5/30/2016

פוקאצ'ה עגבניות ושום - Tomato & garlic focaccia

Yum
בס"ד

garlic tomato focaccia

פעם ראשונה שיוצא לי להכין פוקאצ'ה ואני שמחה להגיד שהיא יצאה פשוט מעולה, נטרפה ממש מהר.

It's the first time I make focaccia and I'm glad it came out just perfect and was gone in no time.





את הפוקאצ'ה הזו הכנתי עם הקמחים החדשים של מאסטר שקיבלתי להתנסות.
מדובר בסדרה חדשה שבה פשוט מוסיפים מים, ולפעמים גם שמן, לשים,  מתפיחים, אופים ויש לכם לחם או מאפה דומה.
אני החלטתי להכין את הפוקאצ'ה מהתערובת להכנת לחם בסגנון איטלקי והוספתי לפוקאצ'ה עגבניות, שום ותבלינים והיא יצאה פשוט נפלאה.
מאוד מרוצה מהקמח הזה ומתכוונת לנסות איתו עוד מאכלים.
ממה שנראה לי, תערובת הקמח להכנת לחם בסגנון איטלקי מתאימה לטבעונים, ולכן המתכון שהכנתי מתאים גם לטבעונים.

This focaccia I made with the new flours of master chef I got to review. The uniqueness of this series is that you only need to use water, and sometimes oil,you knead it, let it rise, bake it and you got yourself a bread or something similar.
I have decided to make focaccia with the Italian style mixture and I added to the focaccia tomatoes, garlic and seasoning and it came out just perfect.
I am very pleased with this flour and want to make with it other food.
From what I understand, it seems this flour is suitable for vegans, so this recipe is vegan friendly.


המרכיבים לפוקאצ'ה:
500 גרם תערובת להכנת לחם בסגנון איטלקי
1/2 1 כוסות מים
1 כפית שמן זית

לטופינג:
1/4 כוס שמן זית
12 שיני שום קלופות ומעט מעוכות
2 כפיות בזיליקום יבש
1 כפית פטרוזיליה יבשה
1/2 כפית מלח
כ-350 גרם עגבניות שרי או רגילות, חתוכות

שמן זית

אופן ההכנה:
מכיוון שלא ראיתי שצויין על הקמח שהוא נופה, אז ניפיתי ואז מה שנשאר בנפה בדקתי היטב שאין חרקים וערבבתי חזרה לקמח.
לשים את תערובת הלחם עם המים והשמן כ-6 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מרססים על הבצק ספרי שמן ומניחים להכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי) (אני מכסה בניילון נצמד ומעל מניחה קופסת גפרורים ועוד ניילון, על מנת שיעזור בהתפחה).
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות, טורבו. מערבבים את כל מרכיבי הטופינג יחדיו, מעבירים לתבנית ואופים 10 דקות.
לאחר שהבצק תפח, יוצקים שמן זית לתבנית אפייה ומותחים את הבצק עליו ליצירת ריבוע. עם האצבעות יוצרים חורים בבצק ומניחים ל-10 דקות.
בינתיים מחממים מראש תנור ל-220 מעלות, טורבו.
יוצקים את תערובת הטופינג כולל הנוזלים על הפוקאצ'ה ואופים כ-15 דקות.
בתאבון :-)

Ingredients:
500 gram Italian style bread mixture master chef
1 1/2 cups water
1 tsp. olive oil
 
Topping:
1/4 cup olive oil
12 garlic cloves, peeled and a bit crushed
2 tsp. dry basil
1 tsp. dry parsley
1/2 tsp. salt
about 350 gram cherry tomatoes or regular, cut into slices
 
olive oil
 
Preparation:
I sift the flour and then check the remains that found on the sifter, if they look okay I mix it back to the flour.
Knead the bread mixture with the water and olive oil for 6 minutes. Transfer to a greased bowl, spray the dough with oil spray and let rise until it doubles its volume (I cover the bowl with plastic wrap and place matches on top and then cover with more plastic wrap, in order to rise faster).
Preheat oven to 200C, turbo. Mix the topping ingredients and bake for 10 minutes.
After the dough has risen, pour olive oil to a pan and stretch the dough on it, so you get a rectangular, make holes using your fnger tips and let rest for 10 minutes.
Meanwhile preheat oven to 220C, turbo.
Pour the topping and its liquids on top of the focaccia and bake for 15 minutes.
Enjoy!