8/29/2015

מסעדת אוליב ליף - Olive leaf restaurant

בס"ד


מסעדת אוליב ליף היא המסעדה של מלון שרתון תל אביב, בניצוחו של השף צ'רלי פדידה.
לרגל הקיץ, מרפסת המסעדה נפתחה ואפשר להנות מהנוף המדהים הנשקף ממנה - הים ולקראת ערב שקיעת השמש.
הוזמנתי למסעדה עם מספר בלוגרים נוספים לרגל השקת התפריט החדש של המסעדה ולרגל השקת "לילות יפו" תפריט אוכל עממי שמוגש בימי שלישי בנוסף לתפריט הקבוע.

Olive leaf restaurant is Sheraton hotel Tel Aviv restaurant running under the supervision of chef Charlie Fadida.
Because of summer season, the restaurant's porch was opened and you can enjoy the beautiful scenery viewed from it - the ocean and toward evening the sunset.
I was invited to the restaurant with a group of bloggers for the launch of the new restaurant's menu and for "Jaffa nights" menu - a menu containing popular food that is served every Tuesday in addition to the regular menu.

 

צ'רלי פדידה פבלו רוזנברג


 


המקום מעוצב ממש יפה והאווירה בו ממש מזמינה להישאר לכמה שעות טובות עם חברה טובה, גלי הים שברקע והאוכל הטוב.

The place is designed really beautiful and the atmosphere is very inviting to stay in for couple of hours with good company, the waves in the background and the good food.
 




התחלנו את הערב עם מנות מהתפריט של "לילות יפו" - התפריט מורכב ממגוון מנות מזרחיות בשריות עם סלטים וקינוחים.

We started with dishes from "Jaffa nights" menu - the menu consists eastern meat dishes with salads and desserts.




טעמנו מגוון סלטים מסורתיים (סלק, טאבולה, סלט גזר, חומוס ועוד)
יצא לי לטעום רק מהחומוס וסלט הגזר, ולדעתי הם היו מאוד נחמדים.
מחיר הסלטים הוא 10 סלטים במחיר של 45 ש"ח לאדם.

We tried variety of traditional salads (beetroot, tabula carrot, hummus, etc.)
I tried the hummus and carrot salad, and they were really nice.
The cost of 10 salads per person is 45NIS (around 12$).



לאחר מכן טעמנו מגוון מנות עיקריות, שכל מנה עולה 69 ש"ח וכוללת תוספת של מג'דרה או צ'יפס:
שווארמת פרגיות חמה מהשיפוד שהייתה פשוט מדהימה!
השווארמה הייתה לי מאוד עסיסית וטעימה, ואפילו לא הייתי צריכה טחינה או חומוס שיעזרו לשווארמה להחליק בגרון.

Afterwards we tried several main courses, that each dish costs 69NIS (around 18$) and includes Majadra or French fries:
Spring chicken shawarma that was so moist and tender and just amazing!
It was so moist, I didn't need any tahini or hummus to slide it down my throat.

אוליב ליף

טעמנו חזה עוף במרינדה שהיה מאוד עסיסי וטעים וקבב טלה שהיה חביב.
בנוסף הוגש לנו מג'דרה של אורז מלא ועדשים שחורות עם פטריות פורטובלו שהייתה טעימה.

We tasted grilled chicken breast with cumin and paprika that was really tasty and juicy and lamb kebab that was nice.
In addition we were served with majadra - whole rice with black lentils and Portobello mushrooms that was tasty.

אוליב ליף

היה גם חריימה - נסיכת הנילוס ברוטב חריף שאותו לא יצא לי לטעום.

There was also a chraime - nile perch with Moroccan style sauce which I didn't tried.



תפריט "לילות יפו" מוגש רק בימי שלישי, ולכן אם מתחשק לכם ארוחה בשרית במחיר סביר עם נוף מדהים, מומלץ להגיע למסעדת אוליב ליף במלון שרתון תל אביב.

"Jaffa nights" menu is served in Tuesdays only, so if you feel like eating a meat meal with a reasonable price and a fantastic view, I recommend taking a visit to olive leaf restaurant in Sheraton hotel in Tel Aviv. 

בהמשך קיבלנו לטעום מנות מהתפריט הקבוע של מסעדת אוליב ליף, שמבחינת המחיר אולי לא מתאימות לכל אחד, אך אם רוצים להתפנק, יש כאן כמה מנות שמאוד מוצלחות.

Later on we tried dishes from the regular menu of olive leaf restaurant, that the prices might not suite everyone, but of you want to indulge, there are some great dishes in there.


