5/21/2015

קיש בטטה ובולגרית - Sweet potato quiche

Yum
בס"ד
קיש בטטה בולגרית Bulgarian cheese and sweet potato quiche

פיראוס השיקו סדרת מוצרים חדשה - "המעדנייה של פיראוס".
מדובר במוצרים המעוצבים בסגנון ובעיצוב של מוצרי מעדנייה,
המגיעים באריזה נוחה ובפתיחה קלה, למרות שישנו חסרון שלאחר
הפתיחה לא ניתן לסגור שוב את האריזה.

I got to review new types of cheese from Pireus, that what's unique about them is their package and design, which resembles delly's style.


גבינות פיראוס pireus cheese

קיבלתי את סדרת המוצרים החדשה להתנסות, הסדרה כוללת:
גבינה בולגרית 5%, גבינה בולגרית 24% וגבינה צפתית 5%.

The new cheeses are: 5% Bulgarian cheese, 24% Bulgarian cheese and 5% Tzfat cheese.
 
קיש בטטה yam quiche

החלטתי להכין עם הגבינה הבולגרית 5%, קיש ממולא עם בטטה.
עם תוספת של צ'ילי כתוש חריף בבצק, הקיש מאוד חריף (תלוי כמובן :-) ), לכן אם אתם לא מאוהבי החריף, הפחיתו את הכמות בבצק.

I've decided to make a quiche with sweet potato and the 5% Bulgarian cheese.
With the addition of the spicy crushed chili, the quiche is quite spicy, so if you don't like spicy food much, reduce the quantity of that spice.
 
צעד צעד קיש quiche step by step

המרכיבים - ל-8 קישים קטנים:
לבצק:
1 כוס קמח
50 גרם מזולה או חמאה
1 כפית צ'ילי כתוש חריף
2 כפות מים

למילוי:
כ-400 גרם בטטה
כ-100 גרם גבינה בולגרית פיראוס (ניתן להוסיף יותר כמובן)
1 כף קמח
מלח ופלפל לפי הטעם

ספריי שמן

אופן ההכנה:
לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות, טורבו.
לקלף את הבטטה, לחתוך לפרוסות דקות ולבשל במים, עד שמתרכך.
לרסק למחית, לפורר לבפנים את הבולגרית ולערבב.
לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מומלץ לטעום לוודא שהתיבול כמו שצריך.
מכינים את הבצק:
במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהמים ומעבדים.
מוסיפים כף מים ומעבדים, אם הבצק עדיין לא נהיה פירורי בצק, אז להוסיף עוד כף מים ולטחון לפירורים.
לאסוף את הבצק לגוש אחיד, לרדד על נייר אפייה ליריעה דקה ולקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
מניחים עיגולי נייר אפייה בתחתית תבנית המאפינס ומרססים בספריי שמן.
דוחפים את העיגולים שקרצנו לתבניות המאפינס וממלאים במחית הבטטה.
אופים בין 35-45 דקות.
*ישאר מעט ממילוי הבטטה שלא יהיה לו בצק.

Ingredients for 8 mini quiches:
Dough:
1 cup flour
50 gram / 1.763 ounce butter or Mazola
1 tsp. spicy crushed chili
2 Tbsp. water
 
Filling:
About 400 gram / 14.1 ounce sweet potato
About 100 gram / 3.527 ounce Bulgarian cheese (You can add more, of course)
1 tbsp. flour
Salt and pepper to taste
 
non-stick spray oil
 
Preparation:
Preheat oven to 180C / 356F, turbo.
Peel the sweet potato, slice into small slices and cook in water, until soft.
Mash into puree, crumble in the Bulgarian cheese and mix.
Season with salt and pepper and taste to check the seasoning.
Prepare the dough:
In a food processor, mix all of the dough ingredients except from the water.
Add 1 Tbsp. of water and process, if the dough is still not getting together then add the second tablespoon.
Process just until you get dough flakes.
Gather the dough into small dough, roll thinly and cut with a 3.14 inch circle cutter.
Place baking paper circles in the bottom of a muffin pan and spray the tray with non-stick spray oil.
Press the dough circles into the muffin pan and fill with the sweet potato filling.
Bake for about 35-45 minutes.
*There will be some sweet potato puree leftovers .
 
קיש בטטה וגבינה cheese and sweet potato quiche