8/23/2015

צעד אחר צעד עוגות ועוגיות - Step by step cakes

Yum
בס"ד
צעד אחר צעד עוגות ועוגיות

הפעם בדקתי את הספר השני בסדרת צעד אחר צעד עוגות ועוגיות בהוצאת דני ספרים, שגם אותו קיבלתי לסקירה.
בדקתי מתוכו שני מתכונים: עוגיות חמאה חצי-חצי ועוגיות מדליין.

This time I checked the second book - step by step cookies and cakes I got for a review, published in Israel by Dany's books.
I've tested two recipes from it: half-half butter cookies and Madeleine cookies.


ספר בישול קולב
 
כמו בספר הקודם, גם כאן תוכלו למצוא צילומי שלב-שלב של מגוון מתכונים והספר עצמו מכיל כ-100 מתכונים שנראים קלי הכנה ומאוד טעימים.
טיפ קטן שראיתי באינטרנט: אם יש לכם ידיות בארונות המטבח, אתם יכולים לתלות את ספר הבישול על קולב עם מהדקים ולתלות על ידיות הארון, וכך יש יותר מקום על השיש והספר בגובה העיניים.
 
As in the previous cookbook, you can also find in here step by step photos of variety of recipes and the book contains about 100 recipes that seem very easy and tasty.
Little tip I found on the net: If you have handles in your kitchen closets, you can hang the cookbook on a rack with clips and hang on the closet handles, so you'll get more space on the counter and the cookbook will be eye level.
 
 
עוגיות חמאה חצי-חצי

אני התחלתי בהכנת עוגיות החמאה חצי-חצי והעוגיות יצאו ממש מעולות, אולם היה ביום האפיות הארוך שהיה לי, גיליתי שמשקל המטבח שלי זייף, ולכן איני יודעת אם היה חוסר דיוק במתכון או שזה בגלל משקל המטבח שלי.
לדעתי, כן מדובר בחוסר דיוק במתכון וחבל על כך.
העוגיות ממש טעימות, ורק אם אתם מרגישים בטוחים באפייה ויודעים להתמודד עם בעיות כחוסר דיוקים במתכון, רק אז תקנו את הספר אם אתם רוצים.
אם אתם רק מתחילים באפייה, אז אני ממליצה לא לקנות את הספר הזה, כי אחרת תגיעו לכל מיני מצבים שלא תדעו איך להתמודד איתם.
במתכון של עוגיות החמאה חצי-חצי, חילקתי את המתכון ל-3 ושיניתי את הכמויות, על מנת שיהיה לי יותר קל לעבוד איתם, ולכן אני כותבת לכם את הכמויות לפי מה שאני הכנתי.
הבעיה שאני נתקלתי עם המתכון הזה הייתה כמות השוקולד שלא הספיקה לציפוי העוגיות וכן כמות החלמונים שלדעתי אינה נכונה, אז הנה מה שאני הכנתי:
 
I started with the half-half butter cookies recipe and they came out great, however in the long baking day I had, I found out that my kitchen scale suddenly was out of tune, so I don't know if it is the recipe inaccuracy to blame or my kitchen scale.
In my opinion, it's the recipe that is inaccurate and it's a shame.
The cookies are very delicious, and just if you feel sure about your baking skills and know hot to handle inaccuracies, just then you can buy this cookbook if you want.
If you're just getting started with baking, then I don't recommend buying this cookbook, otherwise you'll get into situations you won't know how to handle.
In the half-half butter cookies recipe, I divided the quantity into three and changed a bit the numbers, so it will be easy for me to work with the recipe, so I'm writing down the quantities I used.
The problem with this recipe was the amount of chocolate for coating that was mentioned (That I think is too little) and the amount of egg yolks, which I think is inaccurate, so here's my recipe:
 
עוגיות חמאה butter cookies
 
המרכיבים לעוגיות חצי-חצי כ-16 עוגיות באורך של כ7.5 ס"מ:
125 גרם חמאה רכה
80 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
קמצוץ מלח
160 גרם קמח
40 גרם שקדים טחונים
2 חלמוני ביצה L
 
כ-100 גרם שוקולד מריר

 
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות (אני אפיתי בטורבו).
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים את החמאה הרכה עד שהיא נעשית חלקה (אני ריככתי וערבבתי בכף עץ).
מוסיפים את הסוכר, תמצית הוניל והמלח ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה והסוכר נספג.
מוסיפים בהדרגה 2/3 מכמות הקמח ומערבבים.
מוסיפים את יתרת הקמח והשקדים ולשים עד ליצירת בצק. 
אם התערובת קשה מדי (אצלי הייתה מאוד קשה), מוסיפים את החלמונים - מוסיפים כל פעם חלמון אחד, על מנת לראות אם התערובת מספיק נוזלית ואין צורך בחלמון הנוסף.
מעבירים לשקית זילוף (אני זילפתי בלי צנטר) ומזלפים רצועות של כ-7.5 ס"מ.
אופים בתנור ל-12 דקות ואז מניחים בצד להצטנן.
ממיסים במיקרו את השוקולד המריר, מצפים חצי מהעוגייה בשוקולד (זהירות שהעוגיות לא ישברו) וזהו.
*הערה שלי: מכיוון שחם אצלנו השוקולד לא מתקשה, לכן מומלץ להכניס לכמה דקות למקפיא.
לשמור במכל אטום למשך 2-3 ימים.

