11/17/2016

ממתק שוקולד מנטה - Mint chocolate patties

Yum
בס"ד

peppermint chocolate patties

המותג פומפדור, מותג חליטות התה המוביל באירופה, משיק בארץ חליטת צמחים חדשה לקראת חורף 2016 - חליטת מנטה בטעם לימון ומכיוון שקיבלתי את המוצר לסקירה, החלטתי שלא רק לשתות את החליטה, אלא להשתמש בה בתור משהו מתוק ליד התה - ממתק שוקולד מנטה.


Pompadour brand, the leading herbal tea brand in Europe, launches a new herbal tea in Israel for winter 2016 - lemon flavored Peppermint herbal tea and because I got this product for a review, I decided not only to drink it, but also to use it for something sweet along the tea - mint chocolate patties.

pompadour פומפדור

ממתק מנטה שוקולד York pepperming pattie

אנחנו מקבלים את התה בתור שקיק קטן שפשוט שמים בכוס עם מים חמים ושעת התה הגיעה, אבל מדהים לגלות כמה תהליך הכנת התה הוא מורכב ולכל חלק חשיבות לקבלת תה מושלם.
הסיפור של פומפדור מתחיל בזריעה - האגרונומים של פומפדור מחפשים בין 15,000 מטעי התה המובילים בעולם אחר התנאים האופטימליים לגידול עצי התה. לאחר מכן מגיע שלה הקטיף -  עלי התה הירוק של פומפדור עוברים קטיפה ידנית, כאשר החקלאים מקפידים לקטוף עלים צעירים שהם בעלי טעם עדין ומשובח יותר. בהמשך העלים נשלחים לייבוש ובהמשך למיון - שלב בו דואגים כי כל כוס תה תהיה זהה בדיוק כמו קודמתה. התה עובר לשלב הטעימה - שלב בו טועמי התה קובעים את איכות התה והאחידות שלו. לאחר ייבוש העלים, הם עוברים לערבול במכונות אוטומטיות וכל כמות מדודה של תה נארזת בשקית כולה שהומצאה על ידי פומפדור - פטנט זה מחלק את מנת התה לשניים ובכך מכפיל את תהליך החליטה. השקית נאטמת לחלוטין, מוצמד לה שרוך קשור לתגית (ללא אלומיניום) וכל שקית נעטפת במעטפה ועוברת לקופסה מנוילנת - שלושה שלבי אטימה שמטרתם לשמר את הארומה והטריות של התה.

We get tea in small bags and we only need to put them in hot water and tea time is here, but it's amazing to realize how complicated is the process of tea making and that each part is significant for getting the perfect tea.
The story of Pompadour starts with sowing- the agronomists of Pompadour look between 15,000 leading tea plantations after the optimal conditions for growing tea trees.
Afterwards comes the picking time - the tea leaves are manually picked and the farmers are make sure to harvest young leaves, because they have delicate and fine taste. Then the leaves go through a drying process and then sorting - a phase where they make sure each cup of tea will resemble the previous. The tea goes through a tasting phase - tea tasters check the quality and unity of the tea. After drying the leaves, they are being mixed in automatic machines and each portion of tea is packed in a bag that was invented by Pompadour - a patent that divides the bag into two, thus doubling the infusion process. The bag is completely sealed, a lace and a tag is attached to it (no aluminum) and each bag is wrapped in an envelope and goes to a laminated box - three stages of sealing to make sure the aroma and freshness of the tea is kept well.

gooey pepperming candy

חליטת המנטה בטעם לימון של פומפדור אינה מכילה קפאין ומתאימה להכנת תה חם או קר. מחיר החליטה נע בין 12.90 ל-14.90 ש"ח. החליטה מצטרפת לסדרת החליטות של פומפדור: ורד הבר והיביסקוס, חליטת פירות וצמחים בטעם פירות יער, קמומיל, ג'ינג'ר לימון, קמומיל וחליטת שומר.
בנוסף, לפומפדור יש סדרת תה ירוק הכוללת תה ירוק קלאסי, תה ירוק נענע, תה ירוק לימונית ולואיזה, תה ירוק לימונית תות, תה ירוק קמומיל ומנטה(התה הירוק היחיד בישראל ללא קפאין) ותה ירוק תפוז ג'ינג'ר.

החליטה בעלת טעם מנטה מרענן עם נגיעה קלה של לימון ובתור ממתק ליד התה זה פשוט נפלא. הממתק הזה הוא בעצם וריאציה לממתק המנתה הידוע המגיע בצורת דיסקית ומצופה שוקולד. הממתק בעל טעם עדין של מנטה והמרקם שלו רך ודביק.

The lemon flavored mint infusion of Pompadour doesn't contain caffeine and can be served cold or hot. The price of the infusion ranges between 12.90 to 14.90 NIS. The infusion joins the other infusions in the series: rosehip and hibiscus, fruit and plant infusion in flavors: berries, chamomile, lemon ginger, fennel and chamomile infusion.
In addition, Pompadour has a series of green teas that include: classic green tea, mint green tea, green tea and lemon verbena, strawberry lemon green tea, chamomile and mint green tea (the only green tea in Israel that doesn't contain caffeine) an orange ginger green tea. 
 
The infusion has a refreshing mint flavor with a touch of lemon and as a candy to eat alongside the tea it is spot on. The candy is a variation of the York peppermint pattie and it has a mild peppermint flavor and with a soft and gooey texture.

mint chocolate bar

המרכיבים לממתק מנטה-שוקולד:
1 כף חליטת מנטה בטעם לימון*
2 כפות חלב
30 גרם חמאה מומסת
2 כוסות אבקת סוכר

לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר

*בכוס מים רותחים משרים את שקית החליטה ל-5 דקות - 1 כף לממתק והשאר לשתייה :-)

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כף החליטה, החלב, החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. עובדים עם ידיים רטובות ויוצרים עיגולים שאותם משטחים לדיסקית ומניחים על נייר אפייה (אם קשה מדי לעבוד עם התערובת, שטחו אותה בתבניתושימו אותה במקפיא ל-20 דקות או עבדו על משטח המקומח באבקת סוכר). לאחר שיצרתם דיסקיות מכל התערובת, תעבירו אותם למקפיא לפחות לשעה. לאחר מכן, ממיסים את השוקולדים יחדיו במיקרו עד להמסה מלאה (להמיס בפולסי של 30 שניות כל פעם וערבוב אחרי כל פעם, על מנת לא להרוס את השוקולד). מניחים לשוקולד מעט להתקרר ואז מצפים את הדיסקיות. לאחר שציפינו את כל הדיסקיות, מחזירים את הממתק למקפיא עד שהא מתייצב ובתאבון! יש לשמור את הממתק במקפיא.

Ingredients:
1 Tbsp. lemon flavored mint infusion*
2 Tbsp. milk
30 gram butter, melted
2 cups powdered sugar
 
Coating:
100 gram milk chocolate
100 gram bittersweet chocolate
 
*in 1 cup of hot water soak the tea bag for 5 minutes and then use one cup of it for the recipe and the rest you can drink :-)
 
Preparation:
Mix together the infusion, milk, butter and powdered sugar unil you get a unified mixture. With wet hands make balls and shape them into round discs (if it's too hard to work with the mixture, flatten it in a pan and transfer it to the freezer for 20 minutes or work on a surface dusted with powdered sugar). After creating the discs, transfer them to the freezer for at least an hour. Then melt the two chocolates together in the microwave and set aside to cool (melt in 30 seconds pulses and mic after each pulse, so the chocolate won't burn). Coat the candies and then return them to the freezer to set. Enjoy and keep the candies in the freezer.