7/27/2015

פילה סלמון עסיסי - Juicy salmon fillet

Yum
בס"ד

פילה סלמון עסיסי וטעים וממש קל להכנה.

Juicy and tasty salmon fillet with easy preparation.

 
אני ממש אוהבת לאכול סלמון, מה איתכם? אוהבים דגים? יש לכם המלצה לדג או הייתם רוצים לראות כאן מתכון לדג מסויים ? מוזמנים לכתוב בתגובות או לפנות בצור קשר.
דג שמן (בשומנים טובים) ואם לא מבשלים אותו יתר על המידה, הוא ממש עסיסי וטעים.
את הדג הזה אני אוהבת להכין עם תיבול של חרדל וסוכר (או סוכרלייט), אך מכיוון שהיה חסר לי חרדל, ניסיתי לחקות את אותו תיבול בדרך שונה, ויצאה תוצאה די דומה וטעימה.
שני התוצאות טעימות מאוד, אך אישית אני יותר אוהבת את האופציה עם החרדל.
לא להיבהל מהסוכר, יוצא דג טעים ומומלץ ביותר.
 
I really love eating salmon, and how about you? Do you love fish? any fish recommendation or any fish recipe you'd like to see here? You are welcome to write me in the comments or in contact me page.
Salmon is very enriched with fat (good fat), and if you don't over cook it, it is really juicy and delicious.
I like this fish with a seasoning of mustard and sugar (or a sweetener), but because I didn't have mustard, I tried to imitate the flavor with another seasoning and the outcome came out very similar and delicious.
Both seasonings are delicious, but I personally prefer the one with the mustard.
Don't be afraid about the sugar addition, it really is tasty and recommended.
 
מרכיבים:
5 חתיכות סלמון
מים
 
אופציה לתיבול 1:
חרדל
סוכר או סוכרלייט לפי הטעם
 
אופציה לתיבול 2:
4 כפות מיונז
1/2 כף כורכום
4 שקיות סוכרלייט, שווה ערך ל-6 כפיות סוכר (או לפי הטעם)
 
אופן ההכנה:
מכסים תחתית של מחבת במים.
מניחים את חתיכות הסלמון , צד העור למטה (שהעור נוגע במחבת).
מערבבים את אחד התיבולים שנבחרו ומצפים את הדגים.
מבשלים על אש בינונית - נמוכה עם מכסה כ-10-15 דקות או עד שמוכן.
חשוב לבדוק מדי פעם, על מנת שהדג יישאר עסיסי ולא יתייבש.
 
 
Ingredients:
5 pieces salmon
water
 
seasoning option no. 1:
Mustard
sugar or sweetener (according to taste)
 
Seasoning option no. 2:
4 Tbsp. mayonnaise
1/2  Tbsp. turmeric
4 small bags of sweetener, equals to 6 tsp. sugar or according to taste.
 
Preparation:
Cover the bottom of a pan with water.
Place the salmon fillets in the pan, skin side down (meaning skin touches the pan).
Mix the chosen seasoning and spread on the fillet.
Cook on a medium - low heat with a lid for 10 - 15 minutes.
Check every now and then to make sure the fish doesn't dry.