10/13/2015

פלפלים ממולאים - Stuffed peppers

Yum
בס"ד

פלפל ממולא Stuffed peppers

פלפלים ממולאים עם מילוי קצת שונה מהרגיל.
במקום להשתמש באורז הקלאסי, החלטתי למלא בעוף טחון, פתיתים ובורגול.

Stuffed peppers filled with a different filling.
Instead of using the classic rice, I've decided to fill them with minced chicken, Israeli couscous and bulgur.


פלפלים ממולאים
פלפלים ממולאים זו מנה מאוד פשוטה וטעימה, והפעם החלטתי לתת לה קצת פן יותר ישראלי ולהכניס לתוכה את הפתיתים עם תוספת בריאה נוספת של בורגול.
השתמשתי במתכון ברוטב הבסיס של אוסם ובשקית פתיתים + בורגול שקיבלתי להתנסות.
 
Stuffed peppers is a simple and tasty dish, and this time I've decided to add a bit of an Israeli touch with the addition of Israeli couscous with the healthy addition of bulgur.
I used in the recipe Osem's base sauce with a pack of Israeli couscous + bulgur I got to review.

רוטב בסיס אוסם

פלפל ממולא בעוף טחון Peppers stuffed with minced chicken
 
המרכיבים:
500 גרם עוף טחון
שקית בורגול ופתיתים - 400 גרם
1 בצל בינוני, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פטרוזיליה יבשה
2 כפות רוטב בסיס אוסם
כ-10 פלפלים אדומים, מרוקנים מתוכנם
 
לרוטב:
6 כפות רוטב בסיס
קופסת רסק עגבניות 260 גרם
1/2 כפית פטרוזיליה יבשה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
6 כוסות מים
 
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את העוף הטחון עם הבורגול והפתיתים, הבצל, הפטרוזיליה, מלח ופלפל לפי הטעם ורוטב הבסיס וממלאים את הפלפלים.
מערבבים יחדיו את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה.
שמים את הפלפלים בתוך הרוטב, יוצקים מהרוטב לתוך הפלפלים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה למשך 25 דקות ואז מורידים את המכסה ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
מדי פעם יוצקים מהרוטב לתוך הפלפלים.

Ingredients:
500 gram/17.63 oz. minced chicken
1 pack Israeli couscous + bulgur - 400 gram=14.1 oz. (You can use just Israeli couscous instead)
1 finely chopped medium onion
salt and pepper to taste
1 tsp. dried parsley
2 Tbsp. base sauce
about 10 red pepper, emptied of their content
 
Sauce:
6 Tbsp. base sauce
260 gram/9.17 oz. tomato puree
1/2 tsp. dried parsley
1 tsp. salt
1/4 tsp. black pepper
6 cups water
 
Preparation:
Mix together the minced chicken with Israeli couscous and bulgur, onion, parsley, salt and pepper according to taste and base sauce and fill the peppers.
Mix together the sauce ingredients in a pot and bring to a boil.
Place the red pepper inside, pour from the sauce inside the peppers and cook on a medium-low heat with a lid for 25 minutes and then take off the lid and let the sauce reduce for 5 more minutes.
Every now and then, while cooking, pour from the sauce inside the peppers.
 
*If you can't find base sauce, try and find a similar sauce consisting this ingredients:
sugar, silan, water, seasoning, vinegar, caramel sugar, salt, honey, garlic, dried veggies (red pepper, chili pepper), oil, mustard kernels