5/17/2016

ניוקי ברוקולי, פטריות ופרמזן - Broccoli & parmesan gnocchi

Yum
בס"ד

gnocchi with parmesan, broccoli and mushroom

הניוקי האלה פשוט נפלאים ואם תשתמשו בניוקי ללא גלוטן, תוכלו לתת לקהל יעד נוסף להנות מהמנה הזו - ניוקי ברוקולי, פטריות ופרמזן.

This gnocchi is just brilliant and if you use gluten free gnocchi, you can let other people enjoy this dish - Broccoli, mushroom and parmesan gnocchi.


parmesan gnocchi ניוקי פרמזן לשבועות

אני מאמינה שניוקי בהכנה ביתית הוא יותר טעים, אך לא לכל אחד יש זמן או חשק להכין לבד, וגם לי אישית עדיין לא יצא להכין לבד ניוקי, ולכן בד"כ כשאני מכינה ארוחה עם ניוקי בבית, אז אני משתדלת להכין עם ניוקי ללא גלוטן שלטעמי יש להם את הכי פחות טעם לוואי.
במנה הספציפית הזו יצא לי להשתמש בניוקי רגילים, אך כמובן שאין שום בעיה להחליף לניוקי ללא גלוטן.
המתכון הזה גם כן מתאים לשבועות או כארוחה שבועית משביעה.

I believe homemade gnocchi is tastier, but not everyone have time or desire to make it at home, and I haven't made it too, so usually when I make gnocchi dish at home, I try to use gluten free gnocchi because they tend to have less aftertaste.
On this specific dish I used regular gnocchi, but of course you can substitute to gluten free ones without any problem.
This recipe is also suitable for Shavuot (Pentecost) or as a satisfying weekly meal.

את המתכון לניוקי האלה עם ברוקולי, פטריות ופרמזן ראיתי בספר The madhouse cookbook -Delicious recipes for the busy family kitchen. כהרגלי היה לי קשה לדבוק 100% במתכון, ולכן שיניתי בו מעט להתאמה לחך הביתי ולפי מה שיש בבית.
אני יודעת שלא כולם אוהבים ברוקולי, אך לדעתי מאוד כדאי לתת לו צ'אנס במתכון הזה, כי הוא פשוט יוצא מעולה! אם אתם לא אוהבים ברוקולי, תוכלו להוסיף ירק אחר שאתם אוהבים (לדעתי ילך כאן טוב כרובית, שעועית ירוקה, אפונה..).

This recipe of broccoli, mushroom and parmesan gnocchi I saw on the madhouse cookbook - delicious recipes for the busy family kitchen. As I usually tend to do, I changed a bit the recipe and not followed the instructions 100%.
I know not everyone likes broccoli, but I really think you should give it a try on this recipe, because they come out amazing! If you still don't want to use broccoli, you can substitute to another veggie you prefer (I think cauliflower, green beans, peas and other veggies will suit here).

ניוקי פטריות ברוקולי ופרמזן broccoli mushroom gnocchi

המרכיבים:
500 גרם ניוקי קנוי
2 כפות שמן
2 פטריות פורטבלו גדולות, ללא רגליים, שטופות, מיובשות בנייר סופג וחתוכות לחתיכות גדולות
כ-150 גרם (ככוס וחצי) ברוקולי קפוא או טרי
2 שיני שום כתושות קפואות או טרי
2 כפות מים (אופציונלי)
4 כפות שמנת מתוקה
1/2 כף מיץ לימון
1/4 כוס פרמזן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
מכינים את הניוקי לפי הוראות ההכנה על השקית, רק ללא תוספת המלח ולסנן מהמים.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום, הברוקולי והפטריות כ-5-6 דקות על אש בינונית-נמוכה או עד לרמת עשייה רצויה, כאשר מדי פעם מערבבים. אם אתם רואים שהירקות משחירים או נדבקים למחבת, תוסיפו את ה-2 כפות מים (מכיוון שהשתמשתי בברוקולי קפוא אז לא היה לי צורך בהוספת המים). להוסיף את הניוקי ולטגן 2 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את השמנת ולערבב, השמנת תתחיל לבעבע ואז מוסיפים את מיץ הלימון, הפרמזן והתיבול ומערבבים דקה-שתיים על האש וזהו.
בהגשה חשוב להגיש עם הירקות, מכיוון שהם עשירים בטעם ותורמים מאוד למנה.

Ingredients:
500 gram store-bought gnocchi
2 Tbsp. oil
2 large Portabella mushroom, without legs, rinsed, dried with paper towel and cut into large chunks
about 150 gram frozen broccoli (about a cup and a half) or fresh
2 frozen minced garlic cloves
2 Tbsp. water (optional)
4 Tbsp. whipping cream
1/2 Tbsp. lemon juice
1/4 cup parmesan cheese
salt and pepper to taste
 
Preparation:
Prepare the gnocchi according to package but without the salt and drain.
Preheat oil in a pan and fry the garlic, broccoli and mushroom for 5-6 minutes on medium-low heat or until desired doneness level, mixing occasionally. If you see that the vegetables brown or stick to the pan, add the water (I didn't have to add water because I used frozen broccoli). Add the gnocchi and fry for 2 minutes while mixing, Add the whipping cream, mix and when it starts to bubble, add the lemon juice, parmesan and salt and pepper and mix. Cook for another 1-2 minutes and that's it.
Make sure to serve with veggies, because they are rich in taste and really contribute to the dish.