4/17/2016

עוגת שוקולד כשרה לפסח - Passover chocolate cake

Yum
בס"ד

chocolate cake passover עוגת שוקולד לפסח

עוגת קרם שוקולד כשרה לפסח וטעימה ללא חשש קטניות, לפי המתכון על האריזה של הקמח תופח לפסח החדש של מאסטר שף.

Chocolate cream cake kosher for Passover without legumes, by the recipe on the package of the new Master Chef product - self-raising flour for Passover.

קמח תופח לפסח מאסטר שף master chef self-raising flour

לרגל חג הפסח, עולה למדפים מוצר חדש מבית המותג הקולינארי "מאסטר שף"- קמח תופח לפסח. הקמח אידיאלי לאפיית לחמניות כשרות לפסח, עוגות ועוגיות.
הקמח מבוסס על עמילן טפיוקה במרקם דק, בתוספת קמח מצה.
המוצר מאוד קל לעבודה, ללא טעמי לוואי ונמכר באריזת 200 גרם במחיר של 6.90 ש"ח. כשר לפסח בהשגחת רבנות ירושלים.
ניתן להשיג את הקמח בכל רשתות השיווק והחנויות המובחרות.

For Passover, a new product was launched from the culinary brand master chef - self raising flour kosher for Passover. The flour is ideal for baking kosher for Passover buns, cakes and cookies.
The flour is based on a fine texture tapioca starch with an addition of matzo meal. The product is easy to work with, without aftertaste and sold in 200 gram bag in a price of 6.90 NIS. Kosher by the supervision of Jerusalem rabbinate. Sold in chain markets and selected stores.

על אריזת הקמח תמצאו מתכון לעוגת קרם שוקולד כשרה לפסח.
את בסיס העוגה הכנתי מעט שונה (כי היה חסר לי מרכיבים), ובמקום קרם השוקולד הרשום על גבי האריזה, הכנתי מוס שוקולד קל הכנה ומהיר.
עוגה נפלאה שאני מצרפת לכם את המתכון לפי מה שכתוב על האריזה, בתוספת המוס שהכנתי.

On the package you will find a recipe for a chocolate cream cake kosher for Passover. I made the base of the cake a bit different (because I didn't have all of the ingredients), and instead of the cream on the package, I made a mousse cream.
The cake is wonderful and I'm adding here the recipe as it is shown on the package, with the addition of my mousse.

chocolate cake kosher passover עוגת שוקולד לפסח

המרכיבים:
תבנית קפיצית 24 ס"מ
לטורט:
70 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו
1 שקית קמח תופח לפסח מאסטר שף
3 ביצים
1/4 1 כוסות חלב
1 כפית תמצית רום
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מגורר

למילוי וציפוי:
250 גרם שוקולד מריר או חצי חלב חצי מריר
30 גרם חמאה
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט וניל

או למוס שלי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו. טורפים ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים בהדרגה תמצית וניל, רום וחלב וטורפים קלות עד לתערובת אחידה. ממיסים את השוקולד המריר ומערבבים. מנפים פנימה קמח וקקאו, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד שמתאחד. אופים כ-30 דקות.
למילוי שעל האריזה: מחממים 250 מ"ל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה והשוקולד וממתינים להמסה מוחלטת. מערבבים עד שמקבלים גנאש חלק ומקררים. מקציפים 250 מ"ל שמנת עם הפודינג עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים מחצית מגנאש השוקולד ומערבבים למלית אחידה.
לאחר שהעוגה התקררה, חוצים אותה לאורכה וממלאים במלית שהכנו ומעל מניחים את החלק השני של העוגה. ברגע שהגנאש התקרר והתייצב למרקם של קרם, מורחים על כל העוגה ומניחים במקרר כשעתיים לפני ההגשה.
או שמכינים את המוס:
ממיסים יחדיו את שני השוקולד ומניחים בצד. מקציפים את השמנת עם הפודינג לקצפת יציבה ומקפלים פנימה את השוקולד. חוצים את העוגה לשניים ומורחים בפנים, מניחים מעל את החלק השני של העוגה ומורחים בקרם את כל העוגה ולמקרר לכמה שעות להתייצבות.

Ingredients:
24 cm spring form
base:
70 gram bittersweet chocolate
3/4 cup oil
1 cup sugar
1/2 cup cocoa powder
1 bag master chef self-raising flour
3 eggs
1 1/4 cup milk
1 tsp. rum extract
1 tsp. vanilla extract
1/2 cup chocolate chips or grated chocolate
 
Filling and coating:
250 gram bittersweet chocolate or half bittersweet half milk chocolate
30 gram butter
500 ml whipping cream
1 Tbsp. vanilla flavored instant pudding
 
Or my mousse:
250 ml whipping cream
3 Tsp. instant vanilla pudding
100 gram milk chocolate
100 gram bittersweet chocolate
 
Preparation:
Preheat oven to 170C, turbo. Beat the sugar and eggs together till pale and fluffy. Add gradually the rum, vanilla and milk and mix until blended.
Melt the chocolate and mix. Sift in the flour and cocoa powder, add chocolate  chips and mix until blended. Bake for about 30 minutes.
For the filling on the package: heat 250 ml of whipping cream to a simmer, take off the heat and add butter and chocolate and wait until completely melted. Mix and form a smooth ganache and set aside to cool.
Whip 250 ml of whipping cream with the pudding, add half of the ganache and mix to a unified filling. When the cake as chilled, slice lengthwise, fill with filling and close with the other end of the cake.
When the ganache completely chilled and turned into a cream texture, spread on the entire cake and place in the fridge to set for at least two hours.
Or make my mousse:
Melt the two chocolates together and set aside to cool. Whip the whipping cream with instant vanilla pudding and then fold in the chocolate. Cut the cake lengthwise, fill with cream, close with the other end of the cake and coat with the rest of the cream.