בתחילה הגישו לכל אחד מאיתנו מנה קטנה יותר ממה שבד"כ מוגש במסעדה (אחרי הכול היינו צריכים לטעום עוד כמה מנות בהמשך :-) )של פילה פורל עם קונפי עגבניות שרי, קוביות תפוחי אדמה פריכות, צ'ילי ושום (מחיר: 110 ש"ח) -
המנה הזו הייתה טעימה, אבל רגע...
כולם סביב השולחן דיברו על כך שהמנה חריפה אך טעימה, ואני האשכנזיה שכבר נתתי כמה ביסים, חשבתי לעצמי "וואלה, זה דווקא לא יותר מדי חריף".
ואז הזכירו רצועות פלפל שמגיעות ברצועות קטנות, אז חשבתי לעצמי: "כבר אכלתי את זה, אז מן הסתם זה לא יהיה חריף"
אבל כמה שאני טעיתי!!
אחרי הביס השני בפלפל התחלתי להרגיש את החריפות שלו והפה התחיל לשרוף אז שתיתי מים, אבל זה לא עזר, אז שתיתי עוד וזה עדיין לא עזר.
בסופו של דבר, לכמה דקות הפה שלי הרגיש קצת רדום, אבל למרות הכול זה היה שווה את זה.
המנה מאוד טעימה, העגבניות הצלויות מאוד טעימות וכן גם הדג.
רק תפוחי האדמה לא הרגישו לי כל כך פריכים, אבל עדיין היו טעימים.

At first, each of us was served with a smaller dish than usual (after all we had more courses to try :-) ) of trout fillet with cherry tomato confit, crispy potato cubes, chili and garlic (price: 110NIS, around 29$) - this dish was tasty, but hold on..
Everyone at the table talked about the spiciness and tastiness of the dish, and me - the Ashkenazi that already ate a few bites, thought to myself : "wow, that's not too spicy at all".
And then someone mentioned something about tiny pepper rounds, so I thought t myself: "I already ate from this dish, so it will probably won't be spicy", 
boy was I wrong!
After the second bite from the pepper, I started feeling its spiciness and my mouth started burning, so I drank water, but it didn't help.
So I drank more water, but it still didn't help.
Eventually, for couple of minutes, my mouth felt numb, but anyway it was worth it.
The dish was very tasty, the roasted tomatoes were delicious and so does the fish. 
Just the potatoes didn't feel much crispy, but they were good also.  

אוליב ליף ספייחה

המנה הבאה שהוגשה הייתה ספיחה בשר - מעין בצק הדומה לפיצה עם בשר טלה טחון, צנוברים, טחינה וסליאן בליווי סלט ארוגולה -
המנה הייתה טעימה, אך לטעמי קצת יותר מדי מתוקה (מחיר: 115 ש"ח).

The next dish we tried was dough shaped like pizza with ground lamb meat, pine nuts, tahini, silan and arugula salad on top -
This dish was tasty, but in my taste was a bit too sweet. (price: 115NIS, around 30$).

אוליב ליף


לאחר מכן הוגשו מדליוני פילה בקר (מחיר: 150 ש"ח ) וסטייק ורד הצלע - אנטריקוט (מחיר: 300 גרם ב-140 ש"ח ו-500 גרם ב-200 ש"ח) שהיו מאוד טעימים ועסיסיים.

Then we were served with beef fillets medallions (price: 150NIS, around 39.5$) and entrecote steak (price: 300 grams-10.6 oz. in 140NIS-37$ and 500 grams-17.6 oz. in 200NIS-53$) that were very juicy and delicious.

בהמשך הוגשו קינוחים, אך אותם לא הספקתי לטעום מכיוון שהייתי צריכה לצאת יותר מוקדם.

There were also desserts, but I had to go early so I didn't taste them.

כמובן שבמקום ניתן להנות גם ממנות טבעוניות המסומנות בתפריט המסעדה (כמו: סטייק פורטבלה, ספגטי בקרם פלפלים, טארט דובדבנים ועוד).

Of course you can enjoy from vegan dishes in the restaurant, marked accordingly in the menu (such as: portabella steak, spaghetti in peppers cream, cherries tart, etc.).

ועוד מקבץ תמונות קטן של מנות נוספות המוגשות במסעדה :
And here are some more dishes that are served in the restaurant:
 
מסעדת שרתון אוליב ליף






לסיכום:
לדעתי מקום מאוד מומלץ, גם מבחינת האווירה וגם מבחינת האוכל.
ולמקרה ולא ידעתם, מלון שרתון תל אביב הוא המלון היחיד בישראל המאפשר להכניס חיות מחמד לחדרים ולמתקנים נוספים במלון.

In conclusion:
I think this place is very recommended, from the atmosphere to the food.
In case you didn't know, Sheraton hotel in Tel Aviv is the only hotel in Israel that is PAW - pets are welcome, you can insert your pets to your room and to other facilities in it.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use