6/14/2015

ופלים מן וטבעונות - Man wafers and veganism

Yum
 
בס"ד


מה עולה לכם לראש כשאתם שומעים את המילה ופלים?
אצלי ופלים של חברת מן - חברה משפחתית שהוקמה ב-1954.
מאז ומתמיד אהבתי את הופלים של מן, ורבים שמכירים אותי יודעים זאת.
מתכון לתמונה למעלה בהמשך העמוד.

Whenever I think of wafers, Man's wafers come into my mind.
Man company is an Israeli family company, established in 1954.
I've always loved man's wafers, and many friends of mine know it.
Recipe for the dessert above, just down this page.


 

אלעזר רוקח - Elazar Rokach
ציפי פקר - Tzipi Peker
אבי פקר - Avi Peker

החברה הוקמה ע"י מנחם ופנינה רוקח, ובהמשך הצטרפו בנו אלעזר רוקח ואישתו ציפי פקר, שכיום מנהלים את המקום ביחד עם ילדיהם: שגיא ואבי.
אם תהיתם אי פעם למה חברת "מן" נקראת כך, התשובה היא: על שם המן שירד מהשמיים.
ישראל היא מקום שני בעולם בצריכת ופלים, ומותג הופלים והעוגיות "מן" הינו השני בגודלו בישראל, כאשר בקרב הקהל החרדי, הוא במקום הראשון.
את מוצרי מן, ניתן למצוא במגוון מקומות ברחבי העולם, ביניהם: ארה"ב, אנגליה, מקסיקו, אוסטרליה, קנדה ועוד.

The company was founded by Menachem and Pnina Rokach.
Later on joined their son Elazar Rokah with his wife Tzipi Peker, that are now managing the place together with their sons: Sagie and Avi.
The company is called man, because of the manna from heaven.
Israel is the second in the world for wafers consumption, and man is the second largest in wafers and cookies brand in Israel.
Man's products can be found Worldwide, from USA, England, Canada, Australia, Mexico and more.



ערכנו סיור במפעל "מן" המתוק הממוקם ברמלה, וזכינו לטעום ופל ועוגיות טריים וטעימים הישר מקו הייצור.
ראינו את ייצור בצק הוופלים, יצירת דפי הופל ואריזתו, וכן ופלים נוספים שזכו לציפוי שוקולד וייצור עוגיות שוקולד, שלפני האריזה עוברות דרך גלאי מתכות, על מנת שלא יקרה מצב שחלק מהמכונה נשבר והגיע לעוגיות.

We had a tour in the factory, and we had enjoyed fresh wafers and cookies from the production line.
We saw the preparation of the wafers dough, the baking of the wafers layers and the packaging, and also another wafers that got chocolate coating and the making of chocolate cookies, that just before packaging goes through a metal detector, to make sure no metal that might have broken from the machine, will be mixed with the cookies.

 
 
לרגל 60 שנה להיווסדות החברה, אריזות המוצרים עברו שינויים עיצוביים ונוסף תו התקן הטבעוני של עמותת ויגן פרנדלי.
מייסד העמותה, עמרי פז, שאוהב את מוצרי מן, לא ידע שהמוצרים טבעוניים, ולכן שמח מאוד לשמוע על כך.
מלבד ופלים, החברה מייצרת גם עוגיות, וכל מוצריה טבעוניים, למעט עוגיות גרנולה המכילות דבש.
טיפ קטן מאלעזר רוקח שהינו גם האחראי לפיתוח המוצרים - ופלים לא אוהבים לחות ולא חום, ולכן מומלץ לשמור אותם לאחר הפתיחה בקופסת פח ובאזור קריר ויבש.

On the occasion of its 60th anniversary, man changed their packages design and added a vegan stamp of approval of Vegan - Friendly association.
The founder of the vegan - friendly association, Omri Paz, who loves man products, didn't know that they are vegan, and therefore was happy to hear they are vegan.
Aside from wafers, the company manufacturers cookies, and all of her products are vegan, except from granola cookies that contain honey.
A little tip from Elazar, that is also the products developer - Wafers don't like moister and heat, so it is recommended to keep them after open, in a tin box in a cold and dry place.

 


ועם מוצרים מתוקים כאלה, חייבים להכין קינוח מתוק וטבעוני, אז הכנתי קינוח טבעוני וטעים בקלי קלות.
And with such sweet products, I just had to make a little and very easy little sweet treat.

המרכיבים:
1/2 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים
1/2 כפית אבקת אפייה

6 ופלים שוקולד מן
כ-200 גרם שוקולד מריר
ככפית שמן קנולה
ממרח לוטוס קראנץ'

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את הקמח, אבקת האפייה והסוכר.
מוסיפים את השמן והמים ומערבבים.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק ארוכה עם נייר אפייה משומן, ואופים בין 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
חותכים את הופלים ל-3 חלקים שווים.
חותכים את העוגה לפי גודל חתיכות הופלים.
ממיסים את השוקולד המריר ומערבבים לתוכו את כפית השמן.
מצפים את קוביות הופל בשוקולד המריר, ומיד מניחים על קוביות העוגה.
שמים במקפיא שיתקשה ובינתיים יוצקים את יתרת השוקולד על נייר אפייה, משטחים, מקפיאים ואז קורצים צורות עם חותכנים או שוברים ביד לחתיכו קטנות.
מוציאים את הופלים מהמקפיא, מזלפים מעל ממרח קרם לוטוס ומעל מניחים פיסת שוקולד ומגישים.


Ingredients:
1/2 cup flour
1/4 cup sugar
1/4 cup canola oil
1/4 cup water
1/2 tsp. baking powder
 
6 chocolate wafers
about 200 gram (7.054 oz.) dark chocolate
about 1 tsp. canola oil
Lotus crunch spread
 
Preparation:
Preheat oven to 180C / 356F, turbo.
Mix together the flour, sugar and baking powder.
Add the water and oil, mix and transfer into an English cake pan, covered with baking paper and greased.
Bake between 15 - 20 minutes, until toothpick comes out clean.
Cut the wafers into 3 cubes each and then cut the cake according to the wafer cubes.
Melt the chocolate and mix with the canola oil.
Coat the wafer cubes with chocolate, and place on top of the cake cubes and freeze until set.
Take the remaining chocolate and spread on a baking paper, freeze and then cut into shapes with cookie cutter or manually.
Get the wafers out of the freezer, pipe with lotus cream on top ad decorate with the chocolate cuts.