Ingredients for 16 cookies, length 7.5 cm / 2.95 inch:
125 gram / 4.4 oz. soft butter
80 gram / 2.82 oz. sugar
a bit of vanilla extract
pinch of salt
160 gram / 5.64 oz. flour
40 gram / 1.4 oz. ground almonds
2 L egg yolks
 
About 100 gram / 3.5 oz. dark chocolate
 
Preparation:
Preheat oven to 180C / 356F (I baked in turbo).
Line a baking pan with baking paper.
Mix the soft butter until smooth (I have soften the butter and mixed it with wooden spoon).
Add the sugar, vanilla extract and salt and mix until the mixture thickens an the sugar absorbs.
Add 2/3 of the flour and mix.
Add the rest of the flour and the almonds and knead, until a dough is formed.
If the mixture is too thick, add one egg yolk at a time and check to see if you can pipe the mixture after the first egg yolk.
If you can, then don't add the second egg yolk.
Transfer into a piping bag and pipe fingers, about 7.5cm / 2.95 inch long.
Bake for 12 minutes and then set aside to cool.
Melt the chocolate in the microwave and coat one half of the fingers (careful not to break the cookies).
*My note: Because in our area it is too warm, the chocolate didn't get hard, so I placed the cookies in the freezer for couple of minutes.
Keep in an airtight container for 2-3 days.
 
עוגיות cookies
 
המשכתי בהכנת עוגיות המדליין, אך מכיוון שאין לי תבנית לעוגיות, איני יודעת אם העוגיות יצאו כמו שצריך, אך מה שבטוח שיצאו מעין עוגות אישיות מאוד טעימות וממש קלות להכנה.
אני השתמשתי בתבניות שקעים קטנות ולכן זמן האפייה של 10 דקות הספיק לי, אך איני יודעת אם בתבניות המדליין יהיה דרוש יותר אפייה.

I continued with the Madeleine cookies, but because I don't have a Madeleine pan, I don't know if the cookies cake out right, but what I know is that I got a great small and delicious cakes.
I used really small sockets mold , so the baking time of 10 minutes was good for me, but I don't know if it is the right time for the Madeleine pan, so it might need extra baking.
 
 
המרכיבים לעוגיות מדליין:
60 גרם חמאה מומסת, ועוד קצת לשימון
60 גרם קמח תופח, ועוד קצת לקימוח (אני השתמשתי ברגיל)
60 גרם סוכר
2 ביצים (אני שמתי L)
1 כפית תמצית וניל
אבקת סוכר לבזיקה
 
תבנית מדליין או תבנית 12 שקעים (לי יצא הרבה עוגות קטנטנות)
 
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות (אני שמתי טורבו).
מברישים את התבנית בחמאה מומסת ובוזקים מעט קמח.
הופכים את התבנית וטופחים עליה להוצאת עודפי קמח.
שמים בקערה את הסוכר, הביצים ותמצית הווניל.
מקציפים במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה, סמיכה וכשמרימים את המקציף נוצר שביל.
מנפים את הקמח למעלה ומוסיפים את החמאה המומסת בצדי התערובת.
מקפלים את הקמח והחמאה פנימה בזהירות ובזריזות, על מנת שלא להוציא יותר מדי אוויר מהתערובת.
ממלאים את השקעים ואופים במשך 10 דקות (כמו שכתבתי מקודם, אם מדובר בתבנית מדליין, אולי יהיה צורך בזמן אפייה ארוך יותר).
מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

Ingredients for Madeleine cookies:
60 gram / 2.11 oz. melted butter and more for greasing
60 gram / 2.11 oz. self raising flour, and more for dusting (I used regular)
60 gram / 2.11 oz. sugar
2 eggs (I used L)
1 tsp. vanilla extract
powdered sugar for dusting
 
Madeleine pan or 12 socket mold (I had many small cakes)
 
Preparation:
Preheat oven to 180C / 356F (I used turbo).
Brush the pan with melted butter and dust with flour.
Flip the pan over and tap it to take out excess flour.
Place the sugar, eggs and vanilla extract in a bowl.
Beat for 5 minutes, until you get a bright mixture, thick and when you lift the beater a trail is made.
Sift the flour on top and add the melted butter in the side of the bowl.
Fold the flour and butter carefully and rapidly, so you won't lose too much air from the mixture.
Fill the mold with the mixture and bake for 10 minutes (as I said before, if you use Madeleine mold, the baking time might be longer).
Take out of the oven and set aside to cool.
Dust with powdered sugar and serve.
 
סה"כ, ספר עם מתכונים מעוררי תאבון, אך מותאם למי שמבין כבר באפייה ולא לאנשים שרק מתחילים את דרכם באפייה, מכיוון שאיני יודעת אם ישנם עוד אי דיוקים במתכונים אחרים.
לחצו כאן ותוכלו לרכוש את הספר באתר ההוצאה במחיר מבצע.
 
Overall, the cookbook has appetizing recipes, but it is suitable for people who understand baking and not for beginners, because I don't know if there are any other inaccuracies.
Click here and you can purchase the cookbook on sale in the publisher's website.

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק הטעימה טעמים - כאן.