2/08/2016

עוגת קרם וקרמבו - Cream cake with chocolate-coated treats

Yum
בס"ד

Chocolate-coated marshmallow treats with pudding cake

עוגת קרם שוקולד פשוטה להכנה עם קישוט מקסים של קרמבואים במילוי מרשמלו.

Simple chocolate cream cake with a lovely decoration of chocolate coated marshmallow treats.

chocolate treats and cream cake

chocolate pudding cake

chocolate cream cake עוגת קרם שוקולד וקרמבו
 
עוגה טעימה שכיף לאכול, מתחילים באכילת עוגת הספוג עם פודינג שוקולד ומסיימים בקינוח נוסף - קרמבואים במילוי מרשמלו.
ראיתי את הרעיון לעיצוב עוגה כזו בספר בישול, והחלטתי לנסות לשחזר את אותו עיצוב.
אני אצרף לכם כאן מתכון להכנת קרמבו ביתי במילוי מרשמלו, אולם ניתן להשתמש בקרמבו קנוי או למלא במילוי אחר שאוהבים (קפה, וניל ועוד), או אפילו למלא כל קרמבו במילוי שונה.
 
A tasty cake that is very enjoyable eating, you start with the sponge cake and chocolate pudding and end with another treat - chocolate coated treats. Some of you may refer it as chocolate teacake or Schokokuss or even mallowmar bars, either way it is delicious.
I saw the design idea of this cake in a cookbook, and tried to recreate the design.
I will provide you with a homemade chocolate coated marshmallow treats recipe, but you can use a bought one or fill use adifferent filling (coffee, vanilla etc.), or use different filling to each creambo.
 
פודינג שוקולד אמיתי מיימונ'ס Maimon's chocolate pudding
 
את שכבת הפודינג הכנתי עם הפודינג שוקולד אמיתי של מיימונס המכיל שוקולד אמיתי. הפודינג החדש הוא חלק מסדרת מוצרים חדשה בהמלצת השף מבית חברת מוצרי האפייה מיימונס - סדרת המומלצים של מיקי שמו - אפיתי הצלחתי. קיבלתי את המוצר להתנסות ואומנם איני מצליחה לזהות טעם של שוקולד אמיתי, אך מדובר במוצר טוב וטעים. לקישוט השתמשתי גם כן בספרינקלס של מימונס.
 
The pudding layer is made with real chocolate pudding of Maimon's that contains actual chocolate. The new pudding is a part of new products by Maimon's company - the recommended series of Miki Shemo - I baked, I succeeded. I got to review the new product and although I can't notice the presence of real chocolate, but it is a great and tasty product. For decoration I used Maimons' sprinkles.
 
chocolate coated maeshmallow treatshomemade  קרמבו ביתי במילוי מרשמלו

עוגת שוקולד chocolate cake
 
המתכון לממתקי המרשמלו המצופים ולכל העוגה עצמה בעצם הינו פרווה, אך כמובן שניתן להפכו בקלות לחלבי לפי העדפתכם.
אני הכנתי מהכמות הזו עוגה אחת ואת יתרת הקרמבואים אכלנו לבד, אך מהכמות הנ"ל תוכלו להכין שתי עוגות, רק אולי תאלצו להכפיל את כמות ציפוי הפודינג.
 
This marshmallow coated treats and the entire cake is parve, but you can turn it into dairy easily.
I made only one cake and the rest of the crembos were eaten alone, but the amount below can suffice for two cakes, but you might need to double the pudding coating.
 
עוגת קרם שוקולד Chocolate cake with cream

חתיכת עוגה - piece of cake
 
המרכיבים ל-2 עוגות:
לקרמבואים:
כ-20 עוגיות
מילוי:
212 מ"ל קצפת צמחית או שמנת מתוקה
213 גרם (צנצנת) ממרח מרשמלו
ציפוי:
כ-500 גרם שוקולד מריר (או שוקולד אחר שמעדיפים)
מעט שמן קנולה
 
לעוגה בתבנית עגולה 15 ס"מ (מבוסס על המתכון הזה עם שינויים):
3 ביצים L, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
קמצוץ מלח
 
