4/18/2016

אמפנדס במילוי גבינות - Cheese filled empanadas

Yum
בס"ד

אמפנדס תירס ללא גלוטן gluten free corn empanadas

האמפנדס האלה הם בסגנון אמפנדס קולומביאנים, שמכינים אותם מקמח תירס בלבד (ללא קמח חיטה) והם עוברים טיגון ולא אפייה.


This empanadas are Colombian style empanadas, because you make them with corn flour only (and no wheat flour) and they are fried and not baked.


minsa whit corn flour קמח תירס לבן מינסה

את האמפנדס האלה הכנתי בעקבות מוצר שקיבלתי לסקירה  - קמח תירס חדש של חברת מינסה המקסיקנית. הקמח משווק בארץ על ידי חברת טרז פזוס עם כשרות בד"ץ בית יוסף פרווה.
הקמח של מינסה הינו קמח תירס המופק מתירס לבן למאכל המעובד במקסיקו בעזרת טכנולוגיה ייחודית הנקראת ניקסטמל - טכנולוגיה בה גרגר התירס עובר בישול עם חומרים טבעיים בעלי תכולת סידן גבוהה.
בעקבות התהליך שעובר התירס, יתרונותיו התזונתיים רבים:
* בעל סיבים תזונתיים רבים.
* כמות גבוהה של ניאצין B3 (שהינו חסר בקמחי התירס האחרים).
* כמות סידן הגבוהה פי 4 מקמח תירס רגיל.
* איכות החלבון עולה.
* בעל אינדקס גליקמי נמוך.

I made this Empanadas after I received for a review - new corn flour from the Mexican company Minsa. The flour is marketed in Israel by Tres Pesos company with Badas Beit Yosef kashrut.
The flour of Minsa is a flour made of white corn for consumption that is processed in Mexico with a unique technology called nixtamal - a technology which a corn grain goes through cooking with natural materials with high calcium content.
Following the process, the corn flour has many nutritional benefits:
* Numerous dietary fibers.
* High level of Niacin B3 (which lacks in other cornmeal).
* 4 times more calcium than regular cornmeal.
* Protein quality rises.
* Low glycemic index.

frying empanadas

empanadas colombianas

אנחנו לא אוכלים קטניות בפסח, ולכן תירס זה לא אופציה בשבילנו בפסח, אך בהחלט אפשר להנות מקמח התירס של מינסה לאורך שאר השנה. הקמח של מינסה נטול גלוטן וסוכר, והוא מכיל: קמח תירס, מים ועקבות ליים. ממה שראיתי אין לו כשרות לפסח, אז לשיקולכם.
את קמח התירס של מינסה תוכלו למצוא במגוון חנויות: חנות המפעל בחולון (המרכבה 73, טלפון: 03-5597761) עם אפשרות להזמינו ולקבלו במשלוח עד הבית, ברשת עדן טבע מרקט, ברשתות ספייסס, לגעת באוכל ועוד חנויות מתמחות רבות.

We don't eat legumes in Passover, so corn is not an option for us, but you can certainly enjoy this flour of minsa throughout the rest of the year. The cornmeal of minsa is gluten free and sugar ree and contains: cornmeal, water and trasces of lime. From what I saw, it doesn't have kashrut for Passover, so take it to your consideration.
You can purchase the flour of Minsa on variety of stores: the factory store in Holon (Hamirkava 73, phone number: 03-5597761) with a possibility of ordering and receiving the flour straight to your home, in Eden Teva Market stores, in spices and "Laga'at Baochel" chain stores and many specialty stores.


colombian empanadas

אני מאוד התלהבתי מהקמח הזה, ואני מתכוונת להמשיך להכין איתו מאכלים, במיוחד לאור כל התכונות הטובות שיש בו.
הפעם הכנתי אימפדנס נטולי גלוטן ומאוד מוצלחים, שאילולא הטיגון הם היו די בריאים.

I really love this flour, and I'm going to try making with it more stuff, especially when knowing about all its great benefits.
This time I made gluten free empanadas that were very successful, and if I hadn't fried them, they would have been healthier.

cheese stuffed empanadas

המרכיבים ל--11-12 אמפנדס קטנים:
1 כוס קמח תירס לבן
1/2 כוס מים פושרים
קמצוץ מלח

למילוי:
גבינה בולגרית קצוצה דק
גבינה צהובה מגוררת או חתיכות קטנות

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
לשים יחדיו את חומרי הבצק לבצק חלק וגמיש. מרדדים דק, קורצים עיגולים, ממלאים בגבינות וסוגרים לחצי ירח. במידה והמעטפת נסדקת, מחליקים אותה בעזרת אצבע שטבלנו במעט מים. מטגנים משני הצדדים  בשמן שמכסה את המחבת ומעט יותר עד שמוכן ובתאבון :-) .

Ingredients for 11-12 small empanadas:
1 cup white corn flour
1/2 cup lukewarm water
pinch of salt
 
Filling:
Bulgarian cheese, chipped finely
grated yellow cheese or chopped
 
Oil for frying
 
Preparation:
Mix together the dough ingredients, roll thinly, cut circles and fill with cheeses. Close into crescent and if the dough cracks, smooth it with a finger you dipped in a bit of water. Fry on both sides in a oil that covers the pan and a bit more and enjoy :-)