11/09/2016

פרמזן חצילים פרפקטו - Perfecto eggplant parmesan

Yum
בס"ד

eggplant parmesan

אסם משיקה מחדש את מותג פרפקטו בפסטה וברטבי עגבניות, ואני מביאה לכם הפעם מתכון פרפקטו של פרמזן חצילים.

Osem re-launches their Perfecto brand in pasta and tomato sauces, and I bring you this time a Perfecto recipe of eggplant parmesan.



פרפקטו אוסם perfecto Osem

רוטב פרפקטו אסם Perfecto sauce

המותג "פרפקטו", מותג הפסטות של אוסם,  מתרחב ומעכשיו ניתן למצוא תחת השם פרפקטו גם סדרת רטבי עגבניות בצנצנת 400 גרם.
עם הרצון של הצרכן הישראלי לשימוש ברטבים בעלי מרקם, אוסם משיקים את סדרת הרטבים שלהם עם מגוון ירקות.

בסדרה החדשה תוכלו למצוא 4 טעמים:
*רוטב עגבניות ובזיליקום
* רוטב עגבניות קלאסי - המיועד לשימוש כרוטב פסטה, רוטב לקציצות או כל שימוש אחר.
*רוטב לבולונז המכיל בצל וגזר.
*רוטב פלפלים לשקשוקה.

Perfecto brand, Osem's pasta brand, expands and now you can find under that name a series of tomato sauces that comes in a 400 gram jars.
With the desire of the Israeli consumer to use sauces with textures, Osem launches a series of sauces that contain variety of veggies in them.
 
The new series comes in 4 flavors:
* Basil and tomato sauce.
* Classic tomato sauce - meant to use as a pasta sauce, meatballs sauce or any other use.
*Bolognese sauce, contains carrot and onion.
*Peppers sauce for shakshuka.

pasta perfecto פסטה פרפקטו

מוצרי אוסם Osem products

הסדרה החדשה תהווה תחליף לסדרת הרטבים של אסם וכחלק מהשינוי, חברת אוסם מביאה בשורה משמחת לצרכנים - הורדת מחירי הרטבים והפסטות. בסדרת הרטבים תהיה הפחתת מחיר של כ-19% מהמחיר ל-100 גרם (לעומת המחיר של רטבי העגבניות הקיימים תחת מותג אוסם במשקל 420 גרם) ובסדרת הפסטות הכוללת 14 מוצרים, תהיה הורדה במחיר של כ-15%. מוצרי הפסטה של אוסם יגיעו במשקל אחיד של 500 גרם ובאריזה חדשה ויפהפיה המאפשרת להעמיד את המוצר.

אז מכיוון שקיבלתי לסקירה את החבילה המושלמת הזו מאוסם, החלטתי הפעם להכין מתכון עם רטבי העגבניות שלהם. קיבלתי שני רטבים שונים שהחלטתי לשלב ביניהם למתכון של פרמזן חצילים. יצא מצויין, טעים ומאוד מומלץ! הרטבים השתלבו נפלא והעשירו את המנה.
המתכון מבוסס על מתכון שראיתי בספר לסכרתיים של tatse of home.
חצילים אוהבים שמן, אך כאן במתכון העדיפו לחסוך בקלוריות ובשומנים הנוספים, ופשוט אפו אותם בתנור, ולכן המתכון כאן הוא לפרמזן חצילים אפוי, אולם אין כמו אוכל כשהוא מטוגן, ולכן במידה ואתם רוצים בגרסה היותר מושחתת, אתם מוזמנים לטגן את החצילים.

The new series will come as a replacement for the series of Osem sauces and as a part of the change, Osem company brings good news to the consumers - price reduction on the sauces and pasta. In the sauces series, there will be a reduction of about 19% for 100 gram (compared to the price of the existing tomato sauces of Osem, 420 gram) and in the pasta series that includes 14 products, there will be a reduction of about 15%. The pasta products of Osem will come in an uneven weight of 500 gram and in a new and beautiful package that can sit straight on the counter.
 
