7/22/2015

פשטידת תירס - Corn pie

בס"ד

פשטידת תירס מאוד טעימה וממש קלה להכנה.

Easy to prepare and tasty corn pie.
 

 
אני מאוד אוהבת תירס והוא גם מאוד בריא שכן הוא עשיר בויטמינים: מקבוצת ויטמינים B שביניהם אחראים לתפקוד מערכת העצבים, למטבוליזם של פחמימות וחלבונים בגוף וחומצה פולית, ויטמין A האחראי לבריאות העיניים והעור וויטמין E שהינו נוגד חמצון.
בנוסף יש בו בתירס מגוון מינרלים כמו: זרחן האחראי לבריאות העצמות ולתקינות הכליות, אבץ שחוסר בו עלול לגרום לנשירת שיער ופגיעה במערכת החיסון, מגנזיום האחראי להורדת התפוצה של האוסטאופרוזיס, חיוני בשמירה על שריר הלב ועוד.
*ציינתי כאן רק חלק מיתרונותיו של התירס.
לא מזמן גיליתי שניתן למצוא תירס בהרבה מקומות - בהרבה מאכלים שאנחנו אוכלים (פופקורן, קורנפלקס, שמן תירס, אבקת אפייה, שוקולדים ועוד) ובתעשייה (בגדים, פלסטיקים, צבעים, אתנול להנעת מכוניות ועוד).
 
I really love corn kernels and it is very healthy too.
The corn is rich in vitamins: Vitamins from group B that are responsible for the function of the nervous system, for the carbs and protein metabolism and folic acid, vitamin A that responsible for the eyes and skin health and vitamin E which is antioxidant.
In addition, the corn has variety of minerals such as: phosphorus that is responsible for bones health and kidney function, zinc - that a lack of it might cause loosing hair and damage in the immune system, magnesium that is responsible for reducing proliferation of osteoporosis, vital for monitoring heart health etc.
* I mentioned here only few advantages for consuming corn.
Recently I found out that you can find corn in many places - from food we eat (popcorn, cornflakes, corn oil, baking powder, chocolates etc.) to industry ( clothes, plastics, colors, ethanol for powering cars etc.).
 
 
ועכשיו למתכון הקל והטעים שניתן להכין בכל תבנית, רק זמן האפייה ישתנה כמובן.
אני הכנתי בתבנית 21.5X31.5X5.4 , ולכן הפשטידה יצאה שטוחה.
 
המרכיבים:
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כוס תירס
1/2 כוס גבינה מגוררת
1/2 כוס חלב
2 ביצים L
 
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבבם יחדיו את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל.
מוסיפים את התירס והגבינה ומערבבים.
מוסיפים את החלב והביצים ומערבבים.
מעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה משומנת ואופים כ-25 דקות.
 
And now for the easy and tasty corn pie, that you an prepare in whatever pan you prefer, just the baking time varies.
I used a 21.5X31.5X5.4cm (8.4X12.4X2.1 inch) pan, and that's why my pie is flat.
 
Ingredients:
1/2 cup flour
1/2 cup baking powder
salt and pepper to taste
1 cup corn kernels
1/2 cup grated cheese
1/2 cup milk
2 L eggs
 
Preparation:
Preheat oven to 180C / 356F, turbo.
Mix together the flour, baking powder, salt and pepper.
Add the corn and cheese and mix.
Add the milk and eggs and mix again.
Transfer into a pan covered with baking paper and greased.
Bake for 25 minutes.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use