6/01/2015

קובה במרק דלעת - Pumpkin soup with beef and semolina patties

בס"ד

 
For the English version, click here.
 
עד לא מזמן, לא אהבתי קובה, אבל זה בגלל שקניתי את הקובות הקפואות.
מאז יצא לי להכין מספר פעמים, וקובה ביתית היא פשוט תענוג אמיתי.
הקובה הזו מאוד קלה להכנה, ולקוחה מהספר "עשתידכ" של שושי אורן ולורן רביד.

מרכיבים:
למרק:
½ ק"ג דלעת מקולפת, חתוכה לקוביות
3 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
3 כוסות מים רותחים
מלח לפי הטעם
¼ כפית פלפל לבן או שחור
¼ כוס מיץ לימון טרי
3 כפות סוכר (המרתי לסוכרלייט)
2 כפות צימוקים (ויתרתי)

למילוי:

250 גרם בשר בקר טחון (השתמשתי בבשר טלה)
1 בצל קטן קצוץ
1 כפית פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית שמן

למעטפת:

1 כוס סולת
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שמן
כ־⅓ כוס מים פושרים

אופן ההכנה:
מכינים את המרק:
מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והדלעת, מערבבים ומבשלים עוד כ3-5 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את המים, המלח, הפלפל, מיץ הלימון והסוכר ומבשלים כ-15-20 דקות.
אם רוצים את הצימוקים, מוסיפים לקראת סוף הבישול.
מכינים את מעטפת הקובה:
מערבבים יחדיו את הבולת, המלח והשמן ומוסיפים את המים בהדרגתיות רק עד לקבלת
תערובת אחידה ומעט דלילה. מניחים בצד ל-15 דקות.
מערבבים יחדיו את כל חומרי המילוי.
בידיים רטובות, יוצרים מהסולת כדורים קטנים, משטחים על היד, ממלאים
בבשר וסוגרים לכדור.
מכניסים את הקובות למרק ומבשלים, עדיין על אש נמוכה, כ-15-20 דקות.
בתאבון :-)
*מהמרק כמעט ולא נשאר מרק בסופו של דבר, ולכן אם רוצים שישאר יותר מים, לקראת הסוף
תוסיפו עוד מים, רק תבדקו שהתיבול מספיק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use