12/15/2015

מאפינס במילוי מקופלת - Muffins filled with chocolate

Yum
בס"ד

מאפינס במילוי מקופלת Chocolate filled muffins

מאפינס במילוי מקופלת פרווה ומעל מפוזר אבקת סוכר, ממש עץ בשלג.

Muffins filled with chocolate candy bar called Mekupelet and dusted with powdered sugar, a real snowy tree.


 
מאפינס במילוי מקופלת Chocolate bar filled muffins
 
זה אולי נראה שפשוט תקעתי מקופלת בתוך מאפינס וזהו, אבל לא.
נכון אפיתי את המאפינס עד שהם היו מוכנים ואז הכנסתי לתוכם את המקופלת ואפיתי בתנור לעוד כמה דקות וזהו.
מתקבלת מקופלת פשוט מושלמת, כי היא פשוט נמסה בפה וביחד עם המאפינס יוצא שילוב מעולה!
 
It might seem like I just stuck the mkupelet inside the muffins, but it isn't.
I baked the muffins until they were done and then inserted inside the Mekupelet and baked for another couple of minutes and that's it.
You get a perfect mekupelet that melts in your mouth and together with the muffins you get a great combination.
 
מקופלת פרווה שטראוס

מקופלת Mekupelet
 
על הרעיון הזה חשבתי אחרי שקיבלתי להתנסות מלידרס את המקופלת החדשה של שטראוס שהיא פרווה וטבעונית.
רציתי שהמתכון יהיה גם כן פרווה, כי מה הטעם להפוך ממתק שנועד לאכילה אחרי ארוחה בשרית לחלבי, נכון? אז זה מה שיצא ואני מרוצה.
 
I thought of this idea when I got to review the new Mekupelet of Strauss which is Pareve and vegan.
I wanted to make a pareve dessert, because when you get a pareve treat that meant to be eaten after meat meal it doesn't make sense making a dairy recipe, right? So that's what I made and I am happy with it.
 
מאפינס במילוי מקופלת Chocolate filled muffins
 
המקופלת טעימה בפני עצמה, אך היא הרבה יותר טעימה אחרי המסה קלה.
 
The Mekupelet is tasty by itself, but it is much tasty after melting it a bit.
 
מאפינס עם מקופלת Muffins with chocolate bar Mekupelet
 
המרכיבים ל-5 מאפינס:
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים
 
5 מקופלות
אבקת סוכר לפיזור
 
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר.
מערבבים בקערה אחרת את תמצית הוניל, הביצה, השמן והמים ומוסיפים לקמח.
מערבבים היטב ומעבירים לתבניות מאפינס.
אופים כ-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
לוקחים את המקופלות ומכניסים באמצע המאפינס עד הסוף וניתן אף לשבור את המקופלת מעט ולתקוע במאםינס, וכך יוצא כמו עץ, אבל חשוב להקפיד להכניס את רוב המקופלת עד הסוף, על מנת שיהיה מרכז שוקולדי.
אופים עוד כ-2 דקות, מוציאים מתבניות האפייה, מפזרים באבקת סוכר ומגישים.
חשוב להגיש טרי!
 

Ingredients for 5 muffins:
1 cup flour
1 tsp. baking powder
1/3 cup sugar
1 tsp. vanilla extract
1 L egg
1/2 cup oil
1/4 cup water
 
5 Mekupelet or other chocolate candy bar
powdered sugar for dusting
 
Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Mix together the flour, baking powder and sugar.
Mix in another bowl the vanilla extract, egg, oil and water and mix in the flour.
Mix well and transfer into muffin pan.
Bake fir 25 minutes or until a toothpick comes out clean.
Take the candy bars and stick them in the center of the muffin, until they reach the bottom and you can break it a bit and stick it in the muffin so it resembles a tree, but it is important to stick most of the chocolate bar to the bottom, so it will have a chocolaty center..
Bake for 2 minutes, take out of the muffin pan, dust with powdered sugar and serve.

It is important to serve fresh!