10/18/2015

כיסוני תפוחים - Apple pockets

Yum
בס"ד

כיסוני תפוחים apple pockets

מתכון ממש קל וטעים לכיסוני תפוחים שזו פשוט בדיחה :-) .
ההשראה למתכון נלקחה מהאפליקציה באנדרואיד all the cooks.

A very tasty and easy recipe for apple pockets.
I got the inspiration for this recipe from the android app "all the cooks".

 
כיסוני תפוחים בבצק עלים Puff pastry apple pockets

מאפה תפוחים apple pastry
 
אני כל הזמן הייתי כותבת ואומרת: " מאפים / עוגות עם פירות? זה פשוט לא בשבילי", אבל לאט לאט משתנים ונפתחים לטעמים חדשים ומגלים שה-"לא" יכול להפוך בקלות ל-"כן", פשוט צריך לנסות ולגלות מה כן אוהבים ומה לא.
 
I always used to say that fruit pastries or cakes are not my cup of tea, but slowly I've changed and started to open up for new flavors and now not every cake or pastry with fruit is a big no no to me, you just got to try and see what you like better.
 

כיס תפוחים apple pocket
 
אז הכנתי כיסוני תפוחים עם בצק עלים וההכנה פה כל כך פשוטה, אין בכלל צורך בבישול התפוחים, כי פשוט ממלאים את בצק העלים בתפוחים מקולפים, מורחים בציפוי שהכנו ולתנור.
התפוחים יוצאים מאוד רכים והמאפה מתוק וטעים.
 
So I made apple pockets with puff pastry and the preparation was really simple, without any need for cooking the apples, because you just fill the puff pastry with peeled apples, spread with a coating and bake in the oven.
The apple come out so tender and the pastry is sweet and tasty.
 










 
 
 
 
 
 
מרכיבים לכיסונים:
כ-750 גרם בצק עלים מופשר
3 תפוחי גרני סמיט, קלופים וחתוכים לפלחים
 
לציפוי:
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
 
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
חותכים את הבצק לריבועים או מלבנים, ממלאים בתפוחים, אפשר כמה פלחים בכל כיסון.
סוגרים את הבצק בצורה שרוצים ומניחים בתבנית אפייה.
מערבבים יחדיו את מרכיבי הציפוי ומורחים על הכיסונים, משאירים מעט מהתערובת.
אופים את הכיסונים כ-10 דקות, מוציאים מהתנור ומורחים שוב ואז מחזירים חזרה לתנור ואופים עוד כ-15 דקות.
תהנו ובתאבון!

 
 
Ingredients:
about 750 gram / 26.455 oz. puff pastry
3 granny smith apples, peeled and cut into wedges
 
Coating:
100 gram / 3.527 oz. melted butter
1/2 tsp. cinnamon
1 tsp. vanilla extract
1/2 cup sugar
 
Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Cut the puff pastry into square or rectangular shape.
Fill the puff pastry with apples, you can fill couple of wedges in each pocket.
Shape the puff pastry in a desired way.
Mix together the coating ingredients and brush the pockets (leave a bit of the coating aside).
Bake for 10 minutes, take the pockets outside of the oven and brush with the remaining coating and continue baking for 15 minutes.
Enjoy and bon appetite.

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק המתוקה "טעמים", לחצו כאן והצטרפו.