7/18/2015

בורקס אוליביה - Olivia burekas pastry

Yum
בס"ד

הכנתי בורקס עם ממרחי אוליביה החדשים שקיבלתי להתנסות.
למתכון ומה שחשבתי עליהם, מוזמנים להמשיך לקרוא.

I made a burekas - filled pastry - with the new Olivia spreads I got to review.
For the recipe and to read what I thought of them, continue reading.


 
הממרחים החדשים מבית אוליביה הם:
פסטו פטרוזיליה ונענע, פסטו כוסברה, אריסה חריפה ולימון כבוש.
את שלושת הראשונים שילבתי בתוך הבורקס עם מחית תפוחי אדמה, ואת ממרח הלימון הכבוש הנחתי על הבורקס בלי לאפות אותו.
את הלימון הכבוש לא אהבתי, היה לי מאוד חמוץ וקשה לאכילה, וכן גם את הפסטו פטרוזיליה ונענע לא כל כך אהבתי.
פסטו הכוסברה היה ממש נחמד בשילוב בבורקס וכן גם האריסה, שהוסיפה יופי של חריפות לבורקס.
בלי ביצה הבורקסים האלה מתאימים לטבעונים (הם יראו חיוורים יותר, אך טעימים באותה מידה).
 
The new Olivia spreads are:
Parsley and mint pesto, Coriander pesto, spicy harissa and pickled lemons.
The first three I combined in the filling of the burekas along with potato puree, and the pickled lemons I placed on top of the burekas without baking it.
I didn't like the pickled lemons, because they were too sour for me and very hard to eat, and also the parsley and mint pesto wasn't to my taste.
The coriander pesto was really nice when combined in the burekas and so the harissa, that added a nice tangy flavor to the burekas.
Without the egg, this burekas are vegan friendly (They will be pale, but tasty as well).
 
 
המרכיבים:
כ-1300 גרם תפוחי אדמה
1 ק"ג בצק עלים
3 כפות ממרח מזולה בטעם חמאה
מלח לתיבול לפי הטעם
ממרחי אוליביה: אריסה, פסטו כוסברה, פסטו פטרוזיליה
*ביצה להברשה (אופציונלי)
 
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות טורבו
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לחתיכות ושמים בקופסה המתאימה למיקרו עם מכסה.
מפעילים את המיקרו ל-16 דקות ואז מוציאים ומועכים לפירה.
מעבירים את הפירה למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה.
מוסיפים את המרגרינה והמלח וטוחנים שוב.
מחלקים את התערובת לכמה חלקים ובכל חלק מערבבים ממרחי האוליביה לפי הטעם.
חותכים מהבצק ריבועים, ממלאים ואופים 20 דקות.
 
Ingredients:
About 1300 gram / 45.8 oz. potatoes
1 Kg / 35.2 oz. puff pastry
3 Tbsp. butter flavored Mazola (margarine) spread
Salt to taste
Olivia spreads: coriander pesto, parsley and mint pesto and harissa.
Egg for brushing (optional)
 
Preparation:
Preheat oven to 200C / 392F turbo.
Peel the potatoes and cut into pieces.
Place in a microwave safe bowl with a lid and cook for 16 minutes.
Mash the potatoes and then transfer into a food processor and process until smooth.
Add the margarine and salt and process again.
Cut the puff pastry into squares, fill and close into desired shapes and bake for 20 minutes.