non stick pan of Soltam Radad I've got, and I didn't grease the pan with any oil or butter.
After baking, the cookies came out so easily.
 
צעד צעד עוגיות קוואקר step by step quaker cookies
 

המרכיבים:
ל-18 עוגיות (9 סנדוויצים):
1/2 כוס קוואקר
1/2 כוס קמח
2 שקיות סוכר וניל (=20 גרם)
25 גרם מזולה בטעם חמאה, חתוך לחתיכות
3 כפות מים

למילוי:
1 כוס קצפת צמחית במתיקות מעודנת
1/4 כוס ריבת תות לייט (או שוקולד מומס)
1 כף אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:
מתחילים לילה קודם.
מקציפים את הקצפת לקצפת יציבה. מוסיפים את האינסטנט פודינג
ומקציפים שוב. מקפלים לבפנים את הריבה, רק עד שנטמעת.
מעבירים לתבנית, כך שהשכבה לא יותר מדי נמוכה ומקפיאים ללילה.

יום אח"כ מעבדים את כל חומרי העוגייה במעבד מזון, עש לקבלת גושי בצק.
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מניחים בין שני ניירות אפייה ומרדדים את הבצק דק-דק.
קורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה ואופים כ-10 דקות.
את יתרת הבצק, אוספים ושוב מרדדים בין שני הניירות וחוזר חלילה.
מניחים לעוגיות להתקרר ואז קורצים באותו חותכן את הגלידה ושמים אותה
בין שני עוגיות.
*יש יותר גלידה מכמות העוגיות.
**אם אתם לא מגישים את כל הגלידות באותו זמן, אז תשאירו את העוגיות בקופסה סגורה
ואת הגלידה תחברו רק ברגע ההגשה.
בתאבון :-)
קסטת קוואקר תות uaker ice cream sandwich

Ingredients:
For 18 cookies (9 sandwiches ):
1/2 cup QUAKER quick cooking oats
1/2 cup flour
2 bags vanilla sugar (10 gram each = 0.3527 ounce each)
3 Tbsp. water
25 gram butter flavored Mazola (0.881 ounce)
 
For the filling:
1 cup sweetened whipping cream
1/4 cup light strawberry jam (or chocolate)
1 Tbsp. instant vanilla pudding
 
Preparation:
Start preparing the night before by Whipping the cream to a steady cream.
Whip in the instant vanilla pudding and then fold in the jam.
Place in a pan, flatten the mixture but not too much ad freeze for the night.
 
The next day, Process the cookie ingredients in a food processor just until
you get chunks of dough.
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Roll the dough between to baking sheets, to a thin layer and cut using a 1.96inch / 5cm cookie cutter.
Bake for ten minutes and use the remains of the dough to roll again and make a new batch of cookies.
 
Let the cookies chill and then cut the ice cream with the same cookie cutter.
Place the ice cream between two cookies and enjoy.
*There is more ice cream than cookies.
**If you're not planning eating the whole sandwiches, make just as much as you're planning to eat and the rest of the ice cream leave in the freezer and keep the cookies in an airtight container.
 
קסטת תות וניל vanilla strawberry sandwich