7/08/2015

קנב יוטה ובוריטו - Kanab, Utah & a burrito

Yum
בס"ד
For the English version, please click here.
קנב היא עיירה מקסימה ביוטה.
היא ידועה בכך ששימשה כרקע לסרטי המערב הפרוע, ולא פלא עם הנופים הנמצאים ממש ליד ועצם היותה מעוצבת מעט בסגנון זה.


תוכלו למצוא בה מוזיאון קטן שנקרא "הוליווד הקטנה" שהכניסה אליו ללא תשלום.

אנחנו הגענו ביום (ואולי זה כל יום..) שבו איך שנכנסנו, יצאו אנשים אחרים ואנחנו היינו שם לבד.
המוזיאון הוא כמו עיירת מערב פרוע קטנה עם מבנים המתאימים לתקופה, שחלקם הופיעו בסרטים מפורסמים.





במקום תוכלו גם להשתעשע עם פלקטים  עם דמויות מקומיות שאליהם תוכלו להכניס את הראש ולהצטלם.
כדי לחסוך מכם, טוב האמת שיותר ממני, לא צירפתי את התמונות שלנו :-) .
ביקרנו במוזיאון בשישי בבוקר, והיה לנו עוד זמן לנצל עד כניסת השבת, ולכן כשעברנו במרכז העיירה וראינו שהם עורכים יריד, החלטנו לעצור ולהסתובב שם.
האנשים היו מאוד חברותיים וזמרת, שנראה לי שהייתה מקומית, שרה מקסים שירי קאנטרי ברקע.
המקום מקסים והנופים לאורך יוטה מדהימים, ואם מזדמן לכם לבקר באזור, מאוד ממליצה על פארק ציון שעליו אולי אכתוב בהמשך.

ולסיום מתכון קל וטעים לבוריטו עם בטטה ושעועית
מרכיבים:
1-2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 פלפל אדום, קצוץ
1/4 פלפל חריף, קצוץ
1 בטטה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כוסות שעועית אדומה שהושרתה ללילה, שטופה ומסוננת מנוזלים*
1/2 כפית כמון
קורט פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית כוסברה
כ-8-9 טורטיות
מעט שמן זית
גבינה צהובה מגוררת (לא חובה, אך מאוד מומלץ)

אופן ההכנה:
מחממים את שני כפות השמן במחבת.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט עד הזהבה.
מוסיפים את הפלפל החריף, הפלפל האדום והבטטה ומערבבים.
מנמיכים את האש ומבשלים ל-2 דקות. מוסיפים את השעועית והתבלינים ומערבבים.
לבשל כ-20-25 דקות ולערבב כל כמה זמן, עד שהבטטה רכה והשעועית אכילה.
*השעועית לא יוצאת מספיק רכה, אז אם אתם לא אוהבים שעועית שאינה רכב מספיק, יש לבשל את השעועית במים לפני כן, או השתמשו בשעועית מקופסת שימורים והוסיפו לקראת ה-5 דקות האחרונות של הבישול.
כאשר התבשיל מוכן, חממו תנור ל-180 מעלות.
שימו מהתבשיל בתוך טורטיה, פזרו מעל גבינה וסגרו לצורת סיגר - מניחים מלית
במרכז הטורטייה, סוגרים את צידי הטורטיה לבפנים ואז מגלגלים את הצד הקרוב אלייך מעל המילוי, ולאחר מכן סוגרים בעוד גלגול.
מניחים בתבנית אפייה ומורחים בשמן זית או מרססים בספריי שמן ואופים כ-5 דקות או עד שקריספי.