12/02/2015

זאפיקנקה - Zapiekanka

Yum
בס"ד

זאפיקנקה פיצה Zapiekanka pizza

זאפיקנקה הינו אוכל רחוב המאוד פופולרי בפולין.

Zapiekanka is a street food that is very popular in Poland.

 
פיצה פולנית Polish pizza
 
כשטיילנו בפולין, נתקלנו רבות במאכל עשיר בגבינה הקרוי בפי העם זאפיקנקה (ביחיד) וזאפיקאנקי (ברבים). בחיפוש לפירוש המילה, משמעה קדרה או קדרות (כלומר מעין תבשיל).
בפועל מדובר בגרסה פולנית לפיצה - באגט צרפתי שעליו מגוון תוספות המכבדות כל פיצה וגבינה מותכת מעל.
 
When we traveled in Poland, we came across this rich in cheese dish that is called by the people zapiekanka (singular) and zapiekanki (plural). When searching the meaning of it, I found that it means casserole or casseroles.
In fact it is a polish version for pizza - a French baguette with toppings that would respect any pizza and melted cheese on top.
 
אוכל רחוב פולני Polish street food
 
לא יצא לנו לטעום זאפיקנקה מפאת כשרות, ולכן מאוד רציתי להכין אחת כזו בבית והכנתי משהו בסגנון.
התכוונתי להכין את הזאפיקנקה עם גבינה רגילה, אולם מכיוון שקיבלתי לסקירה מגוון גבינות חדשות וטבעוניות של חברת משומשו שהן תוצרת ישראל, החלטתי להעמיד את הגבינות האלה למבחן.
 
We hadn't got the chance to try zapiekanka, because of kosher matters, so that's why I really wanted to make it at home and I made something inspired by it.
I wanted to make zapiekanka with real cheese, but because I got to review a variety of new vegan cheeses of MashuMashu company that are manufactured in Israel, I've decided to put them to test.
 
גבינות משומשו טבעוניות Vegan cheese mashumashu
 
את הגבינות החדשות השיקו קיבוץ גן שמואל ביחד עם חברת "הדר פוד" ונכון לעכשיו ישנם שישה מוצרי גבינות טבעוניות הנמכרות תחת המותג "משומשו":
גבינה צהובה טבעונית 18% בסגנון גאודה מעודנת
גבינה צהובה 9% בסגנון עדין קלאסי
גבינה צהובה עם זיתים ירוקים 18%
גבינה מלוחה 16% בסגנון יווני
גבינה מלוחה 16% בסגנון מזרח תיכוני בניחוח זעתר קלוי
גבינה מלוחה 5% בסגנון יווני
 
This new cheese were launched by Gan Shmuel Kibbutz along with "Hadar food" company and as for now they have 6 cheese products that are sold under MashuMashu brand:
18% cheese, mild gouda style
9% cheese, mild classic style
18% cheese with green olives
16% salted cheese, Greek style
16% salted cheese, middle eastern style with roasted hyssop
5% salted cheese, Greek style
 
 
גבינה טבעונית Vegan cheese
 
מה שיפה בכל המוצרים האלה, חוץ מהעובדה שהם תוצרת מקומית, זה שהם לא כוללים חומרים משמרים, אינם מכילים סויה, גלוטן ולקטוז והינם בעלי כשרות פרווה מהודרת של בד"ץ העדה החרדית ירושלים ועצם העובדה שהם בכלל מכילים תפוח אדמה או תירס.
הגבינות מועשרות בסידן וסיבים תזונתיים והינן תחליף הולם לטבעונים.
 
The great thing about these vegan cheeses, except from the fact that they are local product, is that they don't contain preservatives, soy, gluten and lactose and are Kosher pareve by Badatz Jerusalem and also the fact that they are made of potato or corn.
The cheeses are enriched with calcium and fibers and are a suitable replacement for vegans.
 
זאפיקנקה אוכל פולני Zapiekanka polish food
 
אומנם אנחנו לא טבעונים, אך נראה לי שדווקא בגלל שאנחנו אוכלים גבינה רגילה, יותר קל לנו לחוות דעה על הגבינות הללו.
 