לפודינג שוקולד *אולי תאלצו להכפיל כמויות:
212 מ"ל קצפת צמחית או שמנת מתוקה
1/3 כוס + 2 כפות אבקת פודינג שוקולד אמיתי מימונס
 
ספרינקלס
 
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הקרמבואים:
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים את ממרח המרשמלו ומקציפים עד שהכל מתאחד. מעבירים לשקית זילוף משומנת (ניתן לשמן עם ספריי שמן, על מנת שהמרשמלו לא ידבק וישאר בתוך השקית), ומזלפים על העוגיות. מעבירים למקפיא לפחות ל-4 שעות ובינתיים מכינים את העוגה.
לעוגה:
מקציפים את החלבונים לקצף חזק ויציב. בקערה נפרדת מקציפים את החלמון והסוכר, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים פנימה את החלבונים. לאחר מכן מקפלים את הקמח והמלח. מעבירים לתבנית אפייה ואופים בתנור שומם מראש ל-180 מעלות, טורבו ל-כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש.
מניחים לעוגה להתקרר ולאחר מכן חותכים אותה לרוחבה, לשני חצאי עיגול.
מניחים את אחד מחצאי העוגה על תבנית שבה היא הולכת להישאר בזמן הקרוב.
מכינים את ציפוי הקרמבואים: ממיסים את השוקולד המריר במיקרו. מוסיפים את השמן, מערבבים היטב ומניחים להתקרר מעט.
מצפים את הקרמבואים בציפוי השוקולד ומניחים להתקשות.
עכשיו ניתן לחצות כל קרמבו לחצי ולהצמיד את החצאים לעיגול העוגה או להצמיד קרמבו שלם לעוגה.
ניתן להבריש את העוגה בסירופ סוכר (על ידי המסת סוכר במעט מים רותחים), אך לא חובה.
מקציפם את השמנת המתוקה, מוסיפים את הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה ומורחים על העוגה, בצורה כזו שגם הקרמבואים נוגעים בקרם.
מפזרים מעל ספרינקלס וניתן להגיש או לשמור במקרר בכלי סגור.
 
Ingredients for two cakes:
For the marshmallow treats:
about 20 cookies
filling:
212 ml whipping cream or "rich" vegan whipping cream
213 gram ( a jar ) marshmallow spread
coating:
about 500 gram bittersweet chocolate (or any other desired)
a bit of canola oil
 
For a round cake 15 cm / 6" (based on this recipe with changes):
3 L eggs, separated to egg yolks and egg whites
1/2 cup flour
1/2 cup sugar
pinch of salt
 
For the chocolate pudding * you might need to double the quantities:
212 ml whipping cream or Rich vegan whipping cream
1/3 cup + 2 Tbsp. chocolate pudding powder
 
Sprinkles
 
Preparation:
Start making the crembos:
Whip the cream to steady cream, add the marshmallow spread and whip until unified. Transfer into a greased piping bag (you can spray it with oil spray, it is essential to spray the bag inside so the marshmallow won't stick to the bag), and pipe it on the cookie.
Transfer into the freezer and freeze for at least 4 hours and start making the cake.
For the cake:
Whip the egg whites to a stiff foam. In a different bowl whip the egg yolks and sugar, until you get a fluffy and bright mixture.
Fold the egg whites to the mixture and afterwards fold the flour and salt. Transfer into a baking pan and bake on 180C / 356F preheated oven, turbo for 30 minutes or until a toothpick inserted to the center of the cake comes out clean.
Let the cake chill and then cut the cake across for two rings and place the cake on a pan that will use to store the cake.
Make the crembos' coating: melt the chocolate in a microwave safe bowl and then mix in the oil and then set aside to cool a bit.
Coat the chocolate treats and set aside to harden.
Now you can cut the crembos in half and stick them to the cake's base or use whole crembos and place in the circumference of the cake.
You can brush the cakes with sugar syrup (melting sugar with hot water), but it is optional.
Whip the whipping cream, add the pudding and whip to a stable cream and spread on the cake, in a way that the cream also touches the crembos.
Sprinkle with sprinkles and serve or keep in the refrigerator in an airtight container.