3/06/2016

לבאנה מסעדות - Restaurant's labaneh

Yum

בס"ד

לבאנה בשמן זית כמו במסעדה Labaneh in olive oil

הפעם אני משתפת אתכם במתכון קל להכנה של לאבנה מסעדות צעד-צעד.

An east step-by-step restaurant's labaneh recipe.


making labaneh לבאנה ביתית

מערבבים את כל המרכיבים Mixing all of the ingredients
איך להכין לבאנה ביתית homemade labaneh
מעבירים את התערובת לחיתול הבד שבמסננת Transferring the mixture into the strainer
את המתכון הנפלא הזה ללאבנה כמו במסעדה, משתפת אותנו אילנית גואברה המוכשרת!
אילנית שיתפה איתי את המתכון שלה לגבינת לאבנה ביתית עם תמונות צעד צעד, מומלץ ביותר להכין.
This amazing recipe of restaurant's cheese labaneh is the creation of the talented Ilanit Jawabra!
Ilanit has shared with me her recipe of homemade labaneh with step by step photos, very recommended to prepare.
גבינת לבנה labaneh cheese
סוגרים את קצות חיתול הבד יחדיו Closing the diaper cloth edges together
מניחים צלחת כבדה מעל חיתול הבד Place a heavy plate on top of the diaper cloth
לבאנה כמו במסעדה Restaurant's labaneh
לבאנה מוכנה Ready-to-be-eaten labaneh
המרכיבים:
ליטר וחצי יוגורט 3% או 4.5%
1 שמנת חמוצה 27%  (200 מ"ל)
1 כף מלח
1 לימון סחוט
שמן זית (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כל המרכיבים.
שמים חיתול בד או ציפית מעל מסננת ויוצקים לבפנים את התערובת.
תופסים את קצוות החיתול יחדיו ומסובבים, כך שהתערובת מהודקת יחדיו וסגורה.
מניחים את חיתול הבד עם התערובת במסננת ומעל צלחת כבדה, שמטרתה למחוץ את התערובת ולגרום ליציאת נוזלים מיותרים.
את המסננת שימו על קערה, על מנת שהנוזלים שיופרשו ייזלו לתוכה. מדי פעם שופכים את הנוזלים. בבוקר מעבירים את הלאבנה לקופסה אטומה ומכניסים למקרר.
*במידה ורוצים כדורי גבינה לאבנה בשמן זית כמו בתמונה, משאירים את הלאבנה יותר זמן בחיתול, על מנת שהתערובת תתייבש יותר ותהיה יותר קשה.
לאחר מכן, מכינים כדורים ושמים בשמן זית ובקופסה עם מכסה זכוכית או פלסטיק ומעבירים למקרר.
**שימו לב שאם מדובר ביום חם, נותנים לתערובת שבתוך החיתול להגיר נוזלים במקרר.

Ingredients:
1.5 liters of yogurt 3% or 4.5%
1 27% sour cream (=200 ml)
1 Tbsp. salt
1 squeezed lemon
olive oil (optional)
Preparation:
Mix together all of the ingredients.
Place the diaper cloth or a pillowcase on a strainer and pour the mixture on the diaper cloth.
Take the edges of the cloth and twist and close tightly.
Place the tightened cloth in the strainer and place a heavy plate on top, so it will squeeze excess liquids.
Place the strainer on top of a bowl, so the excess liquids will go into the bowl, every now and then pour the liquids.
In the morning, transfer the labaneh into a sealed container and place in the refrigerator.
*If you want labaneh cheese balls in olive oil like in the picture, leave the labaneh more time in the diaper cloth so it will dry more and get harden.
Afterwards, make balls out of the mixture and put in a box with olive oil with a glass or plastic lid and transfer into the refrigerator.
**Pay attention that if it is a hot day, you got to place the mixture in the diaper cloth inside the refrigerator.