אז מה חשבתי על הגבינות של משומשו?
את הגבינה המלוחה בסגנון מזרחי והגבינה הצהובה עם הזיתים לא ניסיתי.
לגבי הגבינות המלוחות, לא אהבתי כל כך את המרקם, הוא נראה מעט מוזר והריח לא היה כל כך נחמד, אולם הטעם טוב ויכול ללכת מצויין במגוון סלטים.
לגבי הגבינות הצהובות, ריח הגבינה מזכיר מעט ריח של גבינה צהובה. טעמתי פרוסת גבינה לבד והיא הייתה חביבה, אך עם טעם לוואי. לאחר המסה, הגבינה טעימה ונחמדה, אך מה שהפריע לכולנו היה שהגבינה נדבקת לשיניים ולחך.
סה"כ קשה לי להגיד שמדובר במוצר שהוא כמו גבינה צהובה, כי היא מאוד שונה מהטעם והתחושה שבגבינה רגילה, אולם מדובר בתחליף מאוד מוצלח שיכול לשדרג לטבעונים וגם לאוכלי הפרווה הרבה מאוד מנות.
 
We are not vegans, but I think that because we eat regular cheese, it is much easier for us to express our opinion on this product.
 
So what did I think of MashuMashu cheeses?
The salted cheese, middle eastern style and the cheese with green olives I haven't tried.
About the salted cheeses - I didn't like their texture, it seemed a bit odd and the smell wasn't that nice, but the taste was good and I think it will go really well in all sorts of salads.
About the yellow cheese - the smell resembled a bit to regular cheese. I tasted it alone and it was nice, but with a bit aftertaste. After melting, the cheese was tasty and nice, but what interfered us was the fact that the cheese stuck in our teeth and palate.
Overall I can't say it is like regular yellow cheese, because it is different in taste and feel of regular cheese, but it is a very appropriate and successful cheese replacement that can upgrade vegan and pareve dishes.
 
זאפיקנקי Zapiekanki
 
המרכיבים ל-4 זאפיקנקי:
באגט, חתוך לחצי וכל חצי חצוי לשניים
כ-170 גרם פטריית פורטבלו, ללא רגליים, שטופה, נקייה וקצוצה לחתיכות קטנות
1 בצל קטן קצוץ
2 כפות ממרח מזולה בטעם חמאה או שמן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
תיבול לפיצה
קטשופ
תירס
גבינה צהובה משומשו
 
אופן ההכנה:
מטגנים במזולה את הפטריות עם הבצל ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מטגנים עד אשר הפטריות רכות והבצל מזהיב ומתרכך.
מחממים מראש תנור למצב גריל.
מורחים את הבאגט בקטשופ, מפזרים מעל תיבול לפיצה ומעל את התוספות: פטריות ובצל ותירס. מפזרים מעל גבינת משומשו ואופים כ-2 דקות.
מגישים על קרטון (כמו של פיצה או חתיכת קרטון של אריזת קורנפלקס) שקיפלנו לשניים, ממש כמו שתקבלו אוכל רחוב אותנטי ובתאבון :-)
 
Ingredients for 4 zapiekanki:
1 baguette, cut into two and then each slice, cut into two
about 170 gram (6 oz.) portabella mushroom, without the legs, rinsed, cleaned and finely chopped
1 small onion, chopped
2 Tbsp. Mazola spread or oil
salt and pepper to taste
Pizza seasoning
ketchup
corn kernels
MashuMashu cheese
 
Preparation:
Fry the onion and mushroom with the Mazola and season with salt and pepper.
Fry until the mushroom is soft and the onion is golden and soft.
Heat oven to grill mode.
Spread the baguette with ketchup, season with pizza seasoning and add toppings: mushroom, onion and corn kernels.
Place cheese on top and bake for 2 minutes.
Serve on a cardboard (pizza carton or cornflakes package) that was folded in half, just like an authentic street food and enjoy :-)