5/30/2016

קערות אורז ממולאות - Stuffed rice bowls

Yum
בס"ד

stuffed rice bowls

קערות אורז ממולאות בסלט מתובל ואטריות אורז, מנה קלילה וטעימה עם פריכות ורכות ומי שרוצה, יכול להוסיף גבינה ולהפוך את המנה למוקרמת.

Rice bowls stuffed with seasoned salad and rice noodles, a light and tasty dish with crispiness and softness, and if you want, you can add cheese and melt it.






אני הכנתי את קערות האורז האלה בשתי הצורות, גם עם גבינה מוקרמת וגם בלי גבינה ושתיהן מעולות.
להכנת קערות האורז השתמשתי באטריות אורז דקות של סוגת שקיבלתי לסקירה.
סוגת נכנסה לקטגוריית האטריות והחלה לשווק 5 מוצרים בקטגוריה החדשה: נודלס אטריות אורז דקות ועבות (עשויות מ-90% אורז), אטריות ביצים דקות/ בינוניות / עבות. כל המוצרים מגיעים באריזת 250 גרם.

I made this rice bowls in two ways, with the melted cheese and without it and both were great.
To make the rice bowls I used a product I got to review - thin rice noodles of Sugat.
Sugat have entered the noodles category and started marketing 5 new products: thin and thick rice noodles (made of 90% rice), thin / medium / thick egg noodles. Each product is packed in 250 gram package.


לפני שהכנתי את קערות האורז, עברו בראשי מספר רעיונות מה להכין ואף מספר ביצועים שלא הייתי מרוצה מהם, עד שבסופו של דבר נוצרה היצירה הזו, מנה יפהפיה ומאוד קלה להכנה.
השילובים כאן נפלאים ומקבלים מנה ראשונה קלילה וטעימה.

Before I made the rice bowls, I had many ideas of what to prepare and some I tried, but I wasn't pleased with the result so they were shelved and at last I found the creation I loved and it is beautiful and easy to make.
The combinations here are wonderful and you get a light and tasty appetizer.


המרכיבים ל-2 מנות:
50 גרם נודלס אטריות אורז דקות
1 גזר קטן, ללא קליפה, מקולף לרצועות, מושרה במים חמים ל-5 דקות וקוצצים
1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות
1 בצל קטנטן, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אורגנו כחצי כפית או לפי הטעם
גבינה מגוררת*
ספריי שמן

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות, טורבו.
לוקחים שתי תבניות מאפינס חד פעמיות ומרססים את הבחוץ שלהן בספריי שמן. משרים את אטריות האורז במים חמים כ-5 דקות ולאחר מכן מסננים מהמים ושוטפים את האטריות.
לוקחים מהאטריות ומצפים את הבחוץ של התבניות ומרססים בספריי שמן את האטריות, דואגים להשאיר כמחצית מהאטריות בצד להמשך.
אופים כ-10 דקות, ולאחר מכן מסובבים את התבנית ואופים עוד 10 דקות.
בינתיים מערבבים את הפלפל, הגזר, הבצל והתבלינים ומניחים בצד.
מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים להתקרר מעט ואז שולפים בזהירות את הקערות מהתבניות מאפינס ומסדרים אותן שישבו בתוך תבנית המאפינס.
מעבירים את התנור למצב גריל, מפזרים גבינה מגוררת בתוך הקערה, מערבבים את הסלט עם האטריות היטב וממלאים את הקערות בסלט. מפזרים מעל שוב גבינה ואופים עד שהגבינה נמסה. בתאבון :-)
*אני השתמשתי בגבינת פרמז'ן, ואומנם יצא טעים, אך ההקרמה לא יצאה כמו שקיוויתי שיצא.

Ingredients for 2 dishes:
50 gram thin rice noodles
1 small carrot, without the husk, peeled to stripes, soaked in hot water for 5 minutes an then chopped
1 small red pepper, chopped
1 tiny onion, chopped
salt and pepper to taste
oregano about 1/2 tsp. or according to taste
grated cheese*
oil spray
 
Preparation:
Preheat the oven to 200C, turbo.
Take two muffin molds and spray the outside with oil.
Soak the rice noodles in hot water for 5 minutes, then drain and rinse. Take the noodles and cover the outside of the pan to make bowls, make sure to leave some noodles for later. Spray the noodles on the pan with oil and bake for 10 minutes, then flip the pan to it other side and bake for another 10 minutes.
Meanwhile mix the red pepper, onion, carrot and seasoning and set aside.
Take the pans out of the oven and let cool a bit and then take the rice bowls out of the pan carefully and place inside the molds.
Transfer the oven into grill mode, sprinkle the bottom with a bit of cheese, mix well the salad with the noodles and fill the bowls. Sprinkle with more grated cheese and bake until cheese melts. enjoy!
* I used parmesan cheese, and it came out tasty, but it didn't melt has I wanted.