7/29/2015

עוגת ריבת חלב ובצק סוכר - Dulce de leche fondant cake

Yum
בס"ד

ט"ו באב ממש מעבר לפינה, אז החלטתי להכין עוגה מתוקה המקושטת בבצק סוכר.

Tu B'Av (fifteen of Av month) is just around the corner, so I've decided to prepare a sweet cake decorated with fondant

 
אני לא אוהבת כל כך בצק סוכר, אבל ממש מדהים אותי כל היצירות שמכינים איתו.
מכיוון שאני לא אוהבת את הטעם של הבצק סוכר, אני לא קונה אותו ובקושי יצא לי להתנסות איתי, ולכן זו התוצאה שיצאה - חמודה, אבל חובבנית (לפחות אני מקווה שזו הסיבה :-) )
החלטתי לקשט את העוגה בבצק סוכר של סוגת שקיבלתי להתנסות.
מדובר בבצק סוכר בצבעים המגיע באריזות אישיות שכל אחת מכילה 150 גרם ומחיר כל אריזה 5 ש"ח.
ממש אהבתי שהבצק מגיע בכמות אישית וקטנה, כך שאין צורך לקנות אריזה גדולה, וכן הבצק מאוד גמיש וקל לשימוש.
תוכלו למצוא על האריזה הסברים איך לעבוד עם הבצק.
בצק הסוכר הינו טבעוני* ומגיע בצבעים: אדום (בטעם תות וריח נהדר), כחול, כתום (בטעם תפוז), צהוב, ירוק ולבן.
*ראיתי על אחת מאריזות הבצק שכתוב שעלול להכיל עקבות מזעריים של ג'לטין דגים. לדעתי מדובר באותו מקרה כמו עם האוריאו שנעשה על פס ייצור חלבי, אך אם חשוב לכם מומלץ לברר.
 
I don't like fondant much, but it amazes me all the creations that are made with it.
Because I'm not too fond of its flavor, I don't buy fondant and I barely had the chance to try and play with it, and that's why this is what came out - cute, but amateur (at least I hope that's the reason :-) ).
I've decided to decorate the cake with a Sugat's new fondant I got to try.
They have launched a fondant that arrives in different colors and small packages - each package weighs 150 gram and costs 5 NIS (1.3$).
I really loved that it comes in small packages, so there's no need to buy large packages and also the fondant is really flexible and easy to work.
You can find on the package explanations on how to work with the fondant.
The fondant is vegan* and comes in colors: red (strawberry flavored and very nice scent ), blue, orange (orange flavored), yellow, green and white.
* I saw on one package that it says it might contain traces of fish gelatin. In my opinion, it's probably like with the Oreo case that it's manufactured on a production line that is also used for dairy products, but if it's important to you then check it out.
 

 
הכנתי עוגת שוקולד עם מילוי מתוק ומפתיע של ריבת חלב .
 
I made a chocolate cake with a sweet dulce de leche filling.
 









 

 
מרכיבים:
לעוגה:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר + 1 כף
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
4 ביצים L
 
מילוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף ריבת חלב
 
לציפוי:
בצק סוכר לבן, אדום וכחול סוגת
 
תבנית 30X30 ס"מ מרובעת
רינג בקוטר 12 ס"מ
 
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את הקמח, אבקת האפייה, קקאו וסוכר.
מוסיפים את השמן, מים וביצים ומערבבים.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן ואופים כחצי שעה.
מניחים לעוגה להתקרר מחוץ לתנור ואז קורצים פעמיים את העוגה עם הרינג (כך שיש לכם שני עוגות עגולות באותו גודל).
מקציפים את השמנת , מוסיפים את ריבת החלב ומקציפים שוב.
מיישרים את אחת העוגות ומתחילים להוציא את הבפנוכו בעזרת כף (לא להגיע לקרקעית).
אני השארתי חלק קטן באמצע של העוגה (תוכלו לראות בתמונה) , אך אין צורך. ממלאים את העוגה בריבת חלב.
לוקחים את העוגה השנייה שעוד לא נגענו בה וחותכים בעזרת סכין חתיכה, על מנת שתשמש לנו כמכסה (כמו מכסה לסיר) לעוגה הממולאת בריבת חלב.
מניחים את המכסה על העוגה ומצפים את כל העוגה בריבת חלב ואז מתחילים לקשט בבצק הסוכר.
את הבצק הלבן רידדתי דק דק ואז הנחתי את הבצק על העוגה והצמדתי אליה., את עודף הבצק חתכתי עם סכין.
לאחר מכן הכנתי קישוט שיעטר את תחתית העוגה מסביב ע"י שני נחשים: נחש לבן ונחש כחול שגלגלתי יחד.
לאחר מכן לקחתי את הבצק האדום והכחול, רידדתי וקרצתי לבבות עם חותכן.
את הגברת פשוט אילתרתי - לקחתי כדור לבן גדול ועליו הנחתי כדור לבן קטן.
לקחתי חתיכת בצק סוכר אדום, שיטחתי ביד וציפיתי את הבובה כמו שמלה אדומה.
לקחתי בצק סוכר כחול, רידדתי אותו לצורה עגולה. מעל הנחתי בצק סוכר לבן שיצרתי ממנו נחש וסגרתי לעיגול ומעל הנחתי בצק סוכר כחול ועיצבתי שיראה כמו כובע.
את הידיים והרגליים עשיתי כמו בעיטור לעוגה ע"י גלגול יחדיו של נחש כחול עם נחש לבן.
לאחר ציפוי העוגה בבצק, יש לשמור אותה במקרר לכמה שעות או ללילה, על מנת שקרם ריבת החלב יתייצב.
*אם הבצק לא נדבק לכם לבד, שימו מעט מים ותדביקו.
בהצלחה וחג אהבה שמח!
 
Ingredients:
For the cake:
2 cups flour
2 tsp. baking powder
1/2 cup cocoa powder
1 cup + 1 Tbsp. sugar
1/2 cup oil
1/2 cup water
4 l eggs
 
Filling:
1/2 cup whipping cream
1 Tbsp. dulce de leche
 
Coating:
white, red and blue fondant
 
30X30 cm / 11.8X11.8 inch square mold
12 cm / 4.72 inch Ring
 
Preparation:
Preheat oven to 180C / 356F, turbo.
Mix together the flour, baking powder, cocoa and sugar.
Add the oil, water and eggs and mix.
Transfer into a pan covered with baking paper and greased and bake for about 30 minutes.
Set aside to cool.
Whip the whipping cream, add the dulce de leche and whip again.
Take the ring and cut two circles from the cake.
Take one of the cakes and straighten its surface with a knife.
Take a spoon and take the inside of the cake out (don't reach the bottom).
I left a small piece in the center of the cake (you can see in the image), but there's not need in it.
Fill the cake with the dulce de leche.
Take the other cake and cut with a knife a circle that would be used as a lid for the other cake.
Place the lid on the cake and coat the cake with the rest of the dulce de leche cream.
Take the white fondant and roll it thinly and cover the cake, cut with the knife the excess fondant.
Make two snakes from white and blue fondant and roll them together to form a blue - white snake and place in the bottom circumference of the cake.
I then took the blue and red fondant, rolled it and cut it with cookie cutter heart shaped and placed on the cake.
For the girl figure - I took one large white fondant and placed small white fondant on top.
I took a red fondant, flattened it with my hand and wrapped the figure with it, just like a dress.
I took a blue fondant and flattened I into a circle, then placed on top a white snake I closed into a circle and placed on top a blue piece shaped it like a hat.
The legs and arms I shaped just like I did with the circumference decoration.
After coating the cake with the fondant, place the cake in the refrigerator for couple of hours or for the night, so the dulce de leche cream will set.
* If the fondant doesn't stick, try to paste it with a bit of water.
Good luck and happy Tu B'Av.