11/19/2015

רביולי ופטריות בשמנת - Ravioli & mushroom in cream

Yum
בס"ד

רביולי ופטריות בשמנת - Ravioli & mushroom in cream

ארוחת ערב מפנקת ומהירת הכנה של רביולי ברוטב שמנת פטריות עם סלט עלים בצד.

A tasty and quick dinner of ravioli with cream and mushroom sauce with salad on the side.

 
רביולי גבינות פטריות בשמנת - Ravioli and mushroom in cream
 

 
כבר פעם שנייה שאני מכינה את המנה הזו והיא נזללת במהירות מירבית.
קיבלתי להתנסות את מיקס העלים של שטראוס "טעם הטבע" ביחד עם רביולי במילוי גבינות ואיתם הכנתי במהירות יופי של ארוחת ערב.
אני בד"כ אוהבת לקנות את הרביולי במילוי בטטה, אך שני הרביולי טעימים ומוצלחים במתכון הזה.
מנת רביולי עם פטריות ברוטב שמנת עם גבינה מותכת מעל וסלט עלים בליווי עגבניות שרי ותפוחי אדמה.
 
It is the second time I make this dish and it disappears in no time.
I got to review Strauss's "Nature flavor" salad mix together with cheese filled ravioli and made with them a real quick and delicious dinner.
I usually prefer the sweet potato stuffed ravioli, but both of the ravioli are delicious and successful in this recipe.
Ravioli dish with  mushrooms and cream with a top of melted cheese and a salad on the side with potatoes and cherry tomatoes.
 
רביולי עם פטריות וגבינה Ravioli pasta with cheese and mushroom

רביולי עם גבינה Ravioli with cheese
 
המרכיבים:
לרביולי:
25 גרם חמאה
2 קוביות שום כתוש (או 2 שיני שום כתושות)
1/4 כפית פטרוזיליה יבשה
1/2 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
2 פטריות פורטבלו במשקל של כ-280 גרם
1 כוס שמנת מתוקה
רביולי בטטה או גבינות 400 גרם, לבשל לפי ההוראות בלי מלח ולסנן
גבינה מגוררת
לסלט: מיקס עלים*, עגבניות שרי, תפוחי אדמה קטנים מבושלים במיקרו, מלח, שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם

*שימו לב שהמיקס לא בדוק מחרקים.
 
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור למצב גריל.
זורקים את הרגליים של הפטריות ומנקים את הפטרייה היטב תחת זרם מים (אני נוהגת גם להשרות במי ניקוי, כבר קרה שמצאתי עכבישים בפטרייה).
פורסים את הפטריה לחתיכות ומניחים בצד.
ממיסים במחבת את החמאה וקוביות השום, ברגע שהם נמסו, מתבלים במלח, פטרוזיליה ופלפל שחור ומוסיפים את הפטריות.
מטגנים את הפטריות עד שרכות כ-5-7 דקות.
ברגע שהפטריות רכות, מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ-5-7 דקות עד שהרוטב מצטמצם (אפשר לצמצם אותו למצב שאין כמעט נוזלים ואפשר רק מעט, בכל מקרה זה טעים).
מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הרביולי המסונן ומעבירים לתבנית המתאימה לתנור.
מפזרים מעל גבינה מגוררת ואופים בתנור לדקה - דקה וחצי.
מגישים בליווי סלט העלים ובתאבון :-)

מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבק הטעימה, טעמים. לחצו כאן.
 

Ingredients:
ravioli:
25 gram (0.88 oz.) butter
2 frozen cubes minced garlic (or 2 minced garlic cloves)
1/4 tsp. dried parsley
1/2 tsp. salt
pinch of black pepper
2 Portobello mushrooms, about 280 gram (9.87 oz.)
1 cup whipping cream
cheese (or sweet potato) filled ravioli 400 gram, cook according to package without salt and strain
grated cheese
salad: leaves mix, cherry tomatoes, small potatoes cooked in the microwave, salt, olive oil and lemon juice for seasoning
 
Preparation:
Preheat oven to grill mode.
Throw the legs of the mushrooms and clean the mushrooms under running water (I tend to soak it in water cleansing , I found spiders once in the mushroom).
Slice the mushrooms into slices and set aside.
Melt in a pan the butter with the garlic and when all melted, season with salt, parsley and pepper and add the mushrooms.
Fry for 5-7 minutes, until the mushrooms are soft.
When they are soft, add the whipping cream and cook for 5-7 minutes, until reduced (you can cook until the sauce thickens almost completely or just half of the way, either way it's delicious).
Take off the stove and mix in the strained ravioli and transfer into a baking pan.
Sprinkle with grated cheese and cook for 1 to 1.5 minutes.
Serve with a salad on the side and enjoy!