6/01/2016

עוגת אוראו עשירה - Scrumptious Oreo cake

Yum
בס"ד

oreo chocolate cake

לרגל חג השבועות הבא עלינו לטובה, מותג העוגיות Oreo משיק מארז מיוחד לחג - קופסת פח עגולה ומדליקה בצורת עוגיית אוראו ובתוכה 6 חבילות עוגיות וחוברת מתכונים מקוריים של אמנית המתוקים מיכל בוטון.
אז מה עושים כשמקבלים משלוח כזה מתוק עם אוראו? מכינים עוגת אוריאו שחיתותית כמובן :-)

Shavuot holiday is just around the corner and that's why Oreo brand have decided to launch a special edition - A cool round tin box in a shape of an Oreo cookie with 6 packets of Oreos and a recipe pamphlet by the sweets artist Michal Buton.
So what do you do with a sweet delivery of Oreos? Make scrumptious Oreo cake of course :-)


ראיתי באינטרנט מתכונים ללזניית אוריאו, שזה היה בעצם קינוח עם כמה שכבות, אבל שיניתי מהמתכון כל כך הרבה, שבסוף הכנתי מתכון משלי שיצא שחיתותי להפליא.

I saw online a recipe for Oreo lasagna, which is actually a dessert with couple of layers, but eventually I changed the recipe a lot and made it my own scrumptious and beautiful creation.






עוגת השוקולד אוריאו הזו בעלת טעם מאוד עשיר, והיא מיועדת במיוחד לאוהבי השוקולד. אפשר לשחק במתכון עם כמויות השכבות לפי האהבה שלכם, אוהבים יותר את טעם הגבינה, מוזמנים להכפיל, רע לא ייצא מזה, טוב אולי מבחינה קלורית כן :-) .
מומלץ להגיש קוביות קטנות מהקינוח כי הוא מאוד מאוד עשיר.
העוגה הזו בדיוק מתאימה לימי הקיץ החמים כשלא רוצים להפעיל תנור, כי זה מתכון לעוגה ללא אפייה.

This chocolate Oreo cake is very rich in flavor, and it is especially  meant for chocolate lovers. You can adjust the quantities of the recipe according to your liking, meaning if you prefer more of a cheese layer, then just double the quantities in it, nothing bad is going to happen, well except the calorie intake of course :-) .
It is recommended eating small cubes of this Oreo dessert, because it is extremely rich.
This cake is just right for that hot summer days when you don't want to turn on your oven, because this is a no bake cake recipe,




המרכיבים:
לתחתית:
9 עוגיות אוריאו
30 גרם חמאה, מומסת

שכבת גבינה:
60 גרם גבינת שמנת (כ-2 כפות) או 1/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג
1/4 כוס חלב

שכבת שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר (ניתן להמיר לחצי חלב חצי מריר)
60 גרם חמאה

1כוס שמנת מתוקה
סוכר (אופציונלי)

אופן ההכנה:
מפוררים את עוגיות האוראו, מוסיפם פנימה את החמאה המומסת ומערבבים.
מעבירם לתבנית הגשה (למעט כף אוראו אחת שמשאירים בצד לקישוט), להדק את האוראו לתחתית ולהעביר למקפיא ל-10 דקות.
בינתיים מקציפים יחדיו את גבינת השמנת, החלב ואבקת הפודינג (או השמנת) עד לקצפת יציבה. מורחים על תחתית האוראו ומניחים בצד.
ממיסים את השוקולד ביחד עם החמאה, מערבבים היטב ומורחים על שכבת הגבינה.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, אם רוצים ניתן להמתיק אבל לדעתי ממש אין צורך, כי שכבת השוקולד תורמת טעם עשיר מספיק. מורחים את הקצפת על שכבת השוקולד, הכי קל להעביר את הקצפת לשקית זילוף, לזלף נקודות על כל העוגה ואז להחליק בעזרת מרית. מפזרים מעל את כף האוריאו שהשארנו בצד, מעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות ובתאבון :-).
*ניתן להקפיא לשעה ואז להוציא לכמה דקות החוצה ולהגיש, אך לקבלת תוצאה מושלמת, מומלץ לשים במקרר (התמונות צולמו לאחר שעה במקפיא).

Ingredients:
bottom:
9 Oreo cookies
30 gram butter, melted
 
cheese layer:
60 gram crean cheese (about 2 Tbsp.) or 1/4 cup whipping cream
1/4 cup vanilla instant pudding
1/4 cup milk
 
chocolate layer:
200 gram bittersweet chocolate (or 100 gram milk chocolate and 100 gram bittersweet)
60 gram butter
 
1 cup whipping cream
Sugar (optional)
 
Preparation:
Crumble the Oreos, add the melted butter and mix.
Transfer into a serving pan (except from 1 tablespoon left for decoration), tigthen the Oreos to the bottom and freeze for 10 minutes.
Meabwhile whip the cream cheese with the vanilla pudding and milk until steady. Spread on the Oreo layer and set aside.
Melt the chocolate with the butter, mix well and spread on the cheese layer.
Whip the whipping cream until steady, if needed add sugar for sweetening (I didn't sweeten it, because the chocolate layer gives enough rich flavor for the dessert.
Spread the whipping cream on top of the chocolate layer, it is best spreading it by piping the whipping cream on the chocolate in small dots and then smoothing it.
Sprinkle with the leftovers of the Oreo crumbs and transfer to the fridge for at least 4 hours. enjoy!
*You can freeze the cake for an hour and then take it out for couple of minutes before serving, but it is best letting it sit in the fridge to get the perfect result (the photos were taken after an hour in the freezer),