7/03/2016

רביולי בטטה, קבנוס וכרוב - Yam ravioli, beef jerky & cabbage

Yum
בס"ד


במשך תקופה הייתי מכינה רביולי בבית, אך לא תמיד יש זמן או כוח להכין רביולי מאפס, ולכן התחלתי להשתמש ברביולי קנוי.

I used to make fresh ravioli at home, but  don't always have the time or efforts to make ravioli out of scratch, so I started using store-bought raviolis.



בעבר יצא לי להתנסות ברביולי קפוא והוא לא היה מוצלח לטעמי, אז זנחתי את המוצר והתחלתי לקנות רביולי טרי.
לא מזמן קיבלתי להתנסות את רביולי הגבינה והבטטה של חברת "חמים וטעים", מדובר ברביולי קפוא המגיע באריזת 800 גרם. ניסיתי את הרביולי בטטה במתכון עם קבנוס וכרוב, ויצא מתכון מאוד טעים.

אבל...

In the past I tried frozen ravioli and it wasn't successful, so I gave up on that product and started using fresh ravioli.
Not long ago, I got to review the cheese and am raviolis of "Delicious and Warm" company, it is a frozen product that comes in 800 gram packages. I tried the yam ravioli in the recipe with beef jerky and cabbage and it came out great.
 
but..


על מנת להשוות באמת למוצר שאני קונה בד"כ, הכנתי את הרביולי גם בדרך הרגילה שבה אני מכינה (מוזמנים לחפש בבלוג רביולי ופטריות בשמנת) ויצא ממש מעולה.

את המתכון הזה הכנתי בהשראת מתכון של בני סיידא מהספר "ברגע האחרון", שם הוא הכין מנה של בשר עם קבנוס וכרוב.

In order to compare with the product I usually buy, I made the ravioli like I usually make (search on my con delight blog the term ravioli & mushroom in cream) and it cam out delicious.
 
This recipe was inspired by a recipe of Beni Seida from his "on the last minute" cookbook. There he made a recipe of meat, beef jerky and cabbage.

המרכיבים:
כ-1.200 כרוב לבן, שטוף וחתוך לרצועות
2 כפות שמן
כ-180 גרם קבנוס, חתוך לטבעות
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 בצל בינוני, קצוץ
4 עגבניות רכות, קצוצות
1 כפית סוכר
1/2 כוס מים
400 גרם רביולי בטטה
קופסת רסק עגבניות - 260 גרם

אופן ההכנה:
לחמם את השמן, ולטגן את הבצל והקבנוס כ-10 דקות. מוסיפים את הכרוב והעגבניות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל וסוכר. מוסיפים מים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כ-30 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים  ומבשלים עוד כ-10 דקות עם מכסה. תקנו תיבול במידת הצורך, הורידו מהאש ובתאבון!

Ingredients
about 1200 gram white cabbage, rinsed and cut into strips
2 Tbsp. oil
about 180 gram beef jerky, cut into rings
2 tsp. salt
1/2 tsp. black pepper
1 medium onion, chopped
4 soft tomatoes, chopped
1 tsp. sugar
1/2 cup water
400 gram yam ravioli
can of tomato puree - 260 gram
 
Preparation:
Preheat the oil in a pot, and then fry the onion and beef jerky for 10 minutes. Add the cabbage and tomatoes and mix. Season with salt, pepper and sugar. Add water, mix and cook on low heat with a lid for 30 minutes. Add the tomato paste, mix and cook for another 10 minutes with a lid. Check for seasoning and correct if needed. Take off the heat and enjoy!