7/29/2015

ממתק שוקולד מושחת - Scrumptious chocolate candy bar

Yum
בס"ד

ממתק שוקולד מושחת , הוא ממתק הדומה מאוד לאצבעות השוקולד האלה שהכנתי בזמנו.

This scrumptious chocolate candy bar is a candy bar that resembles the chocolate fingers recipe I made a while ago.

 
את ממתק השוקולד הזה מכינים מדברים שבד"כ נמצאים בבית (לא רק אצלי יש שוקולדים, ממרחים ושאר דברי אפייה בסטנד ביי, נכון? :-) ).
קיבלתי להתנסות את הדגנים החדשים מבית תלמה - אלופים ריבועים.
מדובר על דגנים בצורת ריבועים המכילים 6 סוגי דגנים שונים (שיבולת שועל, חיטה מלאה, אורז, תירס, שיפון וסובין ), עשירים בסיבים תזונתיים והם פותחו כארוחה מאוזנת עפ"י הסטנדרטים של ארגוני הבריאות בעולם .
הדגנים מומלצים ע"י ד"ר אולגה רז שאומרת כי מנה של אלופים ריבועים עם חלב מהווה תחליף לפרוסת לחם מקמח מלא עם ממרח שילדיכם אוהבים.
 
This chocolate candy bar you prepare with stuff you usually have in home (It's not just me holding on stand by chocolates, spreads and baking accessories, right? :-) ).
I got to try the new cereals of Telma - champs squares.
These cereals are squares shaped and contain 6 different grains (oat meal, whole wheat, rice, corn, rye and bran ), rich in fibers and were developed as a balanced meal according to worldwide health organizations.
The cereals are recommended by Dr. Olga Raz whom says each serving of champs squares with milk is a substitute for one slice of whole wheat bread with a spread your children love. 
 
הדגנים טעימים ואפשר לנשנש אותם פשוט כך, אך אני החלטתי לשלב בממתק הזה, והפריכות של הדגנים הלכה מצויין עם טעם השוקולד העשיר.
 
The cereals are tasty as is and they can just be used for munchies, but I decided to incorporate the cereals in the candy bar, and the crunchiness of the cereals went really well with the rich chocolate flavor.

 
המרכיבים:
2 כוסות ממרח שוקולד (השתמשתי ב " השחר")
1 כוס דגנים אלופים ריבועים
100 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה
230 גרם שוקולד לבן
4 כפות שמנת מתוקה
 
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את ממרח השוקולד עם הדגנים.
ממיסים יחדיו את החמאה והשוקולד המריר ומערבבים.
מוסיפים לתערובת הדגנים ומערבבים.
מעבירים לתבנית מרובעת 30X30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ושמים במקרר להתגבשות כחצי שעה.
ממיסים יחדיו את השוקולד הלבן והשמנת, מערבבים ויוצקים על תערובת השוקולד.
מעבירים למקפיא ומקפיאים כשעה ואז חותכים לגודל הרצוי ומגישים.
 
Ingredients
2 cups chocolate spread
1 cup Telma champs squares or plain cornflakes
100 gram / 3.527 oz. dark chocolate
25 gram / 0.88 oz. butter
230 gram / 8.11 oz. white chocolate
4 Tbsp. whipping cream
 
Preparation:
Mix together the chocolate spread and cereal.
Melt together the dark chocolate and butter, mix and then add to the cereal mixture and mix.
Spread in a 30X30cm square pan covered with baking paper and place in the refrigerator for 30 minutes.
Melt together the white chocolate and whipping cream and spread on the chocolate mixture.
Place in the freezer for an hour and then cut into desired size and serve.