3/08/2016

תבשיל עוף ותפוחי אדמה - Potatoes & chicken casserole

Yum
בס"ד

chicken legs with potatoes and yam in a pot

תבשיל עוף עם תפוחי אדמה, בטטה ואפונה שהוא פשוט מדהים.

Amazing chicken, potatoes, yam and green peas casserole.
chicken legs with potatoes and yam

תבשיל שוקי עוף chicken legs casserole

 
ראיתי מתכון לרוסט פתיתה - שכבות של עוף ותפוחי אדמה בסיר בבישול ארוך מספר הבישול העיראקי "עשתידכ" של שושי אורן ולורן רביד.
העיראקים אומרים לבעלת הבית בסוף הארוחה עשתידכ - תבורכנה ידייך.
בסופו של דבר שיניתי די הרבה מהמתכון המקורי והבישול הוא לא כל כך ארוך, אבל ההשראה והתיבול בהחלט מגיעים מהספר הנפלא הזה.
 
I saw a recipe of chicken and potato in slow cooking in the Iraqi cookbook "ashteedek" of Shoshi Oren and Loren Ravid.
The Iraqi say after the meal to the landlady "ashteedek" - it means "bless your hands".
Eventually I didn't stick to the original recipe and changed it quite a bit and now it's not quite slow cooking , but the inspiration and seasoning come from this lovely cookbook.
 
chicken potato casserole תבשיל עוף ותפו"א
 
אנחנו מאוד אוהבים בטטות, ולכן החלטתי לשלב כאן בטטות שיצאו מדהימות ויוצא כאן תבשיל עשיר בטעם וכל כך מעולה, שאתם פשוט חייבים לנסות ולהכין.
נולדתי בישראל, אבל בתור מישהי שמגיעה ממוצא הונגרי, שולט אצלנו במטבח במיוחד תבלין הפפריקה האדומה, וממש כיף להיחשף לטעמים חדשים ולהכין דברים שברוך השם יוצאים מטעמים.
 
W love yams, so I decided to add them to the recipe and they came out amazing and basically you get a rich in flavor and so delicious casserole, that you just got to make.
I was born in Israel, but some of my routes are Hungarian, and that is why red paprika is a spice that rules our kitchen, so it is really enjoyable to discover and try new flavors and make dishes that come out fantastic.
 
chicken and potatoes in a pot עוף ותפוחי אדמה בסיר
 
המרכיבים:
7 שוקי עוף
4 ירכיים (המשולש בלי הרגל)
4 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים קלופים, חתוכים לחתיכות גדולות
2 בטטות בינוניות-גדולות קלופות, חתוכות לחתיכות גדולות
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 קופסת רסק עגבניות (260 גרם)
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כף מלח
2 כפיות בהרט
1 כוס אפונה קפואה
מים לכיסוי
 
אופן ההכנה:
שוטפים את השוקיים והירכיים ומייבשים במגבת נייר.
שוטפים את תפוחי האדמה והבטטות, מייבשים ומניחים בצד.
מחממים כף שמן בסיר ומטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים משני הצדדים, עד שמשחימים ומוציאים הצידה (אם אין מספיק מקום בסיר, לטגן בשתי נגלות).
מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים מחצית תפוחי האדמה ואת כל הבטטות, עד שהם משחימים ומוציאים הצידה. מוסיפים את כף השמן האחרונה ומטגנים את יתרת תפוחי האדמה עד שמשחימים ואז מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד כדקה תוך כדי ערבוב.
מעל תפוחי האדמה שבסיר, מסדרים שכבת עוף ואז עוד תפוחי אדמה ועוד פעם עוף. מוסיפים את התבלינים: פפריקה מתוקה, מלח ובהרט ומוסיפים מים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח, מנמיכים את האש לאש בינונית ומבשלים חצי שעה. מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים בלי מכסה, עוד כשעה (הנוזלים יתחילו להתאדות). לאחר מכן, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה עוד כ-10 דקות וזהו, בתאבון!
 
Ingredients:
7 chicken legs
4 chicken thighs
4 medium-large potatoes, peeled and cut into large pieces
2 medium-large yams, peeled and cut into large pieces
3 Tbsp. oil
1 onion, chopped
1 can of tomato paste (260 gram)
2 Tbsp. red paprika
1/2 Tbsp. salt
2 tsp. baharat
1 cup frozen green peas
water to cover
 
Preparation:
Rinse the chicken legs and chicken thighs and pat dry with a paper towel.
Do the same with the potatoes and yam and set aside.
Add 1 tablespoon of oil in a pot and fry the onion until golden, add the chicken parts and fry on both sides, until brown and set aside (if there is not enough room in the pot, fry in two batches).
Add another tablespoon of oil and fry half of the potatoes and all of the yams, until brown and set aside.
Add the last tablespoon of oil and fry the rest of the potatoes until brown and then add the tomato paste and fry for a minutes while mixing.
Place chicken parts on the potatoes in the pot, then place another layer of potatoes and yam and close with a layer of chicken parts.
Add seasoning: sweet paprika, salt and baharat. Add water to cover the casserole and bring to a boil.
When boiling, lower the heat to medium and cook for 30 minutes. Then add the green peas and cook without a lid for an hour (the liquids will start to evaporate). Then continue cooking for another 10 minutes on low heat and that is it.