2/03/2016

כיפות מוס נוטלה - Nutella mousse bombe

Yum
בס"ד

chocolate mousse bombe בומב מוס שוקולד

תוכלו לקרוא לזה כיפות מוס נוטלה או בומב שוקולד, בכל מקרה מדובר בקינוח קל הכנה וטעים.

This hemisphere chocolate mousse bombes are very easy to make and really tasty.

chocolate bombe כיפות שוקולד

mousse chocolate bombe
 
החלטתי להכין כיפות מוס שוקולד בגרסה עם שברי בייגלה מלוח, אך אם אינכם אוהבים שילוב של מתוק ומלוח, תוכלו לוותר על הבייגלה.
 
I've decided to make chocolate mousse bombes in a version with salted pretzel crumbs, but if you don't like the combination of salt and sweet, just make this without the pretzels.
 
בייגלה דקים דקים Thin and slin pretzels

pretzels דקים דקים בייגל בייגל
 
בייגל בייגל מבית יוניליוור השיקו מוצר חדש - סדרת בייגלה דקים דקים בצורות.
מדובר על בייגלה שטוח באריזת 300 גרם, המגיע בשלוש צורות שונות בכל אריזה: פרח, סמיילי ולב.
הבייגלה מגיע בשני טעמים: עם שומשום ועם מלח.
קיבלתי את הבייגלה להתנסות ולדעתי הצורות מאוד מקסימות ומדובר בבייגלה שכיף לנשנוש, למשחק ולהכנת יצירות מתוקות - אפשר לקשט איתו קינוחי שוקולד שונים, עוגות וקאפקייקס, לתת לילדים ליצור ממנו שרשראות אכילות ולשחק איתו מגוון משחקים שהילדים יהנו (להחביא צורה כלשהי של בייגלה ביד אחת ולתת לילדים לנחש איזה צורה החבאתם ועוד).
 
Bagel Bagel of Unilever Israel have launched a new product -slim and thin pretzel bits series in shapes.
The new pretzel bag come in a 300 gram package and has 3 forms in it: a flower, a smiley face and a heart.
The bagels come in two flavors: with sesame seeds and salted pretzels.
I got to review the new product and I think the shapes are really lovely and this pretzel is very fun to munch, play with and you can make sweet creations with it - you can decorate with it: chocolate desserts, cakes and cupcakes, let your kids make an edible necklace with it and you can play variety of games that your kids would probably enjoy (hide a pretzel in the palm of your hand and let your children guess what shape are you hiding etc.).

heart bombe
 
שילבתי את הבייגלה של בייגל בייגל בבומב הנוטלה הזה בשתי צורות: האחת רק במילוי המוס והשנייה גם כקישוט סביב הבומב.
תוכלו לבחור באיזה דרך שתרצו לקשט, אך מאוד חשוב - אם אתם מכינים מוס במילוי בייגלה, אכלו את הקינוח עוד באותו יום ואפילו ממש אחרי שהקינוח מוכן לאכילה, אחרת הבייגלה נהיה מושי ומאוד רך, ואז זה לא נחמד לאכילה.
 
I combined Bagel Bagel's pretzels in this dessert in two ways: first in the Nutella mousse and second as a decoration around the circumference of the hemisphere.
You can decorate it in every way you prefer, but it is important - if you make the mousse with the pretzel crumbs, eat the dessert very close to the time making, otherwise the pretzel gets smooshy and soft and not so nice to eat.
 
בומב שוקולד נוטלה Nutella chocolate bombe
 
המרכיבים ל-4 בומבים אישיים:
כ-50-100 גרם שוקולד חלב
מעט שמן קנולה
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף ממרח נוטלה (או לפי הטעם וניתן לחזק את הטעם עם אבקת לוז)
1/4 כוס בייגלה, לשבור לחתיכות
בייגלה בצורות לקישוט עם מעט נוטלה או שוקולד לבן
תבניות חצי עיגול - קוטר כ-7 ס"מ, גובה 3 ס"מ
 
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד חלב במיקרו, עד להמסה מלאה. מוסיפים את שמן הקנולה ומערבבים. מצפים את התבניות בשוקולד ומעבירים למקפיא, במידה ולא הצלחתם לצפות כמו שצריך בפעם הראשונה, צפו פעם נוספת ושוב הקפיאו.
הקציפו את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, הוסיפו את הנוטלה (ואבקת הלוז אם בחרתם להוסיף) והקציפו שוב עד שנטמע. קפלו פנימה את שברי הבייגלה והעבירו לתבניות ושוב למקפיא לחצי שעה לפחות (זכרו שאם בחרתם להכין מוס עם שברי הבייגלה, יש לאכול כמה שיותר מהר מרגע שהמוס מוכן, אחרת הבייגלה נהיים רכים ולא טעימים).
אם מקשטים בשוקולד לבן, ממיסים במיקרו ומניחים להתקרר מעט.
מחלצים את כיפות המוס מהתבניות - אני נעזרת בסכין שאותה אני דוחפת בין התבנית לשוקולד ואז מכווצת מעט את התבנית עם הידיים, וכשהופכים את התבנית זה נופל בקלות. מעל מקשטים בשוקולד לבן עם שקית זילוף או מזלג שמזיזים בתנועות הלוך חזור במהירות מעל הקינוח.
אם רוצים לקשט בבייגלה, מקשטים איתו רק לפני ההגשה - מוציאים את המוס מהתבניות, מורחים מעט נוטלה על הבייגלה ומדביקים על כיפות השוקולד.
 
Ingredients for 4 individual bombes:
about 50-100 gram milk chocolate
a bit of canola oil
1/2 cup whipping cream
1 Tbsp. Nutella spread (or according to flavor and you can add hazelnut powder to intensify the flavor)
1/4 cup salted pretzels, broken into pieces
Pretzels in different shapes for decoration with Nutella or white chocolate

half sphere pan - diameter about 7 cm, height 3 cm
 
Preparation:
Melt the milk chocolate in a microwave safe bowl, until completely melt. Add canola oil and mix.
Coat the inside of the hemisphere with chocolate and freeze. If needed, make another layer of coating and freeze again.
Whip the whipping cream until stable, add the Nutella (and the hazelnut powder if you chose to add) and whip again until combined. Fold in the pretzels and transfer into the pans and freeze for at least half an hour (remember, if you chose to make with the pretzels, you got to eat it as soon as possible, otherwise the pretzels are soggy and not tasty).
If you decide to decorate with white chocolate, melt in in the microwave and set aside to cool a bit.
Take the bombes out of the pan - I use a knife inserted between the mold and the chocolate and then I squeeze the pan with my hands and when flipped, the bombe comes out easily.
Then decorate with a fork tilting back and forth above the dessert with a bit of chocolate or using a piping bag.
If you want to decorate with pretzels, decorate just before serving - take out the mousse out of the pan and with a bit of Nutella, stick the pretzels to the mini chocolate Nutella bombes.