So because I got to review a great package from Osem, I decided to make a recipe with their tomato sauces. I got two different sauces to try and I decided to combine them in this eggplant parmesan recipe. It came out terrific, delicious and it is really recommended! The sauces combined really wonderful and enriched the dish.
This recipe is based on a recipe in taste of home diabetes cookbook. Eggplants love oil, they literally drink the oil in the pan. In the cookbook they baked the eggplant so here it is a version of baked eggplant parmesan and yeah there is nothing like the taste of fried food, so if you want the scrumptious version, fry the eggplants.

eggplant parmesan goint to the oven

Baked eggplant parmesan פרמזן חצילים אפוי

המרכיבים לתבנית אובלית זכוכית גדולה:
2 ביצים M, טרופות
כ-1.5 כוסות פירורי לחם פנקו
1 חציל, חתוך לטבעות
ספריי שמן או שמן לטיגון
2 קופסאות שימורי פטריות חתוכות (400 גרם לקופסה לפני סינון), מסוננים מנוזלים
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/8 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כוסות מוצרלה, מגוררת
1/2 כוס פרמזן, מגורר
2 צנצנות רוטב פרפקטו אותו טעם או 1 פרפקטו בזיליקום ו-1 פרפקטו פלפלים

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מסדרים בצלחת אחת את הביצים הטרופות ובצלחת אחרת את פירורי הלחם עם תיבול של מלח ופלפל, טובלים את טבעות החצילים בביצה ואז בפירורי הלחם ומניחים בתבנית אפייה ששומנה בספריי שמן. מרססים ספריי שמן על החלק העליון של הטבעות ואופים בין 20-30 דקות בחלק האמצעי של התנור או עד שהחצילים רכים וזהובים (במידה ורוצים לטגן את החצילים בשמן, יש לצפות אותם בביצה ופירורי לחם ואז לטגן בשמן עד שרכים וזהובים).
בינתיים מערבבים יחדיו את שימורי הפטריות עם הבזיליקום והאורגנו ומתבלים במלח ופלפל. בקערה נפרדת מערבבים את המוצרלה והפרמזן ומניחים בצד.
ברגע שהחצילים יצאו מהתנור, מתחילים בהרכבת המנה:
יוצקים כמחצית מצנצנת אחת של רוטב העגבניות בתחתית התבנית, מעל שמים פטריות, מעל חצילים, מעל מתערובת הגבינות ויוצקים שוב רוטב ממה שנותר בצנצנת הראשונה, מעל את יתרת הפטריות, מעל את יתרת החצילים, והפעם מעל את הרוטב ובסוף את יתרת תערובת הגבינות.
אופים באותן מעלות ובאותה תוכנית בתנור כ-25-30 דקות.
בתאבון :-)

 
Ingredients fir large oval glass pan:
2 M eggs, beaten
about 1.5 cups panko breadcrumbs
1 eggplant, cut into rings
oil spray or oil for frying
2 packages od mushroom slices (400 gram before straining), strained
1/2 tsp. dried basil
1/8 tsp. dried oregano
salt and pepper to taste
2 cups grated mozzarella
1/2 cup grated parmesan
2 jars of perfecto tomato sauce same flavor or 1 basil tomato and 1 pepper tomato (400 gram a jar)
 
Preparation:
Preheat oven to 180c/356F, Turbo.
Arrange in a plate the beaten eggs and in another plate the breadcrumbs with salt and pepper to taste. Dip the eggplant rings in the beaten eggs and then in the breadcrumbs mixture and set on a greased pan. Spray with oil on the upper side of the eggplants and bake for 20-30 minutes in the middle rack or until soft and golden (if you want to fry the eggplant, just coat it with the egg and breadcrumbs and fry until soft and golden).
Meanwhile mix the mushroom slices with basil, oregano and season with salt and pepper to taste. In a separate bowl mix the parmesan and mozzarella cheese and set aside.
Once the eggplants are our of the oven, start layering:
Pour about a half of one jar of tomato sauce on the bottom of the pan, sprinkle with mushrooms, then eggplant, then cheese mixture, then rest of the first jar of the tomato sauce, then the rest of the mushrooms, then the rest of eggplants and this time pour the extra jar of sauce and sprinkle with the rest of the cheese mixture.
Bake as before on 180C,356F turbo for 25 to 30 minutes. Enjoy!