12/01/2015

גלילות עוף ממולאות - Stuffed chicken rolls

Yum
בס"ד


גלילות עוף ממולאות בבשר טחון וירקות ומטוגנות בשמן, ממש שניצל משודרג.

Chicken rolls stuffed with minced meat and veggies and fried in oil, a real upgraded schnitzel.

 
 
בבישול הרבה יותר קל לשנות מתכון ולהוסיף ולהחסיר מה שאוהבים או לא אוהבים.
אומנם המתכון כאן מכיל בשר טחון וירקות, אך אתם יכולים לשים כל מה שנראה לכם מתאים ושלדעתם ילך מצויין עם השניצל המטוגן.
בעבר, היינו מכינים הרבה גזרים שלמים שבישלנו במי מלח עד לרמת ריכוך רצויה וגלגלנו אותם בתוך פרוסות שניצל, שצופו בביצה ופירורי לחם ולאחר מכן טוגנו בשמן, היה יוצא פשוט מעדן!
 
In cooking it is much easier to change the recipe and add or omit what we like or dislike.
The recipe contains minced meat and veggies, but you can put everything that meets your taste and that you feel will go well with fried schnitzel.
In the past, we used to cook whole carrots in salted water until they soften to the desire level and then we rolled them in uncooked slices of schnitzel that we later coated with egg and bread crumbs and then fried them - a delicacy!
 
 
הכנו גלילות במילוי בשר וירקות, ציפינו במעט חרדל, פירורי לחם, ביצה ושוב פירורי לחם ואת כל זה טיגנו בשמן.
אם תמרחו בתוך הגלילה מעט מזולה פרווה או מרגרינה ואז תמלאו במלית הבשר, תעלו את המנה הזו לרמה נוספת.
אם אתם לא אוהבים חרדל, פשוט ערבבו אותו עם מעט סוכר או השתמשו במיונז.
 
We prepared chicken rolls stuffed with minced meat and veggies, coated with mustard, bread crumb, beaten egg and bread crumbs again and all was fried in a pan with oil.
If you spread the inside of the roll with a bit of margarine and then fill it with the meat filling, you'll upgrade this dish to another level.
If you don't like mustard, you can mix it with a bit of sugar ot use mayonnaise.
 
 
המרכיבים:
למלית:
בצל בינוני, קצוץ דק
3 גזרים קטנים, קלופים וקצוצים לקוביות
מעט שמן לטיגון
500 גרם בשר בקר טחון
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור וכמון
 
פרוסות שניצל, משוטחות דק בפטיש שניצלים
חרדל או מיונז (אם לא אוהבים את טעם החרדל, אז עדיף מיונז או לערבב חרדל עם מעט סוכר)
פירורי לחם בצלחת עם מעט מלח ופלפל שחור
ביצים טרופות
שמן לטיגון
 
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל והגזרים עד שהבצל משחים קלות.
מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו, כך שיתערבב היטב עם הירקות.
מתבלים במלח, כמון ופלפל שחור ומבשלים כ-15 דקות.
מדי פעם דואגים לערבב את התערובת.
לוקחים פרוסות שניצל וממלאים אותם מעט מהתערובת מהצד הצר שלהם.
כאן אתם יכולים לפני המילוי למרוח במעט מרגרינה, למלא במילוי ולגלגל.
מגלגלים לגלילה, מצפים בחרדל או מיונז מכל הצדדים וטובלים בפירורי הלחם.
טובלים בביצה ושוב בפירורי הלחם וממשיכים כך עם יתרת השניצלים.
מטגנים בשמן מכל הצדדים, פורסים לטבעות או חצאים ומגישים.
 
Ingredients:
Filling:
1 medium onion, finely chopped
3 small carrots, peeled and chopped into cubes
a bit of oil for frying
500 gram (17.637 oz.) minced meat
seasoning according to flavor: salt, pepper and cumin
 
Slices of chicken breast, schnitzel - flattened until very lean
mustard or mayonnaise (If you don't like mustard, it is better to use mayonnaise or mix the mustard with a bit of sugar)
bread crumbs on a plate, seasoned with salt and pepper
beaten eggs
oil for frying
 
Preparation:
Fry the onion and carrot with a bit of oil, until the onion browns a bit. Add in the minced meat and crumble it, so it will mix well with the veggies.
Season with salt, pepper and cumin, mix and cook for 15 minutes, stirring every now and then.
Take a slice of schnitzel and fill a bit of the filling from the narrow side of the schnitzel and roll.
In this stage you can spread a bit of margarine, fill in the filling and roll the schnitzel.
Coat with mustard or mayonnaise on all sides and dip in bread crumbs. Dip in beaten eggs and then bread crumbs again and continue so with the rest of the schnitzels.
Fry from all sides and slice into rings or halves before serving.