3/09/2016

אוזני המן מיוחדות - Special hamantaschen

Yum
בס"ד

עוגת אוזן המן hamantaschen cake

רציתי קצת לשנות ולהכין אוזני המן ייחודיות.

I wanted to make special hamantaschen cookies.

 
אוזני המן מיוחדות special hamantaschen cookies
 
קיבלתי מסוגת ערכה מצויינת להכנת אוזני המן: סוכר דמררה, אבקת אפייה, אבקת סוכר, קמח תופח וקמח עוגיות ייעודי.
 
I got an excellent kit from Sugat for making hamantaschen: demerara sugar, baking powder, powdered sugar, self-raising flour and designated cookies flour.
 
מוצרי סוגת קמח עוגיות יעודי Sugat's products
 
הקמח הייעוד של סוגת עשוי מתערובת חיטים, המורכבת מחיטה רכה וחיטה קשה.
רמות הגלוטן והחלבון נמוכות בו והוא מתאים לאפייה של בצק פריך, לעוגיות או לבסיסי פאי. השימוש בקמח העוגיות של סוגת אמור לספק לכם עוגיות פריכות במיוחד ומאפשר להקטין את כמות השומן בבצק בכ-25 אחוזים, דבר שלא אמור לפגום בפריכות וטעם התוצר הסופי.
 
Sugat's designated flour is made of wheat mix, containing soft wheat and hard wheat.
The gluten and protein levels in it are low and it is suitable for baking short pastry, cookies or pie bases. Using Sugat's designated cookies flour should provide a crispier cookie and enable reducing the amount of fat in the dough in about 25 percent, a thing that should not damage the crispiness and taste of the final product.
 
אוזני המן מעוגה cake hamantachen
 
לסוגת עוד 13 סוגי קמחים ייעודיים, שפותחו בשיתוף עם השף ארז קומרובסקי וביניהם קמח העוגיות המתאים לאפיית אוזני המן לפורים.
ישנה חשיבות להתאים כל קמח למאפה המיועד לו, על מנת לקבל תוצר מדוייק ואיכותי.
 
Sugat has 13 designated flours, developed by chef Erez Komarowsky and between them you can find the cookies flour that is suitable for Purim's hamantaschen.
 
אוזן המן מיוחדת עם שם hamantaschen with name
 
טרם ניסיתי את קמח העוגיות של סוגת כבצק פריך, ובינתיים על אף שזה לא יעודו, החלטתי להשתמש בו באוזני ההמן המיוחדות שהכנתי.
 
I haven't tried this flour in short pastry yet, and for now, even though it's not designated for this kind of pastry, I have decided to use it in my special hamantaschen cookies recipe.
 
מילים מצוירות לרולדה words for roulade cake
 
עוגת רולדה roulade cake

מילים מצויירות על רולדה words on roulade
 
אם אתם רוצים לזכות בערכה מפנקת של סוגת, תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק שלהם תחרות שווה, בה עליכם לתת טיפים ורעיונות לאפיית אוזני המן.
הטיפ שלי: כשאתם מכינים אוזני המן, תכינו אוזני המן ייחודיות לכם. היום ניתן לקנות אוזני המן, אך אין כמו להעניק למישהו אוזן המן שאתם הכנתם ועליה שם הבן אדם או מילת תודה או פשוט לאחל חג שמח או רק לצייר ציור מקסים.
כמו שאתם רואים אני הכנתי אוזן המן מעוגה, אך ניתן לאפות אוזני המן כרגיל ולאחר האפייה ולאחר שאוזני ההמן התקררו, להוסיף הקדשה בשוקולד מומס.
 
There's a competition in Sugat's Facebook page for Israeli resident, and you can win a nice package of Sugat's products, all you have to do is give tips or ideas for baking hamantaschen.
My Tip: When you make hamantaschen, make it something that is unique for you. Yeah there are great store-bought hamantaschen cookies, but there is nothing like giving someone something you made with the name of the person or a thank you or just wishing a happy holiday or even just painting.
As you can see I made my hamantaschen from a cake, but you can bake regular hamantaschen and after chilled, add a dedication with some melted chocolate.
 
רולדה עם ציורים roulade with drawings

making hamantaschen
 
אוזני ההמן שהכנתי יצאו מאוד טעימות, אך לא יצאו מושלמות כמו שרציתי, מכיוון שלא שימנתי מספיק טוב חלקים מנייר האפייה, ולכן המילים נתלשו, אז אנא הקפידו על זה!
כמובן שהאוזני המן האלה לא פריכות, מכיוון שמדובר בעוגה.
 
This hamantaschen are really tasty, but they didn't come out perfect and as I wanted, and that is because I didn't greased properly some parts of the baking paper, so please make sure to grease properly.
This hamantaschen are, of course, not crispy, because it is a cake.
 
hamantasche אוזן המן
 
המרכיבים:
לטראפלס:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קצפת צמחית או שמנת מתוקה
 
לקישוט (מבוסס על מתכון מהבלוג של וויני)
1 חלבון ביצה L
2 כפות קמח מנופה
2 כפות אבקת סוכר מנופה
1 כף קקאו מנופה
25 גרם מרגרינה או חמאה, רכה מאוד
 
לעוגה:
4 ביצים L
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס קמח עוגיות ייעודי
 
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הקישוט:
מערבבים את החלבון, הקמח, אבקת הסוכר והקקאו היטב. מוסיפים את המרגרינה או החמאה ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה כמה שאפשר.
מעבירים לשקית זילוף, יוצרים חור קטן, משמנים את נייר האפייה היטב! ומזלפים על נייר אפייה בכתב הפוך את המילים שרוצים או ניתן לצייר עם טוש עיגולים על דף רגיל, בתוכם לכתוב תחילה את המילים כרגיל ב-3 פינות (כמו שלושת הפינות של אוזן ההמן), לאחר מכן להפוך את הדף ומעל להניח נייר אפייה משומן היטב ולהתחיל לעבור על המילים ההפוכות (מטרת העיגול היא לעזור ליצור בסופו של דבר מעין משולש בשביל האוזני המן).
מעבירים למקפיא לכ-40 דקות ובינתיים ממיסים את הקצפת הצמחית והשוקולד יחדיו במיקרו וברגע שנמס, להעביר למקפיא גם כן ל-40 דקות או עד התייצבות. לאחר שהשוקולד התייצב, ליצור עיגולי טראפלס ולהשאיר במקפיא.
ברגע שכל החלקים מוכנים, מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו, מתחילים להקציף את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי ואז מקפלים פנימה את הקמח ופה אני ממליצה לרסס בזהירות בספריי שמן בשכבה דקה נוספת (על מנת שהעוגה תצא כמו שצריך) ואז יוצקים על נייר האפייה עם המילים הקפואות ומשטחים אם יש צורך (לא לשכוח להוציא את הדפים הרגילים לפני האפייה). מעבירים לתנור ואופים כ-20 דקות.
ברגע שמוכן, להפוך את העוגה על משטח עבודה, להוציא את נייר האפייה בזהירות רבה (אם שימנתם כמו שצריך, זה אמור לצאת בקלות).
קורצים עיגולים עם המילים שכתבתם, הופכים את העיגולים, מניחים עיגול טראפלס שוקולד באמצע ומועכים למעין מטבע ואליו מדביקים את העוגה כמו שסוגרים אוזן המן (כל שתי פינות מדביקים יחדיו לשוקולד).
 
 
Ingredients:
chocolate truffles:
200 gram bittersweet chocolate
1/2 cup whippng cream

Decoration (based on this recipe from Winnie's blog)
1 L egg white
2 Tbsp. sifted flour
2 Tbsp. sifted powdered sugar
1 Tbsp. sifted cocoa
25 gram margarine or butter, really soft
 
cake:
4 L eggs
1/2 cup white sugar
1/2 cup designated cookie flour
 
Preparation:
Start with the decor:
Mix well the egg white, flour, powdered sugar and cocoa. Add the margarine or butter and mix well, until you get a smooth mixture as possible.
Transfer it to a piping bag with a tiny hole, grease well baking paper and pipe wriiting on the baking paper or do as I did:
draw circles on a plain paper, write words regulary on three corners of the circle (just like the hamantaschen 3 sides), then flip the paper, place greased baking paper on top and start writing the words.
Transfer into the freezer for about 40 minutes and meanwhile make the truffles: melt together the chocolate and whipping cream until completely melted and then transfer into the freezer for 40 minutes ir until steady.
When the chocolate has set, make truffle balls and place back in the freezer.
When all the parts are ready, preheat oven to 180C/356F, turbo, start beating the eggs with the sugar until fluffy and airy and then fold in the flour.
I recommend spraying a bit of oil spray on the baking paper with the frozen drawings, in order to get the cake in one piece.
Pour the mixture on the drawing (don't forget to take out the regular paper), flatten if needed and bake for about 20 minutes.
When ready, flip the cake on a working surface and peel carefuly the baking paper.
Cut circles using a ring, flip again, fill with chocolate truffle and flatten the chocolate truffle into a disc and close each two sides together to make a triangle.