7/19/2015

קלצונה חצילים - Eggplant calzone

Yum
בס"ד

הכנתי קלצונה חצילים עם רוטב הפיצה של נפטון שקיבלתי להתנסות.
 
I made an eggplant calzone with Neptune's pizza sauce I got to review.

 
חברת נפטון השיקו שני מוצרים חדשים: רוטב לפיצה ותערובת תיבול לאורז מדראס.
שני המוצרים ללא תוספת מונוסודיום גלוטומט וללא צבעי מאכל.
ניסיתי את רוטב הפיצה בקלצונה, ואומנם לרוטב אין כל כך טעם המזכיר פיצה, אך הוא עדיין טעים והלך מצוין בתוך הקלצונה.
תערובת המדראס מכילה: בצל, קשיו, צימוקים, עדשים, חומוס, שמן קנולה, מלח, תבלינים ושומשום ואותה טרם ניסיתי.
 
Neptune company has launched two new products: pizza sauce and Madras rice seasoning mix.
Both products don't have MSG and food coloring.
I tried the pizza sauce in the calzone, and although it doesn't have a pizza flavor, it was delicious and went well in the calzone.
The Madras mix contains: onion, cashew, raisins, lentils, chickpeas, canola oil, salt, seasoning and sesame, but I haven't tried it yet.





 
המרכיבים ל-11 קלצונה:
לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 1 כוסות מים פושרים
1/2 כפית מלח
 
למילוי:
כ-500 גרם חציל, לחתוך לקוביות ולטגן
גבינה מגוררת
גבינה בולגרית, חתוכה לחתיכות קטנות
רוטב פיצה נפטון
פרוסות פטריות משימורים
 
לציפוי:
ביצה
שומשום
 
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את הקמח והשמרים.
מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
מוסיפים את השמן והמים ולשים כ-10 דקות.
מניחים לתפיחה של כ-45 דקות.
מחלקים את הבצק ל-11 כדורים בגודל שווה (כ-72-74 גרם לאחד).
מרדדים כל כדור לעיגול דק, מורחים רוטב ומעל מפזרים את התוספות, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את הקצוות.
מחממים תנור ל-210 מעלות טורבו.
מברישים כל קלצונה בביצה ומניחים להתפחה של 20-30 דקות.
מורחים שוב בביצה ומפזרים מעל שומשום ואופים בתנור ל-10 דקות.
 
Ingredients:
Dough:
500 gram / 17.636 oz. flour
1 Tbsp. dry yeast
1/4 cup canola oil
1 1/4 cups lukewarm water
1/2 tsp. salt
 
Filling:
About 500 gram / 17.636 oz. eggplant, cubed and fried
Grated cheese
Bulgarian cheese, cut into small pieces
Neptune's pizza sauce
Canned mushroom slices
 
Coating:
Egg
sesame seeds
 
Preparation:
Mix together the flour and yeast.
Add the salt and mix again.
Add the water and oil and knead for about 10 minutes.
Cover and let the dough double its volume for about 45 minutes.
Divide into 11 equal pieces (About 72-74 gram / 2.5-2.6 oz. each).
Roll the pieces into thin rounds, spread with pizza sauce and add toppings, close into half a circle and tighten the edges.
Brush with egg and let rise for 20-30 minutes.
Meanwhile preheat oven to 210C / 410F Turbo.
When the dough has risen, brush again with egg and sprinkle with sesame.
Bake for about 10 minutes.