6/07/2015

מלוואח מוסקה - Moussaka malawah

Yum
בס"ד

קיבלתי להתנסות את המוצרים החדשים של גרנד איטליה.
מדובר במחית עגבניות במרקם חלק ומוצר נוסף שהוא עגבניות חתוכות דק המתאימים לתבשילים ורטבים.
רציתי להכין מוסקה, אבל התנור שלי חלבי, ולכן אני לא יכולה לאפות בו בשרי.
אז החלטתי להכין מוסקה בגרסה שונה - בתוך מלוואח וכמה שזה טעים!

I got to review the new products of Grand'Italia.
The products are smooth tomato puree and finely diced tomatoes, that are suitable for stews and sauces.
I wanted to make moussaka, but I couldn't use my oven (Kosher matters), so I went for a different moussaka version - inside malawah and it was so good!






המרכיבים:
2 חצילים (400 גרם), פרוסים לטעות ומטוגנים בשמן
600 גרם בשר בקר
כף-שתיים שמן
1 בצל גדול, קצוץ
כף שמן
1/2 כוס מחית עגבניות גרנד איטליה
קופסת עגבניות חתוכות דק - 400 גרם גרנד איטליה
תיבול: מעט עלי בזיליקום, פלפל שחור, מלח (רק אם צריך)
1.5 כפיות סוכר או שקית סוכרלייט
4 מלוואח

אופן ההכנה:
מחממים במחבת 1-2 כפות שמן, מוסיפים את הבשר ומבשלים כ-5 דקות, עד שהוא נהיה חום.
מעבירים לקערה בצד, ואת הנוזלים שופכים לכיור.
מחממים במחבת כף שמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את העגבניות החתוכות, מחית העגבניות, עלי הבזיליקום והסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הבשר ומערבבים.
מבשלים כ-15 דקות על אש בינונית בלי מכסה, ולקראת סוף הבישול בודקים טעמים.
*אני לא הוספתי מלח בכלל, כי לא היה צורך.
מחממים מחבת טפלון בלי שמן, מניחים עליה עלה מלוואח ומעל מסדרים שכבה של חצילים, מעליה שכבת בשר ושוב חצילים וסוגרים במלוואח נוסף ומנסים לסגור את קצוות העיגול יחדיו.
מטגנים את המלוואח כמה דקות על צד אחד ואז הופכים לצד השני, מטגנים עוד כמה דקות ומגישים.

Ingredients:
2 eggplants (400 gram = 14.1 oz.), sliced and fried in oil
600 gram (21.16 oz.) ground beef
1-2 tbsp. oil
1 large onion
1 tbsp. oil
1/2 cup grand Italia tomato puree
1 can grand Italia finely diced tomatoes - 400 gram (14.1 oz.)
seasoning: a bit basil leaves, black pepper, salt (if needed).
1.5 tsp. sugar or equivalent sugar replacement
4 malawah or puffed pastry cut into circles
 
Preparation:
Heat 1-2 tbsp. oil in a pan and fry the ground beef for 5 minutes, until brown
Set aside and throw excess liquids.
Heat 1 tbsp. oil and fry the onion, until golden.
Add the diced tomatoes, tomatoes puree, basil leaves and sugar and mix.
Add the meat and mix again.
Cook for 15 minutes on a medium heat without a lid, and towards the end, check to see if any seasoning is missing.
*I didn't add salt at all.
Heat a Teflon pan without oil, and then place a malawah on it.
Arrange a layer of eggplant, then beef and eggplants again and close with another malawah and try to seal the edges.
Fry for couple of minutes on one side and then on the other one and serve.
 

מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים הטעימה "טעמים", להצטרפות לחצו